Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért utálnak ennyire a...

Miért utálnak ennyire a nővéreim jogos a sértődöttségük?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok késői gyerek lettem apa 44 volt amikor születtem anya pedig 25. Ez a második házassága az egyik nővérem 10 volt amikor születtem a másik nővérem 22 éves volt. A mamám soha nem szeretett engem nem fogadott el mint unokáját mikor gyerek voltam soha nem szeretett velem lenni mert nem szerette soha anyát sem és engem se amiért ő szült engem ezt ő mondta. Mamám apa házában lakott ami házasságuk előtt is megvolt apának és én mikor születtem már anya házában voltunk neki is megvolt már az a ház házasságuk előtt. Mama nemrég meghalt és a nővéreim örökölték mamám minden vagyonát amije volt pénze csináltatott papírt hogy én semmit ne kapjak. És nővéreim most rákaptak arra hogy én mondjak le a részemről apa házáról ahol mama lakott mert ők oda akarnak majd költözni és különben is nekem anya háza úgyis az enyém lesz ha meghal. És közölték ha apa meghal oda nem tehetem be a lábam meg ilyenek. Máris azon agyalnak mi lesz ha meghal apa de soha nem látogatják meg. Az ő anyjuknak nincs semmije és elhagyta őket apa nevelte fel anyuval a kisebb nővérem mert a nagyobbik már nagykorú volt szinte amikor házasodtak. Anyát meg engem lekeselyűztek hogy én mondjak le mindenről mert aznap ház nekik kell. Mikor kicsi voltam nővérem mindig undok volt velem és anyával is ő se akar vigyázni rám inkább elment mamához hogy ne kelljen elhozni engem oviból vagy iskolából. Most hogy mama meghalt folyamatosan az örökség a téma és apa háza és letaknyosoztak és megfenyegettek ha nem mondok le ha 18 leszek kisemmiznek hogy ne legyen hol laknom. Rosszul esik hogy engem se ők se mama nem szeretett.
aug. 2. 20:02
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
97%
Mivel a szüleid élnek, neked egyelőre semmilyen örökséged nincs. Ahogy a nővéreidnek sem.
aug. 2. 20:19
 2/18 A kérdező kommentje:
Ezért is fáj már arra gondolnak apa ha meghal mi lesz szinte már gondolatban eltemették mintha várnák hogy meghaljon.
aug. 2. 20:21
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Apád él, tehát életében akár rád irathatja és senkinnem tehet ellene semmit. A nővéreid megijedtek, hogy közösködni kell veled, a potya gyerekkel. Szerintem ne mondj le semmiről, és ne hidd, hogy elvehetik, ami jogilag a tiéd lesz.
aug. 2. 20:27
 4/18 retektorta ***** válasza:
67%
A problémádra nem tudok megoldást, de 17 évesen már szabad írásban vesszőt használni.
aug. 2. 20:29
 5/18 anonim ***** válasza:
85%
Anyjuk eldobta őket, apjuk új családot alapított. Kárpótolni akarják magukat, ezt az utat találták.
aug. 2. 20:30
 6/18 anonim ***** válasza:
6%

A szüleidé az örökség, mindegy, hogy a nagyszüleid szerettek-e, vagy sem, neked így is fog járni a harmada.

Írod, hogy a tesóid várják, hogy apátok meghaljon.Na, most te miért vagy befeszülve? Te talán nem ezt csinálod?

aug. 2. 20:40
 7/18 anonim ***** válasza:
85%

Szard le őket. Tudatlan hiénák.

Hiszen élnek a szüleid, nincs osztozkodás. Buták mint a segg, hiszen hogy tudnának kisemmizni ha 18 leszel hisz ugyanúgy nem lesz semmid mint most. A szüleid szerencsére élnek és nincs min osztozkodni.

aug. 2. 20:40
 8/18 anonim ***** válasza:
87%
Kedves Kérdező, kívánom Neked, bogy Apukádnak nagyon sok hosszú éve legyen még, és mire eljon az idő, hogy ez aktuális legyen, már bőven meglesz a magadhoz való eszed a helyzet kezelésében. A nővéreid meg pukkadjanak meg.
aug. 2. 20:42
 9/18 anonim ***** válasza:
5%
Ez a nagymama egy áldás. Ő legalább gondolt rájuk. 😊
aug. 2. 20:50
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Jogilag apád/apátok házát hárman öröklitek, ezen a növéreid nem tudnak semmit változtatni. Eszedbe ne jusson lemondani elöre bármiröl is!

Anyád házát te öröklöd majd, ebbe sincs semmi beleszólásuk.

De egyelöre még NINCS örökség, amíg a szüleid élnek, addig ök a tulajdonosok, azt csinálnak a vagyonukkal/házukkal, amit akarnak, örökség akkor keletkezik, amikor meghalnak.

Egyébként ha annyira hisztiznek, szólhatsz apádnak, hogy állítsa le öket.

Egyébként neki akár arra is megvan a joga, hogy a házat teljes egészében neked adja, ebbe sem szólhat bele senki.

aug. 2. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!