Testvérem, akaratom és bele egyezésem nélkül, állandó lakósnak be van jelentve a megörökölt házunkba,visszaélhet ezzel a helyzettel, ténnyel, hogy papíron ő ott lakik a házba ?
Hárman vagyunk testvérek.
Mind hármunknak van saját lakása/háza és családja.
Megörököltük a szülői házat.
Az egyik testvér a saját megörökölt részéről lemondott a saját lánya javára, azaz lemondott a ház tulajdonjogáról.
De !
Mégis, valamim oknál fogva állandó lakósnak bejelentkezett a valamikori szülői házunkba !
Vajon mi lehet a hátsó szándéka, miért jelentkezett be állandó lakósnak oda,ahol egyébként életvitelszerűen nem él a házba.
Milyen hátrány vagy veszteség érhet engem ez miatt a későbbiekben ?
Megjegyzem, hogy a testvéreimmel évek óta nem beszélek és az örökölt ház körüli munkákat állagmegóvásokat csak is kizárólag én egyedül végzem , csinálom.
1 -es.
Igen , ez így van .
A többiek csak nyerészkednek mind azon amit én pénzt időt energiát belefektetek a megörökölt közös házunkba.
Lakóhelyemtől kb. 65 km re van a ház , így maga az alkalmankénti oda utazás is több ezer forintomba kerül minden egyes alkalommal. Tavasztól télig , havonta legkevesebb 3 - 4 szer lemegyek a házhoz...
Lelkiismeretem nem hagyja, hogy engedjem elgazosodni, stb. a házat.
Mi a célotok az ingatlannal?
Esetleg annak függvényében megkereshetsz egy ügyvédet...
Ha mindezt még a hagyatéki előtt csinálta volna, akkor valami olyasmire tippelnék, hogy pont ő akar rajtatok bevasalni valami többletköltséget azon címen, hogy ő ott lakva költött erre-arra, de így nem látom értelmét.
De amúgy te is bejelentkezhetsz állandóra, maximum legyen a rendes címed a tartózkodási hely :)
Miért nem adjátok el a házat? Mindenki megkapja a részét és megy amerre akar.
Amúgy semmi hátrányod nincs belőle, hogy ő oda be van jelentve.
Ott fog tönkremenni az a ház, ha nem lakja senki, és gondolom kivásárolni se akarjátok egymást.
Miért nem adjátok el? Mert ennek nem sok értelme van.
Azt hittem csak elírtad, hogy lakós... Inkább lakos.
Amúgy semmivel sincs több joga azzal, hogy oda van belejentve. Megteheti. Akár te is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!