Van egy 9 éves fiam, akit egyedül nevelek, ezen a hétvégén hazamentem a családomhoz, hoztam magammal őt is. Telefonáltam az egyik ismerősömmel, addig fiam a családommal volt és amikor végeztem a telefonálással, sírva jött oda hozzám, hogy a bátyám (ő 30/F) megütötte. Mire kérdeztem, hogy mi történt pontosan, mire mondta, hogy a fiam káromkodott és tiszteletlen volt. Nem érti, miért olyan nagy dolog, pont azért van ennyi elcs**szett gyerek, mert a szülők ráhagyják, ahelyett, hogy megbüntetnék valahogy. Egy idő utan meg odajött hozzám, hogy ne haragudjak a viselkedéséért, csak nyomozóként dolgozik,és mostanában elég sok nyomás alatt áll, többet nem fog ilyet tenni.
Leülnék velük hármasban megbeszélni, mi is történt. Sok helyen az is tiszteletlenség, ha a gyerek kérdés nélkül megszólal....
Nyomozóként meg pont hogy minden szituációban higgadtnak kell maradni, nehéz elképzelni, hogy pont a fiad szakította el a húrt.
2024. máj. 5. 22:59
12/96 anonim válasza:
10-es fordított szituációban mondjuk kicsit érdekes lenne, mármint egy 9 éves egy felnőtt férfit mégis miért ütne meg úgy komolyan erőből, illetve kezdjük onnan, hogy egy felnőtt férfi miért szólna be egy kisgyereknek? Szóval az úgy kicsit más szituáció meg kicsit érdekes, de megint csak azt tudom mondani hogy attól függ hogy mi lenne a beszólás.
2024. máj. 5. 23:03
13/96 anonim válasza:
Engem gyerekkoromban ha nagyon tiszteletlen voltam simán taslival, pofonnal jutalmaztak érte. Most felnőtt fejjel már simán belátom, hogy nagyon is igazuk volt! Hozzáteszem sosem vertek meg csak meghúztak azt a bizonyos határt. Azt gondolom azért van a mai világban ennyi kulturálatlan seggfej mert a régimódi nevelés teljesen a háttérbe szorúlt és jött helyette ez a halom liberális baromság, vagy rosszabb esetben a teljes nemtörődömség, mindent ráhagyás. Példáúl multkor voltunk egy cukrázdában ahol két gyerek visítva rohangált a vendégek között a szüleik meg jól elcseverésztek egymással mintha minden a legtermészetesebb lenne. A gyerekkoromban nagyanyám egy ilyen visítva rohanás után nyilvános helyen bevágott volna a hideg zuhany alá! De nem is volt ilyenre szükség mert már 7-8 évesen is volt róla némi fogalmam, hogy mi az a fegyelem. Szóval a megfelelő szituációban egy jól irányzott atyai pofont teljes mértékben támogatok!
Bár az, hogy más fegyelmezze így a saját kölkömet az mondjuk már nem annyira tetszene az igaz. E miatt azért illik bocsánatot kérnie a kérdezőtől.
2024. máj. 5. 23:27
14/96 anonim válasza:
Nem lennék annyira büszke a szüleimre, hogy mindenre csak veréssel és fenyegetéssel reagáltak. Csupán félelemből voltál fegyelmezett, kedves 13-as.
2024. máj. 5. 23:32
15/96 anonim válasza:
13 bocsánat kérés az volt az a kérdés hogy elfogadja e a kérdező
Abban viszont igazad van hogy más az én gyerekemet ne üsse meg ha idegbeteg a nagybácsi akkor kezeltesse magát egyébként nyilván megbocsájtanék mivel a testvérem de az is fix hogy sok időbe telne és soha nem felejteném el neki
2024. máj. 5. 23:37
16/96 anonim válasza:
Miért mire számítottál, hogy megfogja dicsérni? Meg kellett volna nevelned a gyerekedet, hogy ne káromkodjon ennyi idősen, most meg itt sírsz, hogy miért ütötte meg!
2024. máj. 6. 00:31
17/96 anonim válasza:
#16 ne tudd meg, az olyan agyonnevelt gyerekek mit művelnek, mikor nem látják a szüleik....Otthon kisangyalok ám.
2024. máj. 6. 00:36
18/96 anonim válasza:
#16 mondjuk az igaz hogy egy 9 évesnek nem kellene káromkodni,lehet hogy egy kis tasli volt csak a gyerek nincs hozzá szokva
Ezzel nem azt mondom hogy jogos volt vagy hogy verni kellene a gyereket
2024. máj. 6. 00:38
19/96 anonim válasza:
Esküszöm alapjábavéve hányingerem van azoktól akik nonstop a "tisztelet" dologgal érvelnek. Nem azért mert tiszteletlen lennék bárkivel csak úgy, hanem azért mert általában pont azok használják ezt érvként akiket egyrészt senki nem tisztel mert szánalmas a jellemük, másrészt általában baromira ők viselkedtek szégyenteljesen miközben ki akarják kérni maguknak a tiszteletet. Ha a testvérem gyereke aki ráadásul 9 éves káromkodna vagy neadjisten nem úgy viselkedne bárkivel mint ahogy azt illik akkor neki szólnék nem pedig önként bántalmaznám a gyerekét. Az meg hogy a saját mentális állapota nem megfelelő az általa végzett munka miatt semmilyen esetben nem mentesít a tettei alól.
2024. máj. 6. 01:11
20/96 anonim válasza:
Semmilyen esetben nem megoldás a fizikai bántalmazás egy gyereknél, és nem elnézendő sem. Meg kell nézni azokat akiket ezzel "neveltek" hol tartanak meg hogy vannak lelkileg. Szerintem a legopcionálisabb, ha bocsánatot kér a gyerektől őszintén, és megbeszéled vele hogy mégegyszer ilyen ne forduljon elő, mert feljelented, vagy messziről elkerülöd őt. Aki szerint meg a fizikai fenyítés a gyereknevelés kulcsa az ne vállaljon gyereket, sőt szerintem inkább már most kasztráltassa magát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!