Állandóan hülyének néznek az unokatesóim, mit tegyek?
Van két unokatesóm akik elég messze laknak tőlem, csoportos hívásban szoktunk beszélgetni, de állandóan lekezelően lenézően beszélnek velem, és folyamatosan röhögnek rajtam akármennyire is komolyan állok hozzájuk, úgy érzem ki vagyok gúnyolva.
Ami főképp rosszul esik az az, hogy gúnyosan viccelnek apámról, én meg nem tudok kiállni se magamért se apámért, olyankor inkább úgy teszek mindt ha én is nevetnék rajta, hol ott nagyon megsértődve érzem magam legbelül, mit tegyek
Többször szóltam rájuk hogy eléggé bánt,de ők ezt semmibe veszik és ugyan úgy egy pár nap elteltével újrakezdik
Ne beszélj velük. Ha ilyenek egyáltalán miért állsz szóba velük?
Azért mert rokon valaki, attól még nem vagy köteles eltűrni semmit.
Ne társalogj velük.
És hidd el, nincs abban gáz, ha vannak rokonaid, akikkel nem tartod a kapcsolatot. Nem kötelező jóban lenni mindenkivel. Ha te rendes vagy, de ők nem azok, akkor hagyd őket.
Ha csak arra használják a veled való beszélgetést, hogy téged szívassanak meg apádat gúnyolják, akkor nem biztos, hogy tovább kellene ezt folytatnod.
Szerintem érdemes lenne egyszer próbálkozni azzal, amit a ^#3-as írt: Komolyan, indulat nélkül elmondani, hogy mik az érzéseid ezzel kapcsolatban, és hogy mi a kérésed ezzel kapcsolatban.
Mielőtt legközelebb beszéltek, gondold ki pontosan, hogy mit akarsz nekik mondani ezzel kapcsolatban, gyakorold magadban, mert nagyon nem könnyű élesben ilyen komoly dolgokról beszélgetni, és előfordul, hogy nem találja az ember a szavakat.
Ha ez sem használ, akkor fontold meg, hogy nem beszélsz velük többet.
Ők hívnak vagy te hívod őket?
Az okára még nem próbáltál rájönni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!