Csak egykéket kérdezem,akinek nincs testvére?
Hatványozottan mérgező szüleim vannak (gyerekként persze ezt nem tudtam) és volt egy időszak,belegondoltam,milyen jó lenne,ha lenne egy testvérem,akivel legalább együtt lennék. Egy bátyt,aki megvédi a kishúgát.Most, felnőtt aggyal úgy látom,ez nem biztos,hogy jó lett volna,hiszen honnan lehet tudni,vele jóba lettem e volna? Mellesleg nem is az a dolga egy idősebb testvérnek higy a kretén szuloktplzmegvedje a kisebbet,hiszen valószínűleg ő maga is szenved tőlük.Elég sok embert ismerek,de a legjobb esetben is csak elvannak a testverukkel,nincs igazi jó kapcsolat. Nagyon sokszor hallom azt is,hogy a lz adott testvér a kedvenc,az illető meg úgy érzi magát mint egy masodhegedűs,vagy egy selejtesa tökéleteshez képest. Férjem mindig mondja,hogy nevelés kérdése is,testvérekké kell nevelni őket,én azonban úgy gondolom,ez nem ilyen egyszerű. Van olyan,hogy személyiség,korkülönbség, ellenkező vagy azonos nemű a testvér, élethelyzetek,érdekek,stb
Apropo,érdekek. Ha máshol nem,hát öröklésnél láttam már szép dolgokat. Nem hallottam még olyan emberről (biztos van), hogy örült volna,hogy a megörökölt dolgon osztozni kell a testvérével. Én ki merem mondani,főleg egy anonim oldalon főleg,hogy én nagyon örülök,hogy nem kell senkivel osztoznom az örökléskor majd ( a szüleim mondjuk nagyon sok mindent feléltek,amit nagyapám rájuk hagyott, ők maguk semmit se tették hozzá,de azért még mindig lesz egy kis valami,ami,ha osztozni kellene rajta, hát kb egy marék rizs lenne csak)
Hosszú lett,bocsi. Biztos vannak jó kapcsolatok, a tapasztalatom az,hogy legjobb esetben is csak gyerekként eljátszanak együtt,de gyakoribb,hogy már akkor is csak tépik egymást,vagy elvannak egymás mellett. A testvér,mint lelki társ,fehér holló kategória. Hajam égnek áll,mikor sokan azért szülnek még egyet,mert kell a testvér,vagy mert ne legyenek egyedül,ha majd a szülők meghalnak (mintha az adott gyereknek nem lenne soha barátja,nem alapítanak családot,stb. A család,amit alapít az ember,normalis esetben mindig fontosabb,minta család,ahonnan jon.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!