22 éves vagyok és meg kérték a kezem. Nővérem (29) gratuláció helyett közölte hogy ez nem normális mert csak egy éve vagyunk együtt össze veszett a vőlegényemmel és velem és a szüleinket is meg győzte arról hogy mi vagyunk a hibásak föleg a párom mert ellenük uszit engem és nem hallgatok rájuk valamint nekünk halasztani kéne az eljegyzést. Van még egy testvérem de ő nem szól ehhez az egészhez semmit. A párom családja nagyon örül nekünk ezzel szemben de nekem ez akkor is fáj. Joga van ebbe a testvéremnek beleszólni?
Tudod, amikor valakinek lesz valakije, aki szereti, sokszor rádöbbenti, hogy ő is egyenlő, nem kell elnyomnia magát. Ez sokszor önismereti ugrással is jár. Az ilyeneket az elnyomó felek általában pont így fogalmazzák meg, hogy "kikeltél magadból". Nekem ezt milliószor mondták, pont amikor végső megálljt mondtam pár engem kihasználó dologra. Csak egó játék... Vissza akar préselni. Ne vedd fel... Szüleid sem lehetnek nagy spílerek.
2023. nov. 5. 05:21
12/17 anonim válasza:
A kérdésedből is látszik, hogy elnyomás alatt vagy. Azt kérdezed, el kell-e fogadnod. Jelenleg kezdesz kimászni abból, hogy önmagadat mások alá helyezd. Tartsd meg jó szokásod. Ha ilyen kérdéseid vannak, a szerelmedtől kérdezd meg..., majd ő vele helyre rakjátok a gombócot a buksidba.
2023. nov. 5. 05:22
13/17 anonim válasza:
Hű, de csúnya dolog az irigység, főleg családon belül! Normálisan is lehet ám kommunikálni az aggályokat, nem mindenkivel összeveszve. Ha korai, ha nem jó ember, akkor is a te életed, és te hozod a döntéseket, aminek a következményeit te viseled. Pont. Gondolom, ő annyira okos, érett és mindent jobban tud, hogy ennek örömére még a legyek is elkerülik, nemhogy a társnak való emberek, akik őt is eljegyezhetnék.
2023. nov. 5. 06:36
14/17 anonim válasza:
Annyian írjátok ezt az irigységet, de mire lenne az? A leánykérés nem érdem.
2023. nov. 5. 09:50
15/17 anonim válasza:
Nincs joga beleszólni, pláne ilyen balhét generálni.
Ettől függetlenül igaza van, fiatal vagy, egy friss kapcsolatban.
Nézd meg a válási statisztikát.
Nagy részüket fiatalon és/vagy friss kapcsolatban kötik.
0 önismeret, a másikat se ismerik ki ennyi idő alatt.
Amúgy házasság annyira nem gáz, el lehet válni.
Az aggasztó, mikor jön is egyből a baba, na az már bonyolultabb történet.
2023. nov. 5. 13:19
16/17 anonim válasza:
#14 Sok embernek ez nagyon fontos. Párt találni, eljegyzés, házasság, lehetőleg minél hamarabb. Ennél jobban én sem tudom, mert engem sem izgat ez túlságosan
2023. nov. 5. 13:24
17/17 anonim válasza:
14# Nem feltétlenül a leánykérés, hanem bármilyen tekintetben a siker. Lehet a nővér irigy a húgára, mert az boldog, miközben ő például nem.
Kérdező, a testvérednek beleszólnia a te életedbe nincs, önálló, felnőtt nő vagy, ha fiatal is. A véleményét persze elmondhatja a nővéred, de az túlzás, hogy a szüleiteket ellenetek hangolja. Semmiképpen sem ő fogja eldönteni, hogy nektek halasztani kellene az eljegyzést - különben is, mi értelme lenne, attól, hogy eljegyzés van, házasság maga még lehet, hogy évek múlva lesz, szóval semmi értelme emiatt így vernie a palávert.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!