Mit csináljak, hogy a testvérem valóban testvérként viselkedjen velem?
Átérzem teljesen a helyzetedet! :(
Én 28vagyok, öcsém 18éves.
Bármit teszek, próbálok a kedvébe járni, mindent felajánlok neki, rám se hederít.
Szülinapra,névnapra,karácsonyra mindig veszek neki valamit, fordítva semmi.
Nekünk a szüleink elváltak, mindig erre fogom, hogy ő ezért ilyen.
Lelkileg nem tudom megemészteni, hogy a saját testvérem ilyen velem, egy cseppnyi érdeklődèst nem
Mutat felém.
Gondolom Te is hasonlóan érzel..
Nem tudom mi lehet erre a megoldás, de a Ti esetetekben testvér féltékenység lehet. Próbàltál a szüleiddel erről beszélni, hogy esetleg ez mikor és mitől alakulhatott ki? Régen tapasztaltak-e ilyet?
Hány èvesek vagytok?
Miért gondoljátok, hogy ez ennyi kört megér?
Én pl. az a testvér vagyok, aki kerüli a másikat. Az én okom az, hogy tönkretette tesóm a gyerekkorom. Nem durva dolgokkal, csak sok olyan dologgal, amitől ma már rá se tudok gondolni. Persze ő ebből nem vett észre semmit, mert neki jó volt. Sosem látná be, mennyi mindent tett, így csak elengedtem, legalább most már megtehetem.
És persze már nem haragszom rá, csak könnyebb nélküle az életem. Pár évig gondolkodtam, hogy mit veszítettem, de... csak nyertem ezzel.
Így azt mondom, hogy hagyd békén, ha jobb viszonyt akarna, tenne érte, de láthatóan nem akar.
Miért kéne bárhogyan is viselkednie veled?
NEM Ő akart téged, hanem a szüleitek döntöttek úgy, hogy megcsinálnak téged is.
Nekem is van sokkal fiatalabb testvérem, lényegében semmilyen a viszonyom vele. Néha beszélgetünk, de ennyi, élem az életemet, és akkor is éltem, mikor ő megszületett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!