Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogos a testvérem viselkedése?

Jogos a testvérem viselkedése?

Figyelt kérdés
Anyukámat 2 éve demencia miatt gyámság alá helyeztük, a bátyám lett a gyámja. Nagy nehezen én és a férjem protekcióval be tudtuk tenni egy szociba. Mivel a nyugdíjából csak 80% vonható le az intézmény díjára, így ki kellett volna egészíteni, de végül méltányossági alapon, a többit az önkormányzat állja. 130 vagy 140 ezer a nyugdíja, persze én ezt se tudom pontosan, mert a testvérem nem közölte soha. Na most a megmaradó pénzt, azt a tesóm kapja, és biztos hogy nem költ anyura 30 ezret. Nem tartozik felém mint egyetlen testvér felé valamilyen el számolással? Nem tartom ezt így fairnrk, sokszor saját pénzemen veszek anyunak ruhát, cipőt, miközben szerintem fele a megmaradó összegnek nekem járna. Nem nagy összeg, de legalább nem a sajátomat kellene költeni.

2023. okt. 28. 16:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Azt viszont eddig nem írtad, hogy oké, hogy anyukádnak erre szüksége volt, de szóltál erről tesódnak, hogy venni kell? Vagy csak megvetted neki, mert láttad, hogy kell és idegeskedsz rajta, hogy a testvéred miért nem vette meg abból a pénzből?
2023. okt. 30. 12:00
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, mindent, amit veszel, előtte jelezd a testvérednek, hogy erre szükség van, te megveszed, ő pedig fizesse ki anyukád nyugdíjából.

Ha ebből vita van, akkor meg kell beszélni.

a) Szerinte nincs szükség erre a ruhadarabra, használati tárgyra, szerinted meg igen. Erről lehet vitatkozni. Adott esetben meg lehet kérdezni az ápolók véleményét, szerintük ez szükséges-e. Ez eldöntheti a vitát.

b) Úgy gondolja, hogy ő nem fizeti, mert CSAK. Ez viszont nem korrekt, mert ha a szükségességét nem vitatja, akkor neki, mint gyámnak kötelessége beszereznie azt, ami szükséges. Emiatt én simán feljelenteném a gyámhivatalnál.

2023. okt. 30. 12:00
 13/21 anonim ***** válasza:
77%
Igen, az engem is érdekelne, hogy egyáltalán szóba hoztad-e a tesód előtt, hogy te most költöttél X Ft-ot anyukádra, holott a nyugdíjának megmaradó részét a tesód rakja zsebre.
2023. okt. 30. 12:02
 14/21 A kérdező kommentje:

Én onnan tudtam meg hogy egyáltalán marad anyu pénzéből valami,hogy amikor vettem neki egyszer egy nadrágot,anyu mondta hogy azt mondta

a tesóm,hogy vehettem volna

belőle kettőt,mert ő ki fizette volna a maradék pénzből.

Utána kérdeztem is tőle hogy akkor most hogy is van ez,mert én nem tudom még anyunak a nyugdíjának az összegét se,marad-e belőle stb.

Akkor ilyen vállat vonogatva terelt,de semmi konkrétumot nem mondott.

Nekem nem kell anyu pénze, rá akarom költeni,de azt se szeretném ha ők úgy kezelnék mintha az övék lenne.

2023. okt. 30. 13:31
 15/21 anonim ***** válasza:
77%

Ezért kell, hogy mindent, amit tervezel venni anyukádnak, jelezd a tesódnak, hogy "veszek neki egy nadrágot, mert kell, te meg fizesd ki anyu nyugdíjából". Ha erre nem hajlandó, akkor viszont kérjél tételes elszámolást, mire megy el a pénz.

Fogadok, zsebre teszi, amit megmarad. Pont ezért nem akarja, hogy tisztán lássál anyukád pénzügyeiben.

2023. okt. 30. 13:39
 16/21 A kérdező kommentje:

Pont ezt akartam elkerülni,hogy tételes elszámolást kérjek,mert

hát elvégre egyetlen testvérek volnánk,ugyanakkor ha én vagyok

az ő helyében már első alkalomtól el küldtem volna neki tételesen

hogy mi mennyi.Mindegy,legyenek boldogak vele,én nem fogom ezt

tovább firtatni.

2023. okt. 30. 13:45
 17/21 anonim ***** válasza:
77%
Kommunikálni kell a tesóddal babám.
2023. okt. 30. 13:50
 18/21 A kérdező kommentje:
"Babám,"eddig is azt próbáltam,csak egyoldalú a kommunikáció.
2023. okt. 30. 13:52
 19/21 anonim ***** válasza:
82%
Egyelőre odáig jussál el, hogy ha venni akarsz (mert venni kell) anyukádnak valamit, azt előzetesen jelezd a tesódnak, hogy ki kell fizetnie. Ha ott okoskodni kezd, akkor már rajtad áll, hogy firtatod-e az elszámolást, vagy tudomásul veszed, hogy a bátyád anyukádon nyerészkedik a te rovásodra is.
2023. okt. 30. 13:53
 20/21 anonim ***** válasza:
16%
Az gondolom senkiben sem merült fel, hogy maga ápolja,és ne dobja el magától idős napjaira!? Tudom, senki se ér rá az idősek re, mert már csak nyűg, nem ad semmit.
2024. febr. 3. 01:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!