Jogos a testvérem viselkedése?
Kérdező, mindent, amit veszel, előtte jelezd a testvérednek, hogy erre szükség van, te megveszed, ő pedig fizesse ki anyukád nyugdíjából.
Ha ebből vita van, akkor meg kell beszélni.
a) Szerinte nincs szükség erre a ruhadarabra, használati tárgyra, szerinted meg igen. Erről lehet vitatkozni. Adott esetben meg lehet kérdezni az ápolók véleményét, szerintük ez szükséges-e. Ez eldöntheti a vitát.
b) Úgy gondolja, hogy ő nem fizeti, mert CSAK. Ez viszont nem korrekt, mert ha a szükségességét nem vitatja, akkor neki, mint gyámnak kötelessége beszereznie azt, ami szükséges. Emiatt én simán feljelenteném a gyámhivatalnál.
Én onnan tudtam meg hogy egyáltalán marad anyu pénzéből valami,hogy amikor vettem neki egyszer egy nadrágot,anyu mondta hogy azt mondta
a tesóm,hogy vehettem volna
belőle kettőt,mert ő ki fizette volna a maradék pénzből.
Utána kérdeztem is tőle hogy akkor most hogy is van ez,mert én nem tudom még anyunak a nyugdíjának az összegét se,marad-e belőle stb.
Akkor ilyen vállat vonogatva terelt,de semmi konkrétumot nem mondott.
Nekem nem kell anyu pénze, rá akarom költeni,de azt se szeretném ha ők úgy kezelnék mintha az övék lenne.
Ezért kell, hogy mindent, amit tervezel venni anyukádnak, jelezd a tesódnak, hogy "veszek neki egy nadrágot, mert kell, te meg fizesd ki anyu nyugdíjából". Ha erre nem hajlandó, akkor viszont kérjél tételes elszámolást, mire megy el a pénz.
Fogadok, zsebre teszi, amit megmarad. Pont ezért nem akarja, hogy tisztán lássál anyukád pénzügyeiben.
Pont ezt akartam elkerülni,hogy tételes elszámolást kérjek,mert
hát elvégre egyetlen testvérek volnánk,ugyanakkor ha én vagyok
az ő helyében már első alkalomtól el küldtem volna neki tételesen
hogy mi mennyi.Mindegy,legyenek boldogak vele,én nem fogom ezt
tovább firtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!