Hogyan tudnám megbékíteni a testvérem? Hogy kéne kezelnem a viselkedését?
A nővérem teljesen elszállt magától, már nem tudom mit tehetnék . Folyamatosan bunkó, mindenbe bele szól, örül ha nálunk balhé van. A majdnem 30 éves párját itt zabáltatja minden eggyes nap és még nekem is kell utána elpakolni, elmosogatni. Ketten teljesen kinéznek a saját otthonomból, folyamatosan hergelik a család többi tagját.
A miértjén nem tudok és nem is szeretnék változtatni.Kb fél éve én és a férjem haza költöztünk a családi fészekbe. Nem önszántunkból, édesanyám erőltette nagyon. Azóta is csak miatta vagyunk itt még egy picit, illetve a gazdasági helyzet miatt. Eredetileg már jó ideje albérletben éltünk. A főbérlőim sosem voltak azok a tipikus kedves emberek sokat ellenőrizték a házat. Érthető volt hiszen viszonylag fiatalok vagyunk. 3 hónapos terhes voltam mikor lejárt a szerződés és nem voltak hajlandóak meghosszabbítani a baba miatt. Anyám egyből örült, hogy költözzünk haza átmenetileg. (Ház vásárlásig, nem kell már hozzá sok, örököltem egy házrészt, amint megtörténik az eladás meglesz a pénz rá). A testvérem csőrét a baba böki folyamatosan hisztizik, hogy ő nem akarja ezt a gyereket (28 éves). Az elején többszőr szinte parancsolta, hogy vetessem el mert ő ezzel nem ért eggyet. Nem tudom mit tehetnék vele/a parjával...
Gondolkoztunk elköltözésen, de akkor nem tudnánk ilyen jól félre tenni (ìgy is fizetünk a lakhatásért, az ételért, igazaból mindenért egy kiszámolt összegben), illetve anyám mindig sír rajta hogy akkor egyedül marad ebben az utálatos bandában és rávesz, hogy maradjunk. Mit tennétek a helyemben?
Az még csak valamennyire beleférne, hogy ott esznek édesanyádnál, ha ö nem szól érte, akkor rendben.
De neked semmi közöd ehhez, nem kell, hogy fözz rájuk, elpakolj utánuk, stb.
Hat igen, ezert nem vallalunk gyereket csak ugy pucer fenekre a vakvilagba.
Az egyuttelesbol mindig csak a baj van. Koltozzetek, amint tudtok. Addig meg egyik fuleden be, masikon ki. Nem kell a novered utan pakolni es nem kell anyad erzelmi zsarolasaval se foglalkozni.
Amugy meg te otthon elhetsz, de a novered nem jarhat haza? Akkor most kivel is kiveteleznek? Veled vagy vele? :)
"A majdnem 30 éves párját itt zabáltatja minden eggyes nap"
És a te párod hol "zabál", ha egyszer anyádnál laktok?
"és még nekem is kell utána elpakolni, elmosogatni"
Ne pakolj, ne mosogass utána, csinálja meg ő.
"Ketten teljesen kinéznek a saját otthonomból"
A nővérednek talán nem az otthona?
"A testvérem csőrét a baba böki folyamatosan hisztizik, hogy ő nem akarja ezt a gyereket"
Ezzel ne foglalkozz, nem az ő döntése, és nem az ő házában laktok, hanem mindketten ugyanúgy anyátoknál.
"Gondolkoztunk elköltözésen, de akkor nem tudnánk ilyen jól félre tenni"
Hát pedig vagy az elköltözés vagy ez a szép "nagycsaládi" felállás. Ha babát vártok, akkor pláne a saját és a többiek érdekében is jobb külön menni. Anyád siránkozásával se foglalkozz, felnőttek vagytok, természetes, hogy nem az ő nyakán akartok maradni ötvenéves korotokig.
A nővérem is itthon él.
Az én párom kifizeti amit megeszik, mint mondtam kiszámoltan fizetünk havonta annyit ami bőven befedi azt amit megettünk. És sokkal többet fizetünk fejenként mint a nővérem.
Elköltözni bármikor eltudunk, az anyagiaktól nem függ.
A háztartás vezetését már megszoktam. Mivel én csinálom az ételt minden nap ezért már megszoktam hogy a testvéremnek is főzök. Nem zavar de az hogy ingyen és bérmentve egy majdnem 30 éves itt zabál minden nap és a tányérját se képes beletenni a mosogatóba az nekem sok. Természetesen le is szarhatnám és otthagyhatnám, de ha nem én akkor édesanyám csinálja meg. Ezért inkább megteszem én mert tudom milyen fáradt.
Természetesen az ő otthona is. De attól még nem gondolnám hogy joga van ahhoz hogy beüljön délután 3-tól a párjával a konyhába és folyamatosan mondja a magáét, sértegessen. Vagy kinézzen...
"És sokkal többet fizetünk fejenként mint a nővérem."
A nővéred fizet annyit, amennyi fedezi az ő ottlakását és a párja "zabálását"? Ha igen, akkor nincs probléma. Ha nem, akkor édesanyátok tehetné szóvá.
Ha meg te is ott laksz, nyugodtan megkérheted erélyesen a nővéred párját, hogy Laci, légy szíves legalább a tányért tedd a mosogatóba.
Ha a nővéred sérteget, a habitusodtól függően vagy állítsd le, vagy ignoráld.
Nem. Még a sajátját sem fedezi.
Egyszer megpróbáltam de teljesen elborult az agya, üvöltött hogy egy hisztis picsa vagyok és a sörét a földhöz baszta. "Mert én mindig belekötök abba amit ő csinál". Azóta nem merek neki szólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!