Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan tudnám megbékíteni a...

Hogyan tudnám megbékíteni a testvérem? Hogy kéne kezelnem a viselkedését?

Figyelt kérdés

A nővérem teljesen elszállt magától, már nem tudom mit tehetnék . Folyamatosan bunkó, mindenbe bele szól, örül ha nálunk balhé van. A majdnem 30 éves párját itt zabáltatja minden eggyes nap és még nekem is kell utána elpakolni, elmosogatni. Ketten teljesen kinéznek a saját otthonomból, folyamatosan hergelik a család többi tagját.

A miértjén nem tudok és nem is szeretnék változtatni.Kb fél éve én és a férjem haza költöztünk a családi fészekbe. Nem önszántunkból, édesanyám erőltette nagyon. Azóta is csak miatta vagyunk itt még egy picit, illetve a gazdasági helyzet miatt. Eredetileg már jó ideje albérletben éltünk. A főbérlőim sosem voltak azok a tipikus kedves emberek sokat ellenőrizték a házat. Érthető volt hiszen viszonylag fiatalok vagyunk. 3 hónapos terhes voltam mikor lejárt a szerződés és nem voltak hajlandóak meghosszabbítani a baba miatt. Anyám egyből örült, hogy költözzünk haza átmenetileg. (Ház vásárlásig, nem kell már hozzá sok, örököltem egy házrészt, amint megtörténik az eladás meglesz a pénz rá). A testvérem csőrét a baba böki folyamatosan hisztizik, hogy ő nem akarja ezt a gyereket (28 éves). Az elején többszőr szinte parancsolta, hogy vetessem el mert ő ezzel nem ért eggyet. Nem tudom mit tehetnék vele/a parjával...

Gondolkoztunk elköltözésen, de akkor nem tudnánk ilyen jól félre tenni (ìgy is fizetünk a lakhatásért, az ételért, igazaból mindenért egy kiszámolt összegben), illetve anyám mindig sír rajta hogy akkor egyedül marad ebben az utálatos bandában és rávesz, hogy maradjunk. Mit tennétek a helyemben?

2023. jan. 30. 18:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
72%
Napi hamucipőke a gonosz tesóval...
2023. jan. 30. 19:31
 12/15 anonim ***** válasza:
85%
De sok proli család van.
2023. jan. 30. 19:42
 13/15 anonim ***** válasza:
96%

Az, hogy édesanyátok mit enged meg a nővérednek, az ő dolga.

Amit te megtehetsz az adott szituációban:

- Összeírod havonta a fogyasztásotokat és megbeszéled édesanyáddal, hogy mivel a saját életetekre spóroltok, ezért szeretnéd csak a saját költségeiteket fedezni, itt a pontos összeg, amit megettetek, ez kevesebb, mint amit jelenleg fizetsz, ezért szeretnél innentől ennek megfelelően fizetni. (Hiszen ha ennél többet kell, akár albérletbe is mehetnétek és ugyan annyit fizetnétek, viszont békében lehetnétek.)

- Csak saját magatokra főzöl: ha minden nap főzöl, akkor csak magadnak és a párodnak készíts és azt ti külön egyétek meg. Esetleg ha szeretnél, édesanyádra főzz. Onnantól ha testvéred párja jön és vennék elő amit főztél, nem lesz mit. Ne legyél az ingyen házvezetőnőjük aki még meg is veszi nekik a kaját. Főleg a jelenlegi árak mellett: jelentős összeget spórolhattok ha csak a saját étkezéseteket álljátok.

- Amikor a nővéred a párjával bevackolja magát a konyhába és téged szapulnak, egyszerűen menj el onnan. Ha mégis beléd köt, igyekezz nem védekező válasszal kitérni (azaz nem véded magad, csak olyan reakciót adsz, amelyre nem tud támadóan felelni: pl. sajnálom, hogy te úgy gondolod, hogy egy baba rossz dolog / sajnálom, hogy meg akarod ölni a még meg sem született gyermekemet). Intézd úgy, hogy ti már korábban megebédeljetek, és ne legyetek a közelben. Legyetek másik szobában, vagy csináljatok házon kívüli programot. Menj el sétálni, kismamatornára, vagy csak vonulj el a hálótokba sorozatozni.

2023. jan. 30. 21:17
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezt, amit itt leírtál, el kell lassan mondanod a nővérednek. Őszintén mondd el neki, ami bánt. Főleg, hogy nem vagy a pasijának a cselédje. Hogy vezeted a háztartást, főzöl, oké, de teljesen megértelek, hogy a nővéred pasija után elpakolni már nincs kedved. Szólj neki szépen, hogy vegye észre magát!
2023. jan. 31. 00:16
 15/15 NTBS ***** válasza:
100%
Költözés a megoldás.
2023. jan. 31. 06:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!