Hany gyermek az ideális család 3,4 vagy 5? Milyen lehet sok tesoval felnőni?
Mindenkinek más.
Aki mások véleménye alapján akarja eldönteni, annak nulla gyermek az ideális, mert még ő sem nőtt fel érzelmileg.
Nagyszuleim 6-an voltak. Legalabb jo volt a tarsasag, de sokan mar elhunytak. Idos korukra egymassal beszelgettek nagyon sokat, gyerekeirkrol meg ilyenek, szoval jol jon. De fiatal korban sok az irigyseg, szemtelenseg ami frusztralo a szulok szamara. De hat aki bevallal ilyet az ezekkel tisztaban kell hogy legyen. Pl apolni egy 2 honapost, felnevelni egy egy 3 evest, 6 evest, meg egy 14 evest. Az egyik kb. tini a masik ejszaka felsikit.
Mire felnonek oke, de basszus, szuloknek komoly feladat. Meg anyagilag is azert.
Én megállnék 2-nél. Minden egyes gyerek nevelése sok energiát igényel, figyelemre és szeretetre van szükségük, közben a szülőnek dolgoznia kell, hogy az anyagiakat elő tudja teremteni. Kettőnél több gyerek esetében szerintem már egyre nehezebb megoldani ezeket.
Sokgyerekes családból származom, és már gyerekkoromtól biztos voltam benne, hogy nem szeretnék ugyanilyen nagy családot. Persze van ahol 6-7 gyerekkel is szeretetteljes légkör van, de nálunk feszültség volt, a szüleim mindig fáradtak voltak, és soha nem volt pénz semmire. Igazából nem tudom, miért vállaltak sok gyereket. Nem vagyunk se cigányok, se vallásosak, de hiába kérdeztem, ezen csak megsértődtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!