Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Húgomék válnak két éve, nem...

Húgomék válnak két éve, nem mehetek ilyenkor hozzájuk?

Figyelt kérdés
Nem tudom, normális-e, hogy az eddigi két év alatt húgom kérésére nem megyek hozzájuk. Az igaz, hogy a válás elején szóban elmondtam egyszer a véleményemet a férjének, hogy pár éve kizsarolni a ház felét vásárláskor egy beleadott minimális összegre, illetve lenyúlni egy milliót a közös pénzből tolvaj dolog, mire ő szádékosan tiltja a húgomnak, hogy hozzájuk menjek. Húgom kérésére én ezt megteszem, a gyerekek miatt sem akarok feszkót személyesen, de ez normális így? Meddig várjak még, nem kéne odamennem most már és nem foglalkozni vele? Ez így szokott lenni váláskor?

2023. júl. 9. 14:49
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
74%

De minek kell őszintének lenni vele, mármint ki kíváncsi a kérdező véleményére? Gondolom, a pasi nem, a húga meg magától is tudja, hogy balfék volt, ez van.

Ez nem jogosít fel senkit a "belepofázásra" más felnőtt emberek dolgába, döntéseibe.

2023. júl. 9. 21:52
 22/36 anonim ***** válasza:
72%
Noigen. Sok ember nem érti, hogy az őszinteség és a mások dolgába való beledumálás ég és föld.
2023. júl. 9. 22:31
 23/36 anonim ***** válasza:
26%

"húga meg magától is tudja, hogy balfék volt, ez van."

Ha tudná, nem a sértődött királylányt játszaná. Ez van.

2023. júl. 9. 22:46
 24/36 anonim ***** válasza:
85%

Azért volt marhaság, amit csináltál, kérdező, mert nem a húgodnak mondtad el négyszemközt a véleményedet, hanem a férjét osztottad ki.

Az odáig jogos, hogy szereted a húgodat, és ha épp elcseszni készül az életét, figyelmezteted, elmondod a véleményedet. Egyetlen egy alkalommal. És nem a "te hülye vagy, viszont én megmondom a tutit" stílusban, hanem azzal az alapállással, hogy te másképp látod ezt a dolgot.

Egyébként én sem értem, mi a gond azzal, hogy eladták a húgod lakását, vettek egy nagyobb értékűt, amibe a férfi is beletette a spórolt pénzét, nyilván már előtte is együtt takarékoskodtak rá. És ha hitelt is vettek fel, azt is közösen fizették utána. Ezek után én se sz..oznék, hogy számolgassunk, hogy nekem 50% helyett 65 vagy 70 járna.

Más.

A szüleid szerint is biztosan válnak, mert a fickó elviselhetetlenül viselkedik.

Hát, az előzmények után inkább az az érzésem, hogy te is, kérdező, meg a szüleitek is fúrják ezt a házasságot, ami így érthetően csikorogva megy, de még megy. Ha tönkre megy, abban meglesz a ti felelősségetek is, mert nem hinném, hogy a húgod boldog lesz utána. Szerintem ő egyszerűen gyenge ahhoz, hogy elküldjön titeket melegebb égtájra és megmondja, hogy semmiféle beleszólást nem tűr a házasságába, legrosszabb esetben megszakítja veletek a kapcsolatot. Ha megtette volna ezt, talán most békében élne a férjével és a gyerekeivel.

2023. júl. 10. 00:16
 25/36 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem az, hogy a sogoroddal beszeltel, szamonkerted, meg ha igaz is ez, olyan, mintha a hugod gyamsag alatt lenne, es ez szarkeveres. Nem a ferjjel, a hugoddal szemben.

Szerintem sem torekszik arra, hogy atmenj.

2023. júl. 10. 01:47
 26/36 anonim ***** válasza:
74%

"de szüleim is azt mondják, hogy biztosan válnak, mert a férje elviselhetetlenül viselkedik"

Most komolyan, te hány éves vagy?

Lehet bármekkora probléma vagy "elviselhetetlenség", az, hogy válnak-e, egy jogi procedúra elindítását jelenti. Nincs köze egymáshoz. Másrészt, hogy a szüleitek mit ítélnek "elviselhetetlennek", szintén elég távol állhat attól, hogy a húgodék mit tarthatnak annak.

Ne féceszmixerkedjetek, ha nekik így jó, akkor hagyjátok őket békén.

Egyébként pedig ha megmondták, hogy ne menj oda, akkor nem vagy ott szívesen látva. Tök mindegy, elváltak-e vagy sem, nyár van vagy tél, stb.

2023. júl. 10. 05:42
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
Én olyan szempontból el tudom képzelni, hogy nem tudnak megegyezni az anyagiakon és azért nem váltak még el. Értem ez alatt, hogy ott a közös ház, lehet egyik fél nem akarja eladni, másik nem és nem tudnák egymást kifizetni. Ha meg eladják akkor nem marad elég pénzük így marad a kényszer együtt élés.
2023. júl. 10. 09:53
 28/36 anonim ***** válasza:
24%
Egy váláson semmi nem tart kétéven át. Valószínűleg okkal nem akarják, hogy oda menj - vagy mert mindenbe beleszólsz és már elegük van belőle, vagy más indokkal.
2023. júl. 10. 10:39
 29/36 anonim ***** válasza:
86%

Amúgy én a hozzátok hasonló, mindenbe kéretlenül beleugató rokonokkal sittysutty megszakítottam a kapcsolatot.

Ők is "csak jót akarnak" - hát, bocs, foglalkozzon a saját életével, rólunk szálljon le.

Olyanokat mondtak rólam-rólunk, hogy csak pislogtam, és term. köze nincs a valósághoz.

2023. júl. 10. 10:41
 30/36 A kérdező kommentje:
A sorház pár millióval került többe, mint húgom eladott lakása, ami már akkor az övé volt mielőtt összejöttek. És azt a fennmaradó pár milliós részt is a közösen, húgom fizetéséből is félretett pénzből fizették, szóval kb. 90/10 lenne az igazságos arány a kizsarolt 50/50 helyett. Miért gond, hogy elmondtam neki a véleményem, évekig kussoltam, és már akkor szóltam bele, miután mondták, hogy válnak. De abban sajnos igazatok lehet, hogy a húgom így is, gondolom szégyenérzetből, mert melléválasztott, engem kerül, mert így egyszerűbb és fontosabbak számára a gyerekek, illetve mivel a gyerekek gondolom szeretik az apjukat, elviseli ezt a helyzetet. A jog nagyon sok mindent nem tud lefedni az életből, az egyik legfontosabb dologhoz, az egyén boldogságához 'hozzá se szagol'. Csak azt látja, ami papíron van.
2023. júl. 10. 12:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!