Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Húgomék válnak két éve, nem...

Húgomék válnak két éve, nem mehetek ilyenkor hozzájuk?

Figyelt kérdés
Nem tudom, normális-e, hogy az eddigi két év alatt húgom kérésére nem megyek hozzájuk. Az igaz, hogy a válás elején szóban elmondtam egyszer a véleményemet a férjének, hogy pár éve kizsarolni a ház felét vásárláskor egy beleadott minimális összegre, illetve lenyúlni egy milliót a közös pénzből tolvaj dolog, mire ő szádékosan tiltja a húgomnak, hogy hozzájuk menjek. Húgom kérésére én ezt megteszem, a gyerekek miatt sem akarok feszkót személyesen, de ez normális így? Meddig várjak még, nem kéne odamennem most már és nem foglalkozni vele? Ez így szokott lenni váláskor?

2023. júl. 9. 14:49
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
85%
Újraolvasva a nyitót és a kérdező kommentjét, az a véleményem, hogy itt volt két évvel ezelőtt egy válásközeli helyzet, akkor a kérdező (nagyon helytelenül) megmondóembert játszott. A házasfelek rendezték a konfliktust, azóta sem történt válás ill. nincs folyamatban válóper, viszont a férj nem akarja ott látni a kérdezőt, az előzmények után. A feleség pedig elfogadta ezt a helyzetet.
2023. júl. 9. 16:05
 12/36 anonim ***** válasza:
92%

Olyan nincs, hogy ez 2 évig tartson, olyan meg főleg nincs, hogy egy válni akaró pár egy fedél alatt vár ennyi időt a... mire is?

Pocsék anyagi körülmények közül is pár hónap alatt megoldható a költözés, ha nincsenek anyagi gondok, akkor kevesebb idő.

Téged hülyére vesznek, kérdező.

2023. júl. 9. 18:09
 13/36 anonim ***** válasza:
72%

Nem tudom, hogy hogyan tud dőlni egyesekből az instant rosszindulat és most nem a kérdezőt védem. Ismeretlenül ilyet képes leírni, full passzív agresszív stílusban, hogy "belepofázik". Ritka intelligens. Persze, feltételezzüj rögtön a legrosszabbat valakiről, tök természetes, ugye??

Amúgy ami szerintem van: mivel megmondtad a véleményed, mert a csávó egy arányásó, ezért távol tartja tőled a húgodat.

2023. júl. 9. 18:17
 14/36 anonim ***** válasza:
66%
Nem válnak, csak odamentél, beledumáltál abba ami nem a te dolgod, és ezt találták ki, hogy távoltartsanak. És igazuk van.
2023. júl. 9. 18:33
 15/36 anonim ***** válasza:
77%

"Szerinted nem jogos, hogy kérdőrevontam"

Nem jogos. Nem a te férjed, nem a te házasságot, nem a te vagyonod, ergo semmi közöd hozzá, hogy ők miben egyeztek meg a húgoddal. Az az ő dolga, ő élete, felnőtt ember és el tudja dönteni, mibe megy bele.

2023. júl. 9. 19:01
 16/36 anonim ***** válasza:
69%

Látom, sokan it térzékenyek a szóhasználatra. ELnézést, akkor nem "belepofázik" hanem "kéretlenül megmondja a véleményét" vagy "jól beszól" vagy tudomisén...

Hívjátok aminek akarjátok, de az még mindig nem lett megindokolva pontosan hogy is jön a kérdező két felnőtt ember magánéletébe és vagyoni osztozkodásába.

Mert bizony ez a húg részéről teljesen érthető indok lenne, hogy kerüli a közeli kontaktust. Ha a Kérdező kéretlenül is kiosztotta őket, beleszólt a magánéletükbe, akkor erre a logikus és jogos reakció az, hogy távolságot tart. Egyszerűen azért, mert a Kérdezőnek semmi köze hozzá, de ezt nem látja be és beleüti az orrát, ráadásul valószínűleg elég minősíthetetlen stílusban.

2023. júl. 9. 19:32
 17/36 anonim ***** válasza:
94%
Ha válni akarnának már túl lennének rajta.
2023. júl. 9. 19:48
 18/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Értem a "minek pofázol bele" vonalat, de gondolhatjátok, hogy egy ilyen harácsoló, zsaroló ember sosem volt könnyű eset, ehhez képest évekig a legjobbfej sógor voltam. Egy kisebb sorházat vettek pár éve a húgom panellakásából kiköltözve és eladva. Nem szívesen menne vissza panellakásba, de kénytelen lesz, ha eladják, mert a férje a nevére zsarolta akkor a sorház felét. Emiatt elhúzódhatott. Az viszont lehet, hogy haragszanak rám, de ki ne szólna bele a húga életébe, ha egy ilyen férje van... Egyébként szoktunk találkozni húgommal szülőknél, illetve tavaly étteremben is, ahol őszintének tűnt. Mindenesetre én jószándékú vagyok, nem megyek feléjük, de szüleim is azt mondják, hogy biztosan válnak, mert a férje elviselhetetlenül viselkedik és próbálja elüldözni a húgomat. Hány évig szabad ilyenkor tűrni, hogy nem megyek el hozzá?
2023. júl. 9. 20:12
 19/36 anonim ***** válasza:
80%

Házastársak 50-50%-ban tulajdonolják az újonnan vett közös otthonukat?

Hallatlan, pofámról leszakad a bőr...:D

Egyébként valójában ezt senki mással nem kell egyeztetned, pusztán a húgoddal. Nem a sógorodon múlik a dolog, a húgod döntése volt akkor is, hogy ne gyere, és ha újabb kérdésre is ezt mondja, kkor most is.

2023. júl. 9. 20:31
 20/36 anonim ***** válasza:
78%

Most megköveznek miatta, de vállalom.

Én megértelek kérdező. Kéretlenül ugyan, de közölted a véleményedet. Sokan nem bírják elviselni, ha szembesülnek az őszinte véleménnyel. A pasas persze, hogy megőrült, amikor rájött valaki az aranyásó jellemére. A hugod meg azért bolondult meg, mert nem szívesen szembesült azzal, hogy kihez ment hozzá a rózsaszín ködben. Na ez pont elég volt ahhoz, hogy ne akarjon ott látni. Tehát, elsősorban a hugoddal van a fő probléma. Ha làtni akarna, akkor hidd el, hívna, és nem keresne kifogásokat.

Én békén hagynám továbbra is, egye meg amit főzött. Rühellem az olyan embereket, akikkel nem lehet őszintének lenni.

2023. júl. 9. 21:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!