Szólnátok a testvéreteknek, hogy túl sok sms-t küld? (tiétek a telefonszámla) Havi 110 sms soknak számít?
45+ a húgom.
Nincs rendszeres munkája, így felajánlottam neki egy előfizetéses sim kártyát a saját számlámhoz kapcsolódóan.
Nagyon hálás volt, havonta kérdezte, hogyan áll, nehogy sok legyen. Májusig nem is volt sok. De az ahavi számla triplája lett megszokottnak, sokkot is kaptam, azonnal néztem a részletest, és látom, hogy 110 sms-t küldött, ami megmondom őszintén, érthetetlen számomra. 2023-ban sms???
Nyilván nem okoz gondot kifizetnem, még így is is nagyon olcsó ez a díjcsomag. Jogom van számonkérni? Most először nem kérdezte, hogyan áll a számlája. És még az elején megbeszéltük, hogyan spóroljon a telefonján, de süket fülekre talált.
Panaszkodott, hogy az egyik szolgáltatónál folyton 20 ezres számlái vannak, és már nem győzi fizetni. Ott is a elképesztő mennyiségű sms-sel volt a baj, ő sosem hitt a számláknak, hogy ő annyi sms-t biztos nem küld.
Persze eszébe nem jutott volna váltani, mindenhez ilyen a hozzáállása. Én ekkor mondtam neki tanácsként, ha gondolja, szüntesse meg, és jöjjön az én szolgáltatómhoz, és mivel rendkívül jutányos, felajánlottam, hogy fizetem.
Különben 4 ft-os a percdíj, az sms meg 21 Ft, amit az elején tisztáztunk is, hogy egyszerűbb, ha inkább telefonál, minek sms-zik.
Tudom, hogy "ne halat adj, hanem tanítsd meg horgászni" az alapelv, ha segítünk a szerettünknek. Igyekszem is spórolási trükkökkel, folyton folyvást. De falra hányt borsó.
Van az a típus, aki kezéből kifolyik a pénz és mindig talál valakit, aki kisegíti. Ezért vannak megélhetési gondjai is.
Van egy kolleganőm, 200.000 Ft-ot keres, neten rendeli mindig az ételt és 40.000 Ft-os parfümöt használ, ami neki 2 hónapig elég csak. Ez amit én látok. Mindig csodálkozik, hogy nem jut egyről a kettőre és anyagi gondjai vannak. Húgod is ilyen lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!