Szólnátok a testvéreteknek, hogy túl sok sms-t küld? (tiétek a telefonszámla) Havi 110 sms soknak számít?
45+ a húgom.
Nincs rendszeres munkája, így felajánlottam neki egy előfizetéses sim kártyát a saját számlámhoz kapcsolódóan.
Nagyon hálás volt, havonta kérdezte, hogyan áll, nehogy sok legyen. Májusig nem is volt sok. De az ahavi számla triplája lett megszokottnak, sokkot is kaptam, azonnal néztem a részletest, és látom, hogy 110 sms-t küldött, ami megmondom őszintén, érthetetlen számomra. 2023-ban sms???
Nyilván nem okoz gondot kifizetnem, még így is is nagyon olcsó ez a díjcsomag. Jogom van számonkérni? Most először nem kérdezte, hogyan áll a számlája. És még az elején megbeszéltük, hogyan spóroljon a telefonján, de süket fülekre talált.
Ha van mobilenete, akkor én még három eshetőséget tudok elképzelni
Az egyik, hogy szimplán jobban szereti az SMS-t.
A másik, hogy gyorsan elfogyasztja azt a 30 GB-ot is.
A harmadik, hogy van, vagy vannak olyan ismerősei, akik miatt SMS-ezik.
De akkor egyébként most az a probléma, hogy SMS-ezik, vagy hogy túl sok a havi számla?
Ilyen tanácstalan még sosem voltam.
Az összeg nem nagy még így sem. Nincs ötezer forint. Semmilyen gondot nem okoz kifizetni.
A mobilnetet alig használja. Látszik a számlán.
Egyszerűen zavar. Nagyon zavar. Én világéletemben spórolós voltam. Egyáltalán nem betegesen, csak normál keretek között. Nem véletlenül vagyok most rendezett anyagi helyzetben. Ellenben vele. Máról holnapra él, és nem érdekli. Álmai munkáját végzi, de nemhogy megélni nem tud belőle, de még mások segítségére támaszkodik, gyerekei tartják el. De meggyőzhetetlen, hogy keressen egy normális állást, volt neki nem is akármilyen, rengeteg pénzt keresett, de semmit nem rakott félre belőle.
Máskülönben végtelen jóindulatú nő, nagyon szeretem, ezért nem szívesen hívom fel a figyelmét erre, mert akkor ki akarja fizetni, de tudom, hogy az a hitelkártyájól történne.
Nem a pénz a lényeg.
És szerinted miért itt kérdezem névtelenül? Sose beszélném ki.
Hanem az elvek. Ha ő egy egyszerű telefonszámlán nem tud spórolni, akkor rövid úton utcára kerül, vagy hozzám. És ha így éli az életét ennyi idősen, akkor már nem fog megvaltozni. Mi lesz így vele?
De igaza van minden válaszolónak.
Arra hajlok, hogy nem szólok neki. Megpróbalom elengedni.
Nem számít az sem, hogy én fizetem. Aprópénz.
Talán az zavar, hogy ő élhet az álmainak, egyetlen percet nem törődve a piszkos anyagiakkal. Majd megoldják a gyerekei, meg folyamatosan mínuszban vannak a hitelkártyái, és ez egy picit sem zavarja. Nekem mondjuk lesülne a képemről a bőr, ha a gyerekeimnek kéne eltartania.
és még csodálkozol hogy nem kell törődnie a pénzzel... mondjuk törődne vele, ha te meg a kölykei nem lennétek ilyen marhák, hogy fizetitek minden hülyeségét. valahol ne az ő hibája a dolog, ha a családom ilyen agyhalott emberekből állna, hogy öntik belém a pénzt, ne legyünk álszentek, én se dolgoznék :D de más se, az tuti.
nem foglak itt sajnálgatni, ha tejlesen egyértelmű, hogy te teszed lehetővé a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!