Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tennél a helyemben?

Mit tennél a helyemben?

Figyelt kérdés

Az élet úgy hozta, hogy elválok és a kibabámmal el kell költözzek, viszont keresetem (jelenleg gyed) nem elég albérletre és megélhetésre is. (Természetesen tervezek visszamenni dolgozni de a gyed is lassan lejárés akkor ugyan ott vagyok) Szóval ez már így megy hosszú ideje nincs se kutyám se macskám senkim akire támaszkodhatnék/segíthetne.

Ja de egy nővérem akivel eddig "jó kapcsolatot"

ápoltam. Eddig a pontig úgyanis ő egy önkormányzati lakásba lakik (bérelt) ami az én nevemen is van és nem enged oda lakni még nem találok másik megoldást.

Kérdem én milyen az ilyen testvér? Hogy nem érdekli, hogy utcára is kerülhetsz? Törvényes ez egyátalán, hogy az én nevemen is van a lakás és mégse enged oda??

Félre értés ne essék nem kitúrni akarom onnan csak addig oda menni még nem találok egy jobb megoldást.

Ui: ne gyertek kérlek az olyan kommentekkel, hogy minek szültem gyereket pénztelenségre vagy, hogy ne várjam, hogy más oldja meg a problémáim stb stb... ilyenekbe ne menjünk bele.

Tudjátok milyen az élet te hiába tervezel ha utánna isten keresztbe húzza a számításaid.

2023. jún. 15. 20:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%
Mi az, hogy nem enged oda? Biztosan nem kérnék tőle engedélyt. ha nem engedne be, hívnám a rendőrséget.
2023. jún. 15. 20:42
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Lépj át rajta. Az ilyen szót sem érdemel. Szó nélkül. Idegen emberektől több odafigyelést, segitséget fogsz kapni (mert fogsz, még magad is sokszor meg fogsz lepődni, hogy olyan helyekről jön, amire álmodban nem gondolsz-mint egy ilyentől), mint egy ilyen senkiházitól. Aki ott próbál alád rakni ahol és amikor tud. De ki mint vet, azt aratja. És a kerék forog..
2023. jún. 15. 21:00
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
2+ Nekem a hugom ilyen, mint amit te felvázoltál.Csak úgy szorozd be 10x-esével.
2023. jún. 15. 21:02
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha a te neveden is van a lakás, akkor nincs olyan, hogy nem enged oda.
2023. jún. 15. 21:29
 5/12 anonim ***** válasza:
Rendőrséget hívd ha nem egnedi.
2023. jún. 15. 21:47
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha a te neveden van a lakás pont ne érdekeljen, mit "enged"
2023. jún. 16. 07:26
 7/12 anonim ***** válasza:
Mit tennék? Elővenném a tartalékaimat, mert ugye az van, ha már gyereket csinálni volt eszem, aztán elköltöznék. Igénybe venném esetleg erre specializálódott segítő szervezetek szolgáltatásait is.
2023. jún. 18. 11:41
 8/12 A kérdező kommentje:
7# még jó, hogy sikerült értelmezni amit írtam. Értem és te hagynád, hogy amibe jogod van lakni csak úgy elpasszolnád úgy, hogy te két emberért vagy felelős minimál bérrel a testvéred meg keres 500ezret egymagára és él boldogan egy 30ezres albérletbe? Hát szerintem ez nagyon nem oké.
2023. jún. 18. 20:02
 9/12 anonim ***** válasza:
32%

#8: Melyik része nem oké konkrétan?

Az hogy ő jobban menedzseli az életét?

Miért van rajta a neved azon a bérleti szeződésen? Neked milyen jogaid és kötelezettségeid voltak eddig azzal az ingatlannal kapcsolatban? Mennyit fordítottál rá és mennyit ő? Egyáltalán miért van a neved rajta, ha eleve csak ő használja? Gondolom volt valami háttéralku, amiről most szeretnél nem tudomást venni, de cáfolj meg.

Úgy látom, mivel neked zátonyra futott az életed, ezért utálod minden téren a testvéred, mert neki meg nem.

2023. jún. 18. 21:49
 10/12 A kérdező kommentje:
Te hülye vagy ne haragudj :D Mi az, hogy mért van rajta az én nevem? Mert ugyan annyi jogom van ahoz a házhoz és ugyan annyit tettünk bele.
2023. jún. 19. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!