Szerintetek az normális két testvérnél, hogy alig beszélgetnek egymással?
Én és a testvérem (6 év a különbség köztünk) alig szólunk egymáshoz. Néhány évvel ezelőtt veszekedtünk, de ez valahogy megváltozott. Mostanában alig szólunk egymáshoz, és csak ennyit mondunk, hogyha mégis valamit mondanánk egymásnak, hogy: „Szia”
„Anya szólt neked” „Jössz ebédelni?”. És ilyenek. És hogy szerintetek ez normális?
En 30 vagyok, húgom 25.
7 éve nem beszéltünk egy szót sem 🤷♀️
A normális fogalmától függ.
Azt mondanám hogy ez a helyzet általános, de nem ideális.
De hogyha egyszer nem vagytok egymás társasága akkor ez van.
Egyébként nekem is 6 év van én és húgom között, de nekünk hihetetlen közeli a viszonyunk, mindent megbeszélünk(persze az én részemről csak amihez elég érett, de ő mindent elmond). Próbáltam mindig is szüleink helyett szülő lenni érzelmi értelemben, mert ők az érzelemmentesség mintaképei. Sose mondták még azt hogy szeretlek, sose öleltek meg, sose beszéltünk semmi belső dologról, stb.
Normális, főleg nagy korkülönbségnél, nincs közös beszédtéma, érdeklődési kör, máshol tartanak az életben is, más helyekre járnak; meg amúgyis alig találkoznak egymással a családok; nagy különbséggel meg még kevesebb a platformjuk rá. Meg pl egyik játszani akar, nem komolykodni (ez lehet a fiatalabb is, meg az idősebb is, kell idő saját magára az embernek, amikor kikapcsolódik full, [nem kell senkinek megfelelni, igazodni hozzá, csak úgy magában szusszan egyet.] pl most számítógépes játék jutott eszembe példának. Vagy pl, hogy tök csönd van, és úgy kapcsolódik ki, vagy pl zene; de csak magában,és nyugiban. Nem kell sztorikra pl koncentrálni [akár pl hogy tanácsot adjon.] )
Meg pl még másik korkülönbséges példa, egyik egyetemi barátaival jár bulizni, csajozik, barátnője van, vele tölt időt meg haverokkal; másik meg pl épp tanulja földrajzból a megyéket; | autóskártyákkal játszik (ami amúgy menő:)) vagy nemtom. :):) Tök más a baráti körük is, minden lehet tök más. Érettségi szintben is pl tarthatnak máshol (amúgy lehet az is, hogy pl a fiatalabb tart előrébb agyban fejlettségben értelmességben, lehet az is , hogy az idősebb.) Ennél a kérdésnél már a fejemben van egy konkrét testvérpár, én az osztálytársammal kb 4.-esek voltunk, tesója pl ritkán volt otthon, ő már 20-21 körüli volt akkor. Meg nemtom mikor, de már el is költözött egy idő után szerintem. De ő mondjuk sokat dumált a tesójával, mármint így kereste szerintem a társaságát, hogy 1-2 jó szót szólt hozzá, vagy poénkodott; szóval amúgy jóban voltak. Mondjuk lehet, hogy többet beszéltek, amikor én nem voltam ott. De alapból bejött köszönni abba a szobába, amelyikben mi voltunk, és akkor poénkodott pár sort, aztán ment a dolgára. :):)
Nálunk is 6 év van, én vagyok a fiatalabb (20l) és ő az idősebb (26l) és számomra mindig az volt a normális, hogy a testvérek gyilkolták egymást, nem szóltak egymáshoz, utálták egymást, stb, mert mi így voltunk de nagyon durván. Egyszerűen utált a testvérem, mert állítólag ő nagyon szeretett egyke lenni, de jöttem én.. Mintha én tehetnék róla, hogy megszülettem..😅
Egész életünkben veszekedtünk, utáltuk egymást, nagyon nem jöttünk ki jól és ha tehetem messze elkerülöm és csak a kisbabája miatt beszélek vele ha nagyon muszály, mert a picit szeretem, de a nővéremről rég lemondtam. Ritka gonosz volt velem egész életemben, néhány barátom akinek van tesója is veszekedtek körülöttem, de nem ennyire. Ezek miatt a dolgok miatt nekem az volt a fura ha azt hallottam, hogy pl két testvér jól kijönnek, gyakran elvannak, bíznak egymásban és legjobb barátai egymásnak. Azt hittem ilyen nem is létezik..😆
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!