Hogyan segíthetnék öcsémnek? Nem akarom, hogy bántsa magát.
Most lesz 14 éves, és aktívan használja a közösségi médiát, emiatt a kirakott fotói alá sokszor odaírják, hogy "d*g*lj meg", "any*ád bel*ében kellett volna megr*hadnod", és egyéb csúnyaságok. Régebben kiírt néhány csoportba egy kérdést, hogy szeretne munkát keresni, és ott is irdatlan ocsmány módon bántották.
Rossz körülmények között élünk, nem jó kapcsolatom van sajnos öcsémmel, emiatt nem hallgat rám, a szüleim pedig mossák kezeiket.
Hogyan segíthetnék neki? Nagyon féltem. Kitudja miket írnak még neki privátban. Nagyon érzékeny, azonnal agresszív lesz, ha valami nem úgy történik, ahogy akarja. Féltem, nehogy bántsa magát.
Egyáltalán nem normális, hogy valaki azt írja egy általa idegen személynek, hogy anyád belében kellett volna megr*hadnod, bármit is oszt meg. De itt is tapasztalom sokszor, hogy a kicsit gyengébb lelkű emberek ártatlan kérdéseit egyből betalálják a rosszindulatúak, pedig nem is ismerik. Szerintem ez egy nagyon szomorú és gerinctelen dolog.
Valószínűleg ilyen segítő szervezetekhez lehet fordulni olyan esetben, ha ez kihat az illető lelkiállapotára. Gyakori a fiatalok körében a netes zaklatás, biztos ezek ellen is megvannak a megfelelő emberek, én most hirtelen nem tudnék ilyet mondani. Az a baj, hogy erről senki nem szeret és nem is mer beszélni, aztán csodálkozunk a sok depressziós, kezelhetetlen tinin.
Van a közeletekben bármilyen kortárs-segítő alapítvány?
Művelődési házban is lehet fiataloknak szóló programokat nézni, ismerkedni.
Szakembertől informálódhatsz például családsegítőben, tud -e valamilyen lehetőséget fiataloknak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!