Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek szívtelen vagyok,...

Szerintetek szívtelen vagyok, mert azt gondolom ez így nem hosszútávú megoldás, és ezt szeretném az öcsémmel megbeszélni?

Figyelt kérdés

Szóval az öcsém házassága már nagyjából 3 éve hanyatlik. Mindig mondtam, hogy lépjen ki belőle. Nem szeretek gyanúsítgatni, de szerintem a felesége iszik, már évek óta. Viszont van egy 8 éves aspergeres fiúk, és egy 5 éves kislányuk, aki hogy úgy fogalmazzak az öcsémre ütött, mert igen eleven és vakmerő gyerek. Tehát mindenhova felmászik, mindenhonnan leugrik, stb. Ha valamire azt mondod veszélyes, csak még jobban érdekli. Szóval ez a helyzet, az öcsém pedig nagyjából fél éve egy szombat délelőtt felhívott, hogy ő elköltözik a gyerekekkel, és hogy ide jöhet-e hozzánk. A férjem régi dolgozószobájából gyerekszoba lett, ami mélyen belül kicsit rosszul érint. Én és a 18 éves lányom most egy szobában lakunk, és az öcsém a kisebbik hálóban “lakik” a gyerek meg éjjel hol ott, hol a dolgozószobában alszanak.

Ne értsetek félre, nagyon szeretem a gyerekeket, de ez a folyamatos nyüzsgés már egy kicsit kikészít. Én felneveltem a saját gyerekeimet, pontosan tudom, hogy milyen fárasztó egyedüli szülőnek lenni, bár én nem elváltam. Ezért szeretném támogatni az öcsémet, de ez a helyzet valójában nekik sem jó. Valamint én is voltam kamasz lány, tudom hogy megőrültem volna, ha nincs egy privát helyem otthon, mert a szobám közös az anyámmal, ha a kelleténél többet vagyok a mosdóban már kopognak, hogy siessek, és hasonlók. Ehhez képest a lányom kifejezetten jól viseli szerintem. Segít a gyerekekkel, a könyvtárba jár ha csendben akar tanulni, segít a háztartásban. De ez tudom hogy nem jó neki, még ha nem is mondja. Az öcsém is “segít” bevásárol, főz, a lányomat is elviszi iskolába és minden hasonló, de ez így akkor sem állapot. Ez a ház kicsi 5 embernek. A lányom most érettségizik, nyugalom kéne neki, és a gyerekeknek sem jó, hogy nincsen egy otthonuk, az én gyerekeim régi játékaival játszanak, mert mindössze 3-4 táskával jöttek.

Szeretnék beszélni az öcsémmel, hogy befogadtam, segítettem, el tudott jönni, de mostmár kellene valami megoldást találni, és azt is végig gondolni, hogy hogyan tovább. Ő nagyon nem akarja, hogy a gyerekek az anyjukhoz kerüljenek, de őszintén annak a nőnek ott az egész családi ház, mi meg 80 nm-en élünk 5en.

2023. ápr. 13. 22:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Fél éve a nyakatokon lakik, és nem lépett semerre, se a válást nem indította el, sem a lakhatását nem intézi? Egyáltalán miért ő cuccolt el a gyerekekkel együtt? Nem a gyerekeket szokták húzgálni ilyen helyzetben...Ha a kezdet kezdetén nem fektettétek le a határokat, akkor most nagyon sürgősen le kellene ülni, és megmosni a fejét, hogy az nem állapot, hogy a ti családi életeteket is tönkreteszi. Kezdjen magával valamit, mondjuk a gyerekekkel együtt menjen vissza a házába, és takarítsa ki a feleslegessé vált feleségét, ha ennyire rossz, ,hogy nem lehet vele együttélni családként, és menjen ő arra, amerre akar. Mit akar? Még évekig elcsövezni a nyakatokon?
2023. ápr. 14. 06:45
 12/25 anonim ***** válasza:
61%

Igazából nem értem, miért nem vagy elégedett. Te győzködted az öcsédet évek óta, hogy rúgja fel a házasságát, ő hallgatott rád és megtette. Ja, hogy az nem volt a terveidben, hogy hozzád költözik, azt saját kútfőből találta ki? Hát ez ilyen, az ember néha önállóan is gondolkodik erről-arról. Kár, hogy a házasságáról nem gondolkodott önállóan, nélküled, talán még most is együtt lennének, és megoldást találtak volna.

Viszont abból, hogy már fél éve ott lakik, és láthatóan jól elvannak nálad minden további terv nélkül, én már kezdem sejteni, hogy mi volt a felesége egyik problémája.

2023. ápr. 14. 07:06
 13/25 anonim ***** válasza:
70%
Na, meg lett felezve a tegnapi 20 fő lakik együtt, de a gyerek érettségizik...
2023. ápr. 14. 07:21
 14/25 anonim ***** válasza:
28%
10, simán. Apuka dolga pénzt keresni, ő fogja be. Annyi helyen látom ezt :(
2023. ápr. 14. 07:23
 15/25 anonim ***** válasza:
53%
Elírtam, 10 fő (13 voltam)
2023. ápr. 14. 07:23
 16/25 anonim ***** válasza:
49%
Hiába van benne több pénze apukának, ha házasság után vették a házat, akkor fele-fele jár, mivel nem örökséget/korábbi lakást tett bele.
2023. ápr. 14. 07:52
 17/25 anonim ***** válasza:
48%

A kedves öcséd egy tahó, úgy röviden - akárcsak te.

Mondjuk a FELESÉG milyen segítséget kapott, az Aspergeres ÉS az eleven, többemberes gyerekéhez?

Ja, semmit, csak ment a bszogatás a részedről, az öcséd részéről, ő meg nem csoda, hogy inni kezdett, amikor azt látta, hogy sz.aranya, emelett minimális segítsége sincsen, oldja meg két, komoly problémával küzdő gyerek ellátását.

Mondd csak, tudtok ti tükörbe nézni?

2023. ápr. 14. 08:29
 18/25 anonim ***** válasza:
54%
17, hát ja. És még ha azt is odasziszegi neki az "apuci", hogy "nem tudom, mi bajod van, én jól keresek".
2023. ápr. 14. 08:40
 19/25 anonim ***** válasza:
48%

Jajj hagyjuk már ezt a szánalmas dumát hogy majd még a feleséget kell sajnálni!! Felnőtt ember, magától is elmehetett volna pszchiologushoz, épp ez az hogy nem leinni kell magunkat, ennél már az is jobb lenne ha belátná hogy nem bírja és fizeti a gyerektartást aztán élheti az életet mint egy szingli gyerek mentes nő, ahogy a pasik is teszik fordított esetben.

Húzzon a francba és majd ha leszokott a gyerekeiért, talán visszajöhet. Nem leszel egyik napról a másikra alkoholista. Nem kell ezeket sajnálni és egy függőn soha senki nem fog tudni segíteni CSAK SAJÁT MAGA!!!!!

2023. ápr. 14. 08:50
 20/25 anonim ***** válasza:
47%

Először is le a kalappal hogy be fogadtad a tesódékat,

egy ekkora lakásba.Nem csoda hogy ki vagy bukva, én két

hétig se bírnám az ilyen szitut,nagyon nagy fokú alkalmazkodás kell ehhez.

Persze a sok beléd álló kretén ebbe egy pillanatig se gondol bele.

Le kell ülnöd vele beszélni,hogy ne haragudjon,te meg tetted

amit kellett,sőt még többet is,hisz ilyet senkitől

se lehet elvárni,akkor se ha a testvéréről van szó.

Szóval mondd meg hogy valamit kezdjen el intézni,

mert nektek is szükségetek van a privát szférátokra a

nyugodt élethez.

2023. ápr. 14. 09:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!