Mit tehetnék ilyen testvér ellen?
A húgom (17 éves) állandóan kéri anyámtól a pénzt étteremre, ruhákra és egyéb baromságokra, miközben számtalanszor közölve lett vele, hogy kevés a pénzünk, nagyon be kell osztani, de ezt képtelen felfogni és ha más nem addig nyávog és sír, amíg nem kapja meg.
Úgy unom, hogy anyám inkább enged, minthogy elzavarná a büdös fenébe. Oké, jó szülő akar lenni, de nem ebben nyilvánul meg a jó szülőség. Mit tehetnék, mit mondhatnék anyámnak, hogy ne adjon több pénzt, akár mit mondhatnék a húgomnak, hogy felfogja? Eddig semmi nem hatott. Mondtam anyámnak, hogy így soha többet nem fogok hazaadni pénzt és leszarom hogyan nyávognak, de a végén az jött ki, hogy én vagyok a rossz.
A határt a szüleidnek kell meghúzniuk. A testvéred eddig azt tapasztalta, hogy amikor kér, akkor kap. Ezen magától nem fog változtatni.
Nem kellene a testvéredre vetíteni a szüleid felelőtlenségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!