Hogyan kellene tudomására adnom nővéremnek, hogy rossz kapcsolatba menekül a válása után?
Próbálom rövidre fogni a dolgot, bár nem lesz az, szóval..
Lassan 1 éve, hogy 11 év házasság után 2 gyerekkel a hátuk mögött elváltak. Ex sógor egy több diplomás, kifejezetten intelligens mérnökinformatikus. Nővérem könyvelő/bérszámfejtő irodában dolgozott irodavezetőként, még el nem ment szülni 10 évvel ezelőtt, azóta nem volt munkahelye.
A válás után sógor neki adta a közös családi házat amit 7 éve építettek, plusz az egyik autót. Elég komoly újépítésű már-már luxus ingatlan. A gépészetet én terveztem, csak az kivitelezéssel együtt 30 millió körül volt.
Tehát a lényeg, hogy elég gazdagok (voltak a házasságuk alatt), és nővéremnek most sem kell számolgatni a pénzt hóvégén. Gyakorlatilag a nem hivatalos gyerektartásból és a közösen szerzett befektetésből (ingatlan tulajdonjog a nevén, bérleménynek kiadva) eléldegélhet simán még jó ideig. Plusz tavaly ősszel örököltünk fejenként xx milliót, köszönhetően a magas ingatlanáraknak.
Mindez azért lényeges, mert a férfi akivel megismerkedett minden szempontból teljesen az ellentétje a korábbi párkapcsolatainak (és házasságának), az életmódjának, és az életstílusának is.
A csávó egy jelenleg alkalmi munkából élő, egyébként végzettség nélküli ember. Amivel nem is lenne probléma, de! Az ember iszonyat sötét, az a tipikus jövőkép nélküli suttyó, akiről lerí, hogy soha nem fogja semmire sem vinni önerőből.
Nagydumás ripacs, egyben sármos laza férfi, aki tipikusan bejön a nőknek.
Főleg az olyan "kétségbeesett" nőknek mint nővérem.
40 éves, keményen megviselte a válás, 2 gyerekkel elkönyvelte hogy soha nem lesz már kapcsolata és normális élete.
Egyáltalán nem értem, étjük a családdal, hogy miért pont őt választotta. Én egyébként 100%-ig megvagyok győződve, hogy a pénzre megy a férfi. Már a megismerkedésük körülménye is gyanús volt. Látja, hogy ott a 15 milliós autó, a hatalmas 100 milliós családiház modern berendezésekkel, és ugye kell ennél több?
3 hónapja ismerik egymást, 1 hónapja melegedtek jobban össze, akkor nővérem kölcsönadott neki 400 ezer forintot. A csávó is kb. 1 éve vált, azóta albérletben van és elpanaszkodta korábban nővéremnek (meg nyilván tesóm is látta), hogy mivel berendezés nélküli bérleményt vett ki a válása után, így ha nála a kisfia, akkor a földön egy matracon kell aludnia, mivel nincs még mindig külön gyerekágy.
A pénzt nem kérte, hanem addig panaszkodott még nővérem (gondolom) meg nem sajnálta, és felajánlotta a kölcsönt.
Ma, vasárnap volt a hivatalos családi ebéd, ahol először több órát együtt töltöttünk a csávóval. Korábban csak futólag találkoztunk vele.
Szóval ma volt az, hogy alig vártam, hogy elhúzzunk haza, mert annyira kínos volt az egész. Folyamatosan csak ömlött belőle a vetítés, a kamu süket szövegelés. Azért is írtam ezt most ki magamból, mert nemrég felébredtem és folyamatosan a tegnapi napon kattog az agyam.
Nagyon nem neki való ez az ember, féltem, féltjük mi a családja, hogy kihasználja majd és rohadt nagy sírás lesz a vége.
Nyilván felnőtt ember, és az ő döntése. Viszont valahogy megakarnám beszélni ezt vele, de hogyan...? Látom a szemében az örömöt, aminek az elmúlt 1 évben nyoma sem volt. Nem akarok rossz szájízt hagyni, hogyha elmondom az álláspontom a választottjáról, akkor a jövőben ez feszültséget eredményezzen ha családi összejövetelekre kerülne a sor. Vagy simán csak egy légtérben tartózkodnánk. Na értitek mit akarok mondani..
Valahol egyébként sejtem, hogy miért keveredett bele ebbe az egészbe.
Ex sógorom az a tipikus gazdag, nárcisztikus sznob ember, nővérem mellette soha nem érezte magát egyenlő félnek. Tudom, mert tudom.
Biztos, hogy ez is nagyban közrejátszott, hogy a csávó gyakorlatilag minden szempontból lejjebb van nála. Anyagilag, intelligenciában, életstílusban. Mellette nem nővérem lenne az "elnyomott" hanem pont fordítva.
Köszi ha elolvastad. F
Olvasd vissza az írásod és rájössz, - ha figyelmesen olvasol - hogy folyamatosan csak a pénzről értekezel: exsógornak mennyije volt, mit hagyott ott az amúgy szintén nem túl kvalifikált (de biztos szorgalmas, okos stb.) nővéredre (bár a szorgalmassag a 10 év munkaviszony nélkül is ugye erősen megkérdőjelezhető, az irodavezető pozíció meg ugye jól hangzik, de ez sokmindent takarhat, a kávéfőző, irodaszer beszerző, telefont felvevő titkárnőig).
Szóval anyagiakrol írsz, hogy mit hagyott (!) a nővéredre a volt vejko - apropó, miért nem a nővéred eredményeit írtad ilyen részletesen ecsetelve (?)- no hagyjuk - aztán végül lezárod azzal, hogy:
"Ex sógorom az a tipikus gazdag, nárcisztikus sznob ember, nővérem mellette soha nem érezte magát egyenlő félnek." (és ugye megint kijön, hogy tulajdonképpen kié is ez a gazdagság)"
majd
"sármos laza férfi, aki tipikusan bejön a nőknek.", A nővéremnek "latom a szemében az örömöt, aminek az elmúlt 1 évben nyoma sem volt"
Összefoglalva a fentieket: Te valószínűleg ez az újgazdag suttyó lehetsz, akinek a boldogság=pénz terjed a világa, pedig látható, hogy a nővéred mit akar ettől a férfitól: pénze, gazdagsága megvan, azt akarja, hogy egy laza, értelmes és olyan pasi legyen mellette aki egyenrangú felkent veszi és szereti őt, mert a volt férje - hogy is írtad?- "az a tipikus gazdag, nárcisztikus sznob ember (volt) aki mellett a nővéred soha nem érezte magát egyenlő félnek (és valószínűleg nőnek sem)...
Így már érthető...?
Első lépésként fontos, hogy empatikusan és megértően állj a helyzetéhez, és ne ítélkezz felette. Kérdezd meg őt, hogy hogyan érzi magát a kapcsolatban, és hogy mire vágyik az életétől. Segíts neki felismerni az esetleges problémákat a kapcsolatában, de mindig tartsd tiszteletben a döntéseit és határait.
Ha úgy érzed, hogy nővéred élete veszélyben van, akkor fontos, hogy biztonságos környezetet biztosíts neki. Ha szükséges, beszéljetek szakemberrel vagy szervezetekkel, akik segítenek a bántalmazásban szenvedő embereknek.
Azonban fontos, hogy ne próbáld ráerőltetni a döntéseidet, vagy elvárni tőle, hogy változtasson azonnal. Légy támogató és segítőkész, és állj mellette, amíg ő maga nem jut el a változtatás döntéséig.
Ha a nővéred okos és felveszi a kesztyűt, akkor úgy maga köré csavarja a pasast, hogy csak na! Aztán kisemmizi.
Ne legyünk már álszentek, banyeg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!