Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan kellene tudomására...

Hogyan kellene tudomására adnom nővéremnek, hogy rossz kapcsolatba menekül a válása után?

Figyelt kérdés

Próbálom rövidre fogni a dolgot, bár nem lesz az, szóval..

Lassan 1 éve, hogy 11 év házasság után 2 gyerekkel a hátuk mögött elváltak. Ex sógor egy több diplomás, kifejezetten intelligens mérnökinformatikus. Nővérem könyvelő/bérszámfejtő irodában dolgozott irodavezetőként, még el nem ment szülni 10 évvel ezelőtt, azóta nem volt munkahelye.

A válás után sógor neki adta a közös családi házat amit 7 éve építettek, plusz az egyik autót. Elég komoly újépítésű már-már luxus ingatlan. A gépészetet én terveztem, csak az kivitelezéssel együtt 30 millió körül volt.

Tehát a lényeg, hogy elég gazdagok (voltak a házasságuk alatt), és nővéremnek most sem kell számolgatni a pénzt hóvégén. Gyakorlatilag a nem hivatalos gyerektartásból és a közösen szerzett befektetésből (ingatlan tulajdonjog a nevén, bérleménynek kiadva) eléldegélhet simán még jó ideig. Plusz tavaly ősszel örököltünk fejenként xx milliót, köszönhetően a magas ingatlanáraknak.

Mindez azért lényeges, mert a férfi akivel megismerkedett minden szempontból teljesen az ellentétje a korábbi párkapcsolatainak (és házasságának), az életmódjának, és az életstílusának is.

A csávó egy jelenleg alkalmi munkából élő, egyébként végzettség nélküli ember. Amivel nem is lenne probléma, de! Az ember iszonyat sötét, az a tipikus jövőkép nélküli suttyó, akiről lerí, hogy soha nem fogja semmire sem vinni önerőből.

Nagydumás ripacs, egyben sármos laza férfi, aki tipikusan bejön a nőknek.

Főleg az olyan "kétségbeesett" nőknek mint nővérem.

40 éves, keményen megviselte a válás, 2 gyerekkel elkönyvelte hogy soha nem lesz már kapcsolata és normális élete.

Egyáltalán nem értem, étjük a családdal, hogy miért pont őt választotta. Én egyébként 100%-ig megvagyok győződve, hogy a pénzre megy a férfi. Már a megismerkedésük körülménye is gyanús volt. Látja, hogy ott a 15 milliós autó, a hatalmas 100 milliós családiház modern berendezésekkel, és ugye kell ennél több?

3 hónapja ismerik egymást, 1 hónapja melegedtek jobban össze, akkor nővérem kölcsönadott neki 400 ezer forintot. A csávó is kb. 1 éve vált, azóta albérletben van és elpanaszkodta korábban nővéremnek (meg nyilván tesóm is látta), hogy mivel berendezés nélküli bérleményt vett ki a válása után, így ha nála a kisfia, akkor a földön egy matracon kell aludnia, mivel nincs még mindig külön gyerekágy.

A pénzt nem kérte, hanem addig panaszkodott még nővérem (gondolom) meg nem sajnálta, és felajánlotta a kölcsönt.

Ma, vasárnap volt a hivatalos családi ebéd, ahol először több órát együtt töltöttünk a csávóval. Korábban csak futólag találkoztunk vele.

Szóval ma volt az, hogy alig vártam, hogy elhúzzunk haza, mert annyira kínos volt az egész. Folyamatosan csak ömlött belőle a vetítés, a kamu süket szövegelés. Azért is írtam ezt most ki magamból, mert nemrég felébredtem és folyamatosan a tegnapi napon kattog az agyam.

Nagyon nem neki való ez az ember, féltem, féltjük mi a családja, hogy kihasználja majd és rohadt nagy sírás lesz a vége.

Nyilván felnőtt ember, és az ő döntése. Viszont valahogy megakarnám beszélni ezt vele, de hogyan...? Látom a szemében az örömöt, aminek az elmúlt 1 évben nyoma sem volt. Nem akarok rossz szájízt hagyni, hogyha elmondom az álláspontom a választottjáról, akkor a jövőben ez feszültséget eredményezzen ha családi összejövetelekre kerülne a sor. Vagy simán csak egy légtérben tartózkodnánk. Na értitek mit akarok mondani..

Valahol egyébként sejtem, hogy miért keveredett bele ebbe az egészbe.

Ex sógorom az a tipikus gazdag, nárcisztikus sznob ember, nővérem mellette soha nem érezte magát egyenlő félnek. Tudom, mert tudom.

Biztos, hogy ez is nagyban közrejátszott, hogy a csávó gyakorlatilag minden szempontból lejjebb van nála. Anyagilag, intelligenciában, életstílusban. Mellette nem nővérem lenne az "elnyomott" hanem pont fordítva.

Köszi ha elolvastad. F

2023. márc. 20. 04:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
48%
Én itt annyit látok, hogy odavagy a sógorodért (vagy a pénézért) a tesódat meg idiótának nézed.
2023. márc. 20. 09:09
 12/18 anonim ***** válasza:
32%

Olvasd vissza az írásod és rájössz, - ha figyelmesen olvasol - hogy folyamatosan csak a pénzről értekezel: exsógornak mennyije volt, mit hagyott ott az amúgy szintén nem túl kvalifikált (de biztos szorgalmas, okos stb.) nővéredre (bár a szorgalmassag a 10 év munkaviszony nélkül is ugye erősen megkérdőjelezhető, az irodavezető pozíció meg ugye jól hangzik, de ez sokmindent takarhat, a kávéfőző, irodaszer beszerző, telefont felvevő titkárnőig).

Szóval anyagiakrol írsz, hogy mit hagyott (!) a nővéredre a volt vejko - apropó, miért nem a nővéred eredményeit írtad ilyen részletesen ecsetelve (?)- no hagyjuk - aztán végül lezárod azzal, hogy:

"Ex sógorom az a tipikus gazdag, nárcisztikus sznob ember, nővérem mellette soha nem érezte magát egyenlő félnek." (és ugye megint kijön, hogy tulajdonképpen kié is ez a gazdagság)"

majd

"sármos laza férfi, aki tipikusan bejön a nőknek.", A nővéremnek "latom a szemében az örömöt, aminek az elmúlt 1 évben nyoma sem volt"

Összefoglalva a fentieket: Te valószínűleg ez az újgazdag suttyó lehetsz, akinek a boldogság=pénz terjed a világa, pedig látható, hogy a nővéred mit akar ettől a férfitól: pénze, gazdagsága megvan, azt akarja, hogy egy laza, értelmes és olyan pasi legyen mellette aki egyenrangú felkent veszi és szereti őt, mert a volt férje - hogy is írtad?- "az a tipikus gazdag, nárcisztikus sznob ember (volt) aki mellett a nővéred soha nem érezte magát egyenlő félnek (és valószínűleg nőnek sem)...

Így már érthető...?

2023. márc. 20. 09:20
 13/18 anonim ***** válasza:
20%
Próbálj az anyasága felől közelíteni. Hogy a gyerekei számára ő a női minta. Ne azt lássák, hogy ő folyamatosan alárendelődik valakinek, hagyja magát használni és kihasználni. Magyarázd el, hogy ha fia van, mit tanul meg, ha meg lánya is, na az még rosszabb. És, hogy milyen nehéz lesz nekik a tanult mintát levetkőzni.
2023. márc. 20. 09:55
 14/18 anonim ***** válasza:
81%
A tíz év boldogtalan házasság alatt is mondtad neki, hogy jobbat érdemelne?
2023. márc. 20. 10:28
 15/18 anonim ***** válasza:
18%
Ennyire azért nem lehetetlen mást találni, ha egyszer ezt is összeszedte valahol.
2023. márc. 20. 11:01
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Első lépésként fontos, hogy empatikusan és megértően állj a helyzetéhez, és ne ítélkezz felette. Kérdezd meg őt, hogy hogyan érzi magát a kapcsolatban, és hogy mire vágyik az életétől. Segíts neki felismerni az esetleges problémákat a kapcsolatában, de mindig tartsd tiszteletben a döntéseit és határait.

Ha úgy érzed, hogy nővéred élete veszélyben van, akkor fontos, hogy biztonságos környezetet biztosíts neki. Ha szükséges, beszéljetek szakemberrel vagy szervezetekkel, akik segítenek a bántalmazásban szenvedő embereknek.

Azonban fontos, hogy ne próbáld ráerőltetni a döntéseidet, vagy elvárni tőle, hogy változtasson azonnal. Légy támogató és segítőkész, és állj mellette, amíg ő maga nem jut el a változtatás döntéséig.

2023. márc. 20. 11:13
 17/18 anonim ***** válasza:
44%
Felnőtt ember, ne avatkozz bele az életébe.
2023. márc. 20. 14:13
 18/18 anonim ***** válasza:

Ha a nővéred okos és felveszi a kesztyűt, akkor úgy maga köré csavarja a pasast, hogy csak na! Aztán kisemmizi.

Ne legyünk már álszentek, banyeg?

2023. ápr. 9. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!