Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Emiatt megharagudnátok?

Emiatt megharagudnátok?

Figyelt kérdés
A nővérem egyedül neveli a 6 éves fiát, és egy hete új munkahelye van, ezért megkért, hogy vigyázzák a gyerekre amíg dolgozik. Összesen csak 2x4 órát felügyeltem, de azalatt kikészített. Borzasztó szemtelen, lehülyéz, azt mondja nekem, hogy takarodj, és még erőszakos is. Úgy megharapta a tenyerem hogy még másnap is fájt. A második nap végén, mikor nővérem eljott érte, mondtam neki, hogyha nem akarja, hogy legközelebb szájba vágjam akkor nevelje meg, vagy ne hozza ide. Ezután megsértődött, azt mondja, hogy csak én nem tudok a gyerekkel bánni, mert az egy kisangyal, és csak játékból harapott meg.

2023. febr. 17. 15:17
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
84%

Teljes mértékben igazad van.

Tehát az,hogy te még szívességet teszel neki azzal,hogy felügyelsz a gyerekre,de ő még-nem szépítek a dolgon- arra sem képes,hogy a saját gyermekét megnevelje,ez egyszerűen brutális. Nyilván, a gyerek nem tehet róla,hogy ilyen dolgokat csinál,mivel a nevelés hiányában szenved.

A testvéred megsértődését pedig abszolút nem tartom jogosnak. Mivel,bármennyire is elfogult az ember a gyerekkel kapcsolatban,de a saját anyjának észre kellene vennie,hogy valami nem oké. Gondolok itt arra,hogy magyarul nem tud viselkedni a gyerek,ami azt mutatja meg,hogy nincsen megnevelve. Természetesen,úgy elég nehéz nevelni,ha rendszeresen otthagyja bizonyos időre a gyereket másnál. Ez bizonyos szinten a lepasszolás kategóriába sorolandó.

Én a helyedben,többet nem vállalnám el azt,hogy vigyázzak a gyerekre,de a megkérés pillanatában is nemet mondtam volna. Bár,én ha megharapott volna olyan pofont adtam volna,hogy felkenődött a falra.

Másrészt pedig,ha ennyire nem tudja felügyelni a gyerekét fogadjon bébiszittert,ne pedig másra bízza a gyermeket,hogy aztán neked reklamáljon,ha valami gond van vagy történik valami. Továbbá,ennyire leterhelni az embert sem lehet,mivel mind tudjuk ha valaki vigyáz egy gyerekre,az nagyon nagy felelősséggel jár. Elég ha egy pillanatra nem nézel oda és máris megtörténik a baj. Utána pedig téged vesznek elő vagy akár ne adj Isten,börtönbe is kerülhetsz,ha komolyabb a sérülés. Feltételezzem te is dolgozol,a munkában nyilván elfáradsz,szeretnél pihenni,ugye ha az ember fáradt akkor a figyelme se a legjobb és akkor még felügyelj egy pimasz kis kölyköt. Tehát,ez az ember kihasználása.

Ha megharagudott rád,tegye csak. Nem érdemes ezzel foglalkozni.

2023. febr. 17. 19:55
 22/25 anonim ***** válasza:
87%
6-os válaszoló jól összefoglalva. A fene meg vigyázna rá
2023. febr. 17. 20:08
 23/25 anonim ***** válasza:
86%
Van aza kategóriájú "szülő" akinek aza téveszméje, hogy mindenkinek ugrálni kell ha ő óhajtja, és minden szemétséget el kell tűrnie a porontyától mindenkinek. Na ez a nővéred, kérdező.
2023. febr. 17. 20:14
 24/25 anonim ***** válasza:
75%
Válasszon olyan munkahelyet ahol meg lehet oldani azt,hogy a gyerekre ne keljen másnak ügyelni,te se bébiszitter vagy attól,mert a testvéred.Pár alkalommal oké vigyázol rá,de nem minden alkalommal amikor dolgozik.Ezt ő se várhatja el tőled,hiszen a saját szabadidődet áldozod be és gondolom te se otthon lógatod a lábad munka helyett.Az meg,hogy a gyerek neveletlen még egy ok arra,hogy nem vigyázol rá.Harapja meg a saját anyját ne engem.Én se vállalnám el többször.
2023. febr. 17. 22:10
 25/25 anonim ***** válasza:
80%
Én se vállaltam volna többet. Én valószínűleg azt mondtam volna, ide nem bébiszitter kell, hanem oroszlánszelídítő. Vagy tegyen szájkosarat a gyerekre, ahogyan a harapós kutyákra szoktak.
2023. febr. 18. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!