Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogom van-e hugommal tartani...

Jogom van-e hugommal tartani a kapcsolatot illetve kihez kell fordulni ezzel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, húgom 13. Féltestvérek vagyunk apáról. Családi bonyodalmak miatt én 3 éve egyáltalán nem tartom apámmal a kapcsolatot, és lassan 2 éve hugomtól is eltiltott.

Semmilyen formában nem tudom felvenni vele a kapcsolatot, telefonját nézik, ha írok a lányra akkor sem ő válaszol ha hívom nem veszi fel. Konkrétan semmit nem tudok róla, 130km távolság van köztünk. Eddig úgy gondoltam, hogy lehet hugom sem szeretne velem találkozni, mert apánk telebeszélte a fejét, viszont 2 napja az éjszaka közepén felhívott hogy elmondja mennyire szeret és nagyon hiányzom neki, (hozzáteszem mindezt suttogva és sírva) majd mondta hogy de leteszi mert fél, hogy le fog bukni és kikap.

A kérdésem az lenne, hogy mit tudok tenni, hová kellene mennem

azaz van-e mód rá, hogy apuka köteles legyen engedélyezni a láthatást?

2023. febr. 9. 18:18
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
23%
Jogilag igen, indithatsz pert a kapcsolattartasert. Emberileg: apád nem akarja, hogy találkozz a lányával. Gondolod jó lenne a kislánynak, ha kötelezné rá egy ítélet apádat, hogy engedje?
2023. febr. 9. 18:21
 2/23 anonim ***** válasza:
98%

Indíthatsz pert, ugyanis jogod van tartani a kapcsolatot a testvéreddel. És a testvérednek is ugyanúgy joga van tartani veled a kapcsolatot.

[link]

2023. febr. 9. 18:32
 3/23 anonim ***** válasza:
3%
És miért is érdekel téged az szinte idegen kölök???
2023. febr. 9. 18:45
 4/23 anonim ***** válasza:
98%
Gondolom azért érdekli mert a féltestvére, te hintalóagyú.
2023. febr. 9. 18:47
 5/23 anonim ***** válasza:
8%
Ha apád kidobja otthonról - büntetésből - amiért te felvetted vele a kapcsolatot, akkor hajlandó (és képes lennél a nagykorúságáig hátralevő 5 évben) teljeskörűen felnevelni? Én ezen gondolkodnék el.
2023. febr. 9. 18:52
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem dobhatja ki az apja, kiskorú. Meg gondolom van egy anya is a képben, aki ha a féltestvért nem is szereti, a sajátját csak megvédi 🤷🏼‍♀️. Vagy egy nagymama, akinek van egy csepp józan esze. Azért nem úgy megy az, hogy fogom és kirakok egy gyereket. Az más, hogy esetleg haragudni fog a gyerekre, ha megtudja, hogy kapcsolatba lépett a nővérével. De ezt nem kell tudnia. Szépen bemegy a gyámhivatalba a kérdező és ott előadja a láthatási kérelmét amit Ő indítványoz. Ha békés úton nem megy, akkor perre lehet vinni. Ha nem tett semmi olyat a kérdező akkor megadják (nem tört az életére a gyereknek, nem egy drogos, alkoholista aki veszélyeztetné a mentális fejlődését stb)
2023. febr. 9. 19:11
 7/23 A kérdező kommentje:

#1 Nem értem miért ne tenne jót neki

#2 Köszönöm szépen:)

#3 neked tuti biztos hogy nincs testvéred:) egyébként megsúgom, hogy egyáltalán nem idegen, mivel 8 éves koráig együtt éltünk;)

#4 Ezen jót nevettem:D

#5 Nem dobhatná ki, de megnyugtatlak, el tudnám tartani HA így lenne mert szerencsére én és a párom is nagyon jól keresünk és saját házban is élünk:)

#6 Nagymama és nagypapa sincs már sajnos neki se anyai se apai ágról, de egyébként hugom szülei elváltak, csak apjánál van a gyámság mivel anyuka nem tudta volna eltartani, egyébként anyukával jó kapcsolatom volt mindaddig még össze nem jött egy velem egyidős sráccal, azóta évente max 2x ha beszélünk és ugyan ez van a saját lányával is.

2023. febr. 9. 19:50
 8/23 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező: én tanácsot kérnék egy gyámügyestől.
2023. febr. 9. 20:26
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Menj a gyámügyre.Remélem megoldódik...
2023. febr. 9. 20:36
 10/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2023. febr. 9. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!