Jogom van-e hugommal tartani a kapcsolatot illetve kihez kell fordulni ezzel kapcsolatban?
20 éves vagyok, húgom 13. Féltestvérek vagyunk apáról. Családi bonyodalmak miatt én 3 éve egyáltalán nem tartom apámmal a kapcsolatot, és lassan 2 éve hugomtól is eltiltott.
Semmilyen formában nem tudom felvenni vele a kapcsolatot, telefonját nézik, ha írok a lányra akkor sem ő válaszol ha hívom nem veszi fel. Konkrétan semmit nem tudok róla, 130km távolság van köztünk. Eddig úgy gondoltam, hogy lehet hugom sem szeretne velem találkozni, mert apánk telebeszélte a fejét, viszont 2 napja az éjszaka közepén felhívott hogy elmondja mennyire szeret és nagyon hiányzom neki, (hozzáteszem mindezt suttogva és sírva) majd mondta hogy de leteszi mert fél, hogy le fog bukni és kikap.
A kérdésem az lenne, hogy mit tudok tenni, hová kellene mennem
azaz van-e mód rá, hogy apuka köteles legyen engedélyezni a láthatást?
Indíthatsz pert, ugyanis jogod van tartani a kapcsolatot a testvéreddel. És a testvérednek is ugyanúgy joga van tartani veled a kapcsolatot.
#1 Nem értem miért ne tenne jót neki
#2 Köszönöm szépen:)
#3 neked tuti biztos hogy nincs testvéred:) egyébként megsúgom, hogy egyáltalán nem idegen, mivel 8 éves koráig együtt éltünk;)
#4 Ezen jót nevettem:D
#5 Nem dobhatná ki, de megnyugtatlak, el tudnám tartani HA így lenne mert szerencsére én és a párom is nagyon jól keresünk és saját házban is élünk:)
#6 Nagymama és nagypapa sincs már sajnos neki se anyai se apai ágról, de egyébként hugom szülei elváltak, csak apjánál van a gyámság mivel anyuka nem tudta volna eltartani, egyébként anyukával jó kapcsolatom volt mindaddig még össze nem jött egy velem egyidős sráccal, azóta évente max 2x ha beszélünk és ugyan ez van a saját lányával is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!