Mit tegyek? A húgommal (13) nagyon megromlott az utóbbi időben a kapcsolatom
Miért nem tőle kérdezed meg?!
Ugyanezt elmondod neki,biztos fogsz választ kapni!
Mi honnan tudjuk,amire csak ő tudja a választ! Minek találgatni?!
A nővérem 4 évvel idősebb nálam. Mi is eltávolodtunk egymástól ebben az időszakban, ő sokat volt a barátjával, barátaival, én nem mehettem még szinte sehova. Kezdtem kamaszodni, mindenféle lelki bajaim voltak, úgy éreztem, senki sem ért meg. Középiskola alatt már néha elmehettem vele én is, megismertem a barátait, nálam is jött a szerelmek, csalódások időszaka. Aztán elköltözött itthonról másik városba, alig találkoztunk. 17 éves voltam, amikor egyszer meglátogatott, kettesben beszélgettünk egy nagyot, és azóta nagyon közeli kapcsolatban vagyunk, bármit meg tudunk egymással beszélni. Lehet, hogy hamarabb is eljöhetett volna, de így is jó volt, addigra már "benőtt a fejem lágya", én is megtapasztaltam sok dolgot, volt sok közös témánk.
Szerintem próbálj rá odafigyelni, pl. ne kritizáld, ne nevesd ki, ne "oszd az észt", ne faggasd, inkább csak légy elérhető és hallgasd meg, ha valamit el szeretne mondani. Ha úgy érzed, elzárkózik előled, esetleg kérj tőle tanácsot, véleményt valamilyen témában, ezzel el tudsz kezdeni egy beszélgetést. Néha dicsérd meg, vagy csak egyszerűen öleld át, ha hagyja :)
Tudoooom,régi kérdés,de ha valaki van most iylen helyzetben,leírom,hatha segít neki.
Tini.Beszéljetek sokat,neki ez nehéz korszak,de TE segíthetsz neki!Én régen örültem volna,ha van egy nővérem aki segít,persze neked most a barátaid a legfontosabbak,velük és a pasiddal vagy a legtöbbet,a húgodat pedig még nem nagyon engedik a szüleitek sehova...De ha otthon vagytok,dumcsizzatok!Annyira cukik a filmekben is azok a testvérpárok,akikről meg nem mondanád,h tesók,mert olyanok mintha a legjobb barinők.
A tinilányok a szüleikkel sokszor nincsenek olyan kapcsolatban,h mindenről beszélhessenek.Ilyenkor jó egy nővér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!