Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Féltestvérem, féltestvére...

Féltestvérem, féltestvére nekem kicsoda?

Figyelt kérdés

Van egy nővérem, közös az anyánk. A nővéremnek apai ágon is van egy testvére. Akivel én nagy barátságot ápolok, de olyan fura a nővérem féltestvéreként hivatkozni rá. Mi erre a helyes megnevezés?

Mint, ahogy a nővérem párja a sógorom vagy a nővéremnek az apja új felesége a mostohaanyja és nem mondja mindig azt, hogy az apám új felesége, hanem mostohaanyaként hivatkozik rá. Létezik erre a fentebb említett esetre is külön megnevezés?

#testvér #féltestvér #rokoni megnevezés
2023. febr. 1. 10:26
 1/9 anonim ***** válasza:
20%
A te negyedtestvéred
2023. febr. 1. 10:29
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
Vér szerint nem rokonod.
2023. febr. 1. 10:35
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nincs hivatalos neve, nincs köztetek semmilyen vérségi kötelék, rokoni kapcsolat.

Ha anyukátok nem bántódik meg rajta, hívhatod mostohatestvérednek - elvégre a testvéred testvére -, de hivatalosan neked nem rokonod.

2023. febr. 1. 10:36
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Senki. Rokoni kapcsolat szerint.
2023. febr. 1. 10:43
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Vérszerint nincs köztetek semmilyen rokoni kapcsolat így kb neked senki.

Mostohatesónak talán lehetne nevezni de azt sem igazán, max akkor ha valamelyik közös szülőtök nevelte egy ideig vagy együtt nőttetek fel.

Nekem is van ilyen "testvérem" de soha eszembe sem jutott annak nevezni. Mivel nem velünk élt, meg nem is együtt nőttünk fel főleg hogy 15 évvel idősebb is nálam, és csak ritkán járt apámhoz aki neki csak a nevelőapja volt de ennyi. Igazából mi csak amolyan haverok vagyunk, néha dumálunk amikor átjön hozzánk látogatóba, nem vagyunk rosszba de annyira jóba sem, eléggé semleges a kapcsolatunk.

2023. febr. 1. 10:49
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem rokonod
2023. febr. 1. 10:52
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Te mond hogy a fogadott testvéred

Vagy a legjobb barátod.

Néha egy igaz barát a testvérnél is többet jelenhet.

2023. febr. 1. 10:54
 8/9 anonim válasza:
72%
Senkid
2023. febr. 1. 10:56
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Fogadott testvér szerintem jól leírja.
2023. febr. 1. 11:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!