Miert ennyire elutasító?
Van egy 27 éves húgom,elég rossz a férjével a kapcsolata,sosincs otthon a férje,nem foglalkozik vele és a 2 éves kisfiúkkal.Sokat panaszkodik a húgom a férjére. hetente 1-2x meglátogatjuk egymást.Sajnos a szüleink nem élnek és kb 1 rokonunk sincs egymáson kívül.Nekem van egy 9 éves lányom,nagyon szeretik egymást az unokaöccsével.Mi rengeteget visszük a kislányunkat csavarogni,mert nagyon fontosnak tartom a minőségi időt,rengetegszer hívom a húgomat is,de szinte soha nem jön és kb én érzem magam kellemetlenül,hogy könyörgök,hogy jöjjenek el velük, mert az a kisfiúnak is jobb,mint otthon ülni a tv előtt. Nem nagyon kap a férjétől pénzt,neki meg szinte semmi jövedelme nincs,mert gyesen van,de ez se okozhat problémát,mert mindig én fizetek,ha esetleg fél évente egyszer eljonnek és tisztáztuk is,hogy a húgom és segítem.(szerencsére jó anyagi helyzetben vagyunk)
Nem viszi a férje őket sehova kb egy évben egyszer elmennek valahova,pedig a férje is nagyon jól keres. A hétvégén a tropicariumban voltunk és másnap már mondta is a tesómnak,hogy jó lenne,ha egyszer eljönnének velünk a húgom meg szinte lekezelően elutasította,miközben látja,hogy mennyire imádják egymást a kisfiával,ha együtt vannak csak egymással játszanak,aztán búcsúzásnál megy a sírás. Nem értem miért ilyen elutasító,lehet,hogy neki nyűg a programozás,de a gyerekének meg hatalmas élmény.
Tudom, hogy jot akarsz kerdezo, de neked meg azt kene megertened, hogy nem csak a fizikai faradtsag letezik. Megkaphatja o a vilag osszes segitseget, bar 2 kisgyerekkel otthon az, hogy heti egyszer valaki kitakarit, nem mondanam akkora oriasi segitsegnek, amitol kipihentebbnek kene lenni fizikailag. Attol meg lehet, hogy a ket gyerek kel ejszaka ezerszer. Persze ne ertsen senki felre, nagy segitseg, de ettol meg ha rosszul alvo gyereked van, akkor baszhatod, faradt leszel.
De Mentalisan is lehet valaki faradt, kimerult, foleg egy ilyen szar csaladi legkorben. Nekem se lenne kedvem maszkalgatni, ha egesz nap csak sirnek szivem szerint.
Nyilvan ez nehez helyzet, mert lepni csak a hugod tudna, neki kell megtennie. De gondolom nincs meg ra az anyagi forrasa, igy patthelyzet.
Én például nettó hülyét kapok az olyan programoktól, ahol kismillió ember vagy - pl Tropicarium, mozi, stb.
Nem vagyok depressziós vagy antiszoc egyszerűen sokkal szívesebben maradok itthon, vagy megyek ki a természetbe, az erdőbe, ahol csend van és nyugalom.
Emelett kategorikusan visszautasítom azokat, akik állandóan a nyakamra járnak az ezredik programjaikkal, akkor is, ha kedvelem az illetőt. :)
Jót akarsz, jószívű vagy, de ez nem jön be a húgodnak.
Szerintem ne erőltesd, mert hiába a jószándékod, ez így erőszakos.
Csak az isten mentesen bárkitől, aki jót akar. Senki ne akarjon nekem semmit.
Nem vagytok jó testvérek, nem mond el semmit, hiszen akkor nem itt idegenektől kérdezgetnél. Nincs ezzel semmi baj, itt tart mindkettőtök. Megoldás nem lesz, mert változni egyikőtök sem kötelezhető, változtatni azonban mégiscsak ti tudtok. Nyílt kommunikációval.
"Annyi a probléma,hogy többet szeretnénk programozni a kisfiával,amire ő nem annyira nyitott."
Azt azért tudod, ugye, hogy erre minden joga megvan? Nem köteles veled programozni. A kisfiát sem köteles elengedi veled, ha éppen nem akarja.
Amúgy itt szépen lesavazod a férjet, de nem élsz velük, fogalmad sincsen róla, milyen apuka és férj, milyen a családi életük, stb.
Nem viszi a férje őket sehova kb egy évben egyszer elmennek valahova - mi sem megyünk sűrűn (ok, tavasszal többször), de miért kéne, hogyha itthon is megvagyunk?
Egyikünknek sem pihentető elmászkálni ide-oda, szállást intézni, kaját intézni (ételérzékenyként pl nem ehetek meg akármit), pl ilyen random welness nekem emiatt nem is opció, etc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!