Mit tehetnék öcsémmel?
Sajnos ha nem tudsz vele elköltözni, akkor nagyon semmit nem tudsz tenni vele. Toxikus környezet, tapasztalatból mondom, hogy az ilyen emberek, akik piszkálják nem változnak meg kb soha. Fenyegetheted őket, kiállhatsz öcséd mellett, de úgyis az lesz a vége, hogy tovább piszkálják, max 1-2 napig nyugton hagyják. Amíg nem tudsz vele külön költözni, addig mindenképp tölts vele sok időt, és tudom javasolni, hogy tanítsd meg neki, hogy ha elkezdik a csesztetést, akkor zárkózzon be a szobájába és szarja le, hogy mit mondanak. Én is így vészeltem át a gyerekkorom, persze most meg is van a böjtje, de ha hamarabb elkezdem ezt a nemtörődömséget, akkor sokkal jobban járok.
Tudom még javasolni, hogy ha úgy piszkálják, ami már tényleg probléma, teszem azt bántalmazzák, videófelvételt mindenképp rögzítenék a helyedben és először csak fenyegetném őket, hogy fejezzék be, ha nem figyelnek, akkor utána viszont mindenképp tennék feljelentést. Ha máshol nem, akkor a gyermekvédelmiseknél.
Legalábbis én így oldanám meg, ha valakinek más a véleménye, nyugodtan mondja meg, nekem ez tűnik kézenfekvőnek, kicsit a saját élményeimet is beleszőve.
Tapasztaltam, hogy nem változnak. Hiába beszélek velük, én vagyok az egész család, rokonság számára a legszarabb, és szimplán megsértődnek.
Van egy alkoholista és valószínűleg drogos rokonom (anyám öccse), aki pár házzal arrébb lakik, az szokott a legagresszívebb lenni. Ha valaki neki szólna, akkor biztos megverné az illetőt. Anyámat is sokszor kihívta verekedni, de hál istennek mindig valami közbe jött és nem történt meg. Az ilyennek hogy mondjam, hogy ne? Mit tegyek, ha a rendőrség sem tenne semmit, amíg "vér nem folyik"?
Sok időt szeretnék vele tölteni, állandóan bombázom pozitív üzenetekkel és mondom, hogy bennem bízhat... de mindig azt mondja, hogy hagyjam békén, elege van az életből, és elkezd telefonozni, egyebek, viszont húgomékhoz akik bántják, odamegy, elmond nekik mindent, stb. Mintha minden jó lenne. Nem értem miért gyűlöl engem ennyire, aki lehet hibázott, mert ember, de a legjobban szereti és támogatná.
A külön szoba nem lenne rossz ötlet, csak egy kis putri vályog házban lakunk, ahol 3 apró szoba van ajtók nélkül. Hozzám pedig nem akar átjönni lakni, ahol remélem nem piszkálnák annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!