Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tehetnék öcsémmel?

Mit tehetnék öcsémmel?

Figyelt kérdés
A szüleim és négyen gyerekek lakunk egy paraszt házban, de ezek mellékesek. Van egy 13 éves öcsém, akit a szüleim elnyomnak, piszkálnak és lenéznek, emellett két húgom (16, 21 év), akik szintúgy lenézik, piszkálják, bántják, leszégyenítik, addig idegesítik, amíg nem lesz idegbeteg öcsém és ordítja, hogy elege van az életből. Mit tehetnék 23 évesen? Sajnálom szegény öcsémet, viszont nem tartok ott, hogy vele elköltözve megélhessünk, állami gondozásba pedig nem akarom, mert ott is nagyon rossz.

2022. dec. 12. 20:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
88%
Akkor az osztályfőnökevel beszélj vagy a gyerekorvosaval.
2022. dec. 12. 21:27
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
7 olvassatok utána a tüneteknek, hogy mennyire jellemzőek rá. SOTE adhd ambulancián van ingyenes kivizsgálás, hosszú várólistával. Ha magánba mész az kicsit drága, de gyorsabb és már az első beszélgetésen megmondja, hogy érdemes e végigcsinálni a teszteket. Nyilván ha ezek az adhdra hajazó tünetek megvannak, akkor azt fogja mondani hogy érdemes de ott is van bőven beteg, nem fogja azt mondani, hogy na akkor csinálja végig a tesztet, hanem elküld más irányba. Engem is állandóan vittek pszichológusokhoz pszichiáterekhez gyerekkoromban, rossz tanuló voltam, depressziós is voltam, minden bajom volt, soha senki nem tudta megállapítani, hogy mi a bajom. Rengeteg gyógyszeres kezelés, mind hiába, mert egyik sem specializálódott adhdre, nem ismerték fel.
2022. dec. 12. 21:39
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
12 vagyok. 23 évesen én mentem el egy ilyen szakemberhez, és a gyógyszeres kezelés után egyből megváltozott az életem
2022. dec. 12. 21:40
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Semmit kb. Míg veszélyeztetve nincs amrad a szülőkkel.
2022. dec. 12. 21:43
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Düh kezelési probléma. Szülői hiba. Sajnos semmit se temetsz. Ha az osztályfőnök javasolja a pazichológust, mert problémás az iskolában. Ezek a gyerekek lesznek majd később bántalmazó kezelhetetlen diák.
2022. dec. 12. 22:57
 16/22 NTBS ***** válasza:
Elköltözöl, munkába állás és eltartod.
2022. dec. 13. 06:31
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Ezért nem kellene 4 gyereket csinálni mindenkinek. Pláne parasztházba, ha a családban már így is van problémás szülő. Kár, hogy nem egy skandináv ország vagyunk, mert ennek lenne következménye.
2022. dec. 15. 22:44
 18/22 anonim ***** válasza:
17 ha skandináv ország lennénk, akkor ez nem következne be, de mondjuk a magyarság se maradna meg. Bár így se marad meg, nekünk is vannak élősködőink dögivel
2022. dec. 15. 23:18
 19/22 A kérdező kommentje:
#17 mi lenne a következménye?
2022. dec. 16. 00:12
 20/22 anonim ***** válasza:

#19 A skandináv országokban van gyerekvédelem szembe idehaza a formális szervezetekkel kivül. Kapsz meleg kaját adományok karácsonyra édes kevés lesz gyerekvédelemként meg kis autó és babát ajándékokat. A norvégok ennek egy sokkal demonstratív példái vannak. Ki megy a Barnevernet és elvisszi mindegyiket, ha a szülő határozottan alkalmatlan mindenféle tanácsadás után és beadoptálják egy másik családhoz idővel.

Egy pár keresztény vagy muszlim család nyafoghat, hogy családellenes stb. Megjegyzés nem az. Ez is hatásköre az államnak, attól még előrébb tartják a jövendő felnőttet, minthogy csak legyen 4 györök öszt cső. Családtervezés

rá tolása nem diplomás emberrekre egy sikeres előrelépés ott. Idehaza teljesen megérzés alapján csináltak régeben gyerekeket meg "hagyományra és szokásra" hivatkozva. Ezt nem lehet a végtelenségig csinálni évtizedekig így se, mert most lehet látni a következmények a nyugdíj rendszeren nem kicsit. Teljesen felelőtlen volt ideáig a magyar társadalom többsége jó eséllyel és ez a gyerekeire fogborulni.

2022. dec. 17. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!