Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogosan várnak el pénzt párom...

Jogosan várnak el pénzt párom bátyjáék?

Figyelt kérdés

Párom most kapott új munkát, elég jól keres vele ( pontos összeget nem szeretnék irni, de jóval millió felett keresünk ketten együtt)

Ezelőtt 7 évvel, mikor egyetem mellett dolgoztunk párommal, akkor állandóan felvágott mindennel, szidta az autónktól kezdve mindent. Milyen béna óra, milyen béna telefon, ebbe az autóba be sem ülnék. Ez tartott az egyetem végéig meg még azután addig, amig nem találtam olyan munkahelyet, hogy kb egálban kerestünk. Ott befejeződött, utána már felteknykedés ment, megszületett a gyerekük, vettek házat stb.

A következő a helyzet:

Jelenleg a fejemhez vágta, hogy nem segítünk nekik egy kicsit sem, milyen jó nekünk, hogy kb 5x annyi keresünk, mint ők.

Hogy épp ház felújításban vannak, de nem tudják befejezni.

Nem tud mit kezdeni a sport coupéval, mert rossz és kicsi bele pakolni.

Na szó mi szó, azt szeretné ha beszállnánk a házukba, mert elmondása alapján fél hogy a gyerekre fog omlani ha nem fejezik be tél előtt.

Én a múlt miatt nem kívánok nekik semmit sem adni, ahogy ő sem. Párom sosem mutatta ki milyen rossz is volt ez neki. Főleg hogy egész életében 2.gyerek volt csak.

De azt mondta jólvan ez így.

Na szóval meg lett mondva hogy nem adunk semmit. Oldják meg ahogy eddig.

Aztán most az egész családját is uszitjak ellene, hogy milliókon ül.

Csak ebből mi fizetjük még a diákhitelt is, kb 2 éve kezdtünk jó munkahelyeket kapni, addig mindig megnéztük mit vásárolhatunk.. egy kínai belefér e a heti költségvetésbe, vagy éppen tankoljunk-e, vagy inkább menjünk busszal..

Mielőtt apumhoz költöztünk a családi hazukból is kirakták párom, mert hogy kell hely a bátyja asszonyának.

Azt meg sem emlitem, hogy a születésnapi torták, jack daniels is kevés születésnapra.. mert nekünk jól megy

Ti ilyen helyzetben segítenétek?

Mi is házat szeretnénk, egy jobb autót, ami nem áll 2 havonta a szervizbe. Erre gyűjtünk meg egy kis nyaralásra.

Mit tennétek?

Azon is gondolkodtunk, hogy teljesen megszakítjuk a családjával a kapcsolatot, mert ez mérgező ránk nézve csak.

2022. okt. 4. 22:54
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
8%
Jaj kerdezo idejon nagykepuskodni hogy milyen jol keresnek!
2022. okt. 5. 08:19
 22/40 anonim ***** válasza:
90%
Követeljetek tulajdonrészt, majd adjatok bele a felújításba! Mindenki jól jár.
2022. okt. 5. 08:37
 23/40 anonim ***** válasza:
100%

A kommunában szokás az, hogy az egyén keresete a közösséget illeti. Ti nem abban éltek, így a megdolgozott vagyonotokhoz sincs köze senkinek.

Ha mégis akarnak pénzt, akkor mondjátok, hogy jó, közjegyző, tulajdonrész átírás és mehet. Ja hogy azt nem, csak az ingyen segély kéne lelkiismereti alapon? Akkor kapják be!

2022. okt. 5. 08:43
 24/40 qkker1 ***** válasza:
100%
Semmit nem adnék neki.
2022. okt. 5. 08:45
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
2 öcsém van. Mind a kettőnek jobban "bejött" az élet, mint nekem. Nem sajnálom tőlük, mert megdolgoztak érte. Ezáltal minden ővék. Soha nem kérnék tőlük kölcsön annak ellenére se, hogy a kisebbik öcsém felajánlotta kisebb összeggel támogatna mikor rosszabbul álltam anyagilag. Sogoródék igazi piócák! Biztos nem adnék egy filért se nekik! A kapcsolattartást ritkitanám évi 2-3 alkalomra. (Az kibírható szerintem) Azért szívem nem lenne megszakítani velük a kapcsolatot.
2022. okt. 5. 09:19
 26/40 anonim ***** válasza:
15%
Ez az egész probléma nem életszerű, kitalált történetnek tűnik.
2022. okt. 5. 09:45
 27/40 anonim ***** válasza:
86%
Nem röhögted még arcon?
2022. okt. 5. 09:57
 28/40 anonim ***** válasza:
97%

Mond nekik szívesen befejezitek a felújítást. 2 feltétellel.

1. Olyan lesz amilyenre te szeretnéd.

2. a ház x részét cserébe rátok íratják.

😂😂 Hidd el rögtön befognák.

2022. okt. 5. 09:59
 29/40 anonim ***** válasza:
86%
#21: Ne szívózz már! Miért lenne ez nagyképűség? Muszáj volt belerúgnod? ( egyébként én egyedül is jóval 1M felett keresek, de ez se nagyképűség, hanem mázli. Anno végül mégse tanítóképzőbe jelentkeztem, hanem sima OKJ-ra.)
2022. okt. 5. 10:13
 30/40 anonim ***** válasza:
96%
Mindenki a saját sorsáért,életéért felelős.Semmivel nem tartoztak nekik.Ha jószívvel adjátok, akkor az nem baj,ha elfogadják,de kikövetelni nem lehet.Mi is mindent magunknak teremtettünk meg,szülői segítség nélkül.Büszkék is vagyunk rá.Régen rajtunk is nevettek,hogy hitelt vettünk fel a házvásárláshoz,meg hogy nem tudtuk megcsináltatni az autót.Senki nem tudta,hogy nekünk senki sem segített soha,mi 18 éves korunk óta dolgozunk,sőt előtte mindketten diákmunkáztunk,és nem csak nyáriszünetben.Mára az a helyzet,hogy már kifizettük a házat,van új autónk,meg 5 gyerekünk,akiket bőven el tudunk tartani.Azóta meg az megy,hogy de jól megy,stb.Volt olyan aki kioktatott,hogy nem csak megcsinálni kell a gyerekeket, hanem felnevelni is Mintha bárkitől bármikor,bármit kértünk volna hozzá.A férjem kiváló szakember,megbecsülik,mindig hajlandó fejlődni a szakmájában,én meg a gyerekek mellett elvégeztem az egyetemet levelezőn,amire nem volt annó lehetőség,mert nem tehettem meg,hogy tovább tanuljak, nekem is jó állásom van.Azok akik régen lenéztek,ugyanott tartanak,nincs semmijük,csak nagy szájuk.Magatokkal törődjetek csak.Nem kell adni semmit.
2022. okt. 5. 10:36
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!