Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogosan várnak el pénzt párom...

Jogosan várnak el pénzt párom bátyjáék?

Figyelt kérdés

Párom most kapott új munkát, elég jól keres vele ( pontos összeget nem szeretnék irni, de jóval millió felett keresünk ketten együtt)

Ezelőtt 7 évvel, mikor egyetem mellett dolgoztunk párommal, akkor állandóan felvágott mindennel, szidta az autónktól kezdve mindent. Milyen béna óra, milyen béna telefon, ebbe az autóba be sem ülnék. Ez tartott az egyetem végéig meg még azután addig, amig nem találtam olyan munkahelyet, hogy kb egálban kerestünk. Ott befejeződött, utána már felteknykedés ment, megszületett a gyerekük, vettek házat stb.

A következő a helyzet:

Jelenleg a fejemhez vágta, hogy nem segítünk nekik egy kicsit sem, milyen jó nekünk, hogy kb 5x annyi keresünk, mint ők.

Hogy épp ház felújításban vannak, de nem tudják befejezni.

Nem tud mit kezdeni a sport coupéval, mert rossz és kicsi bele pakolni.

Na szó mi szó, azt szeretné ha beszállnánk a házukba, mert elmondása alapján fél hogy a gyerekre fog omlani ha nem fejezik be tél előtt.

Én a múlt miatt nem kívánok nekik semmit sem adni, ahogy ő sem. Párom sosem mutatta ki milyen rossz is volt ez neki. Főleg hogy egész életében 2.gyerek volt csak.

De azt mondta jólvan ez így.

Na szóval meg lett mondva hogy nem adunk semmit. Oldják meg ahogy eddig.

Aztán most az egész családját is uszitjak ellene, hogy milliókon ül.

Csak ebből mi fizetjük még a diákhitelt is, kb 2 éve kezdtünk jó munkahelyeket kapni, addig mindig megnéztük mit vásárolhatunk.. egy kínai belefér e a heti költségvetésbe, vagy éppen tankoljunk-e, vagy inkább menjünk busszal..

Mielőtt apumhoz költöztünk a családi hazukból is kirakták párom, mert hogy kell hely a bátyja asszonyának.

Azt meg sem emlitem, hogy a születésnapi torták, jack daniels is kevés születésnapra.. mert nekünk jól megy

Ti ilyen helyzetben segítenétek?

Mi is házat szeretnénk, egy jobb autót, ami nem áll 2 havonta a szervizbe. Erre gyűjtünk meg egy kis nyaralásra.

Mit tennétek?

Azon is gondolkodtunk, hogy teljesen megszakítjuk a családjával a kapcsolatot, mert ez mérgező ránk nézve csak.

2022. okt. 4. 22:54
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%
Nem jogosan.
2022. okt. 5. 01:02
 12/40 anonim ***** válasza:
96%
Tipikus pökhendi kisemberek, ha úgy van, ahogy leírtad. Én nem szakítanám meg velük a kapcsolatot, de a képükbe mondanám határozottan mindazt, amit itt leírtál, kiegészítve azzal, hogy sem a jelenben, sem a jövőben, sem semmilyen párhuzamos idősíkban vagy elméletben létező multiverzuban egy fillért se fognak tőletek kapni. Maguknak vállalták a gyereket, mindenki cipelje a maga keresztjét. Ja, és még valami: soha többé ne merjen követelőzni, se kuncsorogni, se könyörögni. Ha ezt így elfogadja, akkor elfogadja. Ha nem, akkor úgyis ő maga fogja megszakítani a kapcsolatot, az meg már nem a te/ti lelketeken szárad.
2022. okt. 5. 01:53
 13/40 anonim ***** válasza:
98%

Segítsetek nekik, de akkor irassák a házikót a nevetekre...

Ja, nem, egyébként egy fillért sem adnék.

2022. okt. 5. 02:09
 14/40 anonim ***** válasza:
97%

A bátyónak valamiféle kisebbségi komplexusa van.

A családnak mennyire lehetne megírni az álláspontotokat mondjuk üzenetben, közösségi oldalon (vagy személyesen elmondani, ha erre van lehetőség)? Személyesen elmondani lenne a legjobb.

Ha pedig nem fogadnak titeket és a bátyókának hisznek, akkor kapcsolatmegszakítás.

Szomorú hogy egy lelkileg sérült illető elérheti, hogy miatta másokat utáljanak meg, de ez van. :(

2022. okt. 5. 06:03
 15/40 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy! Jézusom. Tesómék is jobban keresnek nálunk, de meg nem fordulna a fejemben, hogy pénzt kérjek tőlük. Szánalmas.
2022. okt. 5. 06:49
 16/40 anonim ***** válasza:
93%

1. minek híresztelni, hogy mennyit kerestek? Senkinek semmi köze hozzá

2. nem kell adakozni, nem vagytok szeretetszolgálat

2022. okt. 5. 07:10
 17/40 anonim ***** válasza:
95%

Semmi joguk sincs bármit követelni, még akkor sem lenne, ha korábban nem ilyenek lettek volna.

A legértelmesebb tényleg az lenne, hogy megszakítani a kapcsolatot, maximzm évente párszor esetleg találkozni nagyobb családi eseményeken, feltéve, hoyg itt nem megy a kötözködés, mert akkor teljesen lezárnám,

2022. okt. 5. 07:33
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakoznék mindenkihez, mert mindenki ugyanazt írja gyakorlatilag ami az én véleményem is.
2022. okt. 5. 07:46
 19/40 anonim ***** válasza:
100%

Én leírnám nekik taglalva, hogy miket csináltak. A végére biggyesztve hogy ezért sem segítek. Ti sem segítettetek soha. Ha tovább kövezelőztök, örökre megszakítjuk veletek a kapcsolatot. Semmi közötök a mi pénzünkhöz.

Elküldeném mindegyiknek.

Ha okoskodnak akkor tiltás

2022. okt. 5. 07:48
 20/40 anonim ***** válasza:
100%
Nem és kész.
2022. okt. 5. 08:03
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!