Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szülők! Mennyi időt foglalkozz...

Szülők! Mennyi időt foglalkozzanak a nagy tesók a kis tesójukkal?Mi az elvárásotok?

Figyelt kérdés

2022. szept. 25. 16:50
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Legyen vele normális, ne bántsa, ne bunkózzon vele. Ha erre csak úgy képes, hogy magára zárja a szobáját, és nullkontaktot tart a testvérével, akkor csinálja úgy.

Nekem is rossz emlékeim vannak, a nagyobb testvérem bántott, cseszegetett, megalázott. Pedig még csak nem is rá voltam bízva, hanem mindketten a nagymamánkra, aki kiment a kertbe meg a konyhába, feltételezve, hogy civilizáltak vagyunk és elég nagy a ház kettőnknek. De ő jött utánam, és azzal szórakoztatta magát, hogy kicsinált. Nem tudott hozzám normálisan szólni, de az is jobb lett volna, ha nem szól sehogy. Nem volt kötelező.

2022. szept. 26. 09:46
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Elvárni? Semennyit. 10 és 5 évesek (ráadásnak fiú-lány páros). Nyilván ne zavarja el durván, ha odamegy a huga. De foglalkozni akkor fogalkozik vele, ha van kedve (általában szeretnek együtt játszani, de van hogy a nagy elvonul a szobájába. A kicsi is tudja, hogy ne piszkálja olyankor, sem tanulás közben, ha valamit szeretne tőle/vele akkor megkérdezi, de ha nem akkor nem). Vagy ha valami olyat csinál ami veszélyes rászól. Figyelnie, hogy direkt rá van bízva nem kell rá, ha megtudtam oldani a főzést stb amikor csak egy gyerekem volt, akkor megtudom most is, kettővel. Amikor kicsi volt akkor is, hiszen a nagytesóval is megoldottam amig ő volt baba, totyogó stb🤷🏼‍♀️. Sose erőltettem, hogy foglalkozzon a hugával. Mostmár jobban eljátszanak, mint amig kicsi volt, a bátya akkorka volt amikor született, mint most a kisebb. Nem túlsok mindent tudott még kezdeni egy babával meg totyogóval. Már sokszor hívja rajzolni, autóversenyt játszani, legózni stb
2022. szept. 27. 14:25
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk van elvárás. 15f, 12l, 6l és 4f éves gyerekeim vannak. A két nagynak bizonyos időnként feladata, hogy játszom a kicsikkel vagy segítsen a feladataiban. Lehet, hogy nem mindig jókedvvel teszik, de az évek alatt egyre szorosabb lett köztük a viszony. Nyilván én vagyok a szülő, és magamnak szültem őket, de egy percig sem gondoltam úgy, hogy a nagyoknak ez igazán teher vagy utálnának érte engem vagy a kisebb testvéreiket.

Szóval szerintem nem baj, ha van ilyen elvárás 🙂

2022. okt. 9. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!