Szülők! Mennyi időt foglalkozzanak a nagy tesók a kis tesójukkal?Mi az elvárásotok?
Legyen vele normális, ne bántsa, ne bunkózzon vele. Ha erre csak úgy képes, hogy magára zárja a szobáját, és nullkontaktot tart a testvérével, akkor csinálja úgy.
Nekem is rossz emlékeim vannak, a nagyobb testvérem bántott, cseszegetett, megalázott. Pedig még csak nem is rá voltam bízva, hanem mindketten a nagymamánkra, aki kiment a kertbe meg a konyhába, feltételezve, hogy civilizáltak vagyunk és elég nagy a ház kettőnknek. De ő jött utánam, és azzal szórakoztatta magát, hogy kicsinált. Nem tudott hozzám normálisan szólni, de az is jobb lett volna, ha nem szól sehogy. Nem volt kötelező.
Nálunk van elvárás. 15f, 12l, 6l és 4f éves gyerekeim vannak. A két nagynak bizonyos időnként feladata, hogy játszom a kicsikkel vagy segítsen a feladataiban. Lehet, hogy nem mindig jókedvvel teszik, de az évek alatt egyre szorosabb lett köztük a viszony. Nyilván én vagyok a szülő, és magamnak szültem őket, de egy percig sem gondoltam úgy, hogy a nagyoknak ez igazán teher vagy utálnának érte engem vagy a kisebb testvéreiket.
Szóval szerintem nem baj, ha van ilyen elvárás 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!