Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szülők! Mennyi időt foglalkozz...

Szülők! Mennyi időt foglalkozzanak a nagy tesók a kis tesójukkal?Mi az elvárásotok?

Figyelt kérdés

2022. szept. 25. 16:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
15%
Akkor ne bántsa így már jobb??vagy akkor kérdezzem úgy hogy a kisebb az piszkálhassa a nagyot?sok olyan anya van aki miutàn meg lett a második gyermek a nagyobbiknak igen keserves világ jött
2022. szept. 25. 18:22
 12/23 anonim ***** válasza:
44%
Nem írta, mennyi a korkülönbség, és hány testvér. Régen teljesen természetes volt, hogy a nagylány vigyázott a kicsikre. Sőt mosott, főzött, takarított, főleg falun, mert a sokgyerekes család volt az elterjedt. Bele is tanultak mindenbe, mire férjhez mentek.
2022. szept. 25. 18:26
 13/23 anonim ***** válasza:
82%
@12, ja, jó nagy szopás volt az életük.
2022. szept. 25. 18:33
 14/23 anonim ***** válasza:
39%
Tudtam, hogy kapok efféle véleményeket! Egy szóval se mondtam, hogy könnyű lehetett, sőt zömében kifejezetten nehéz volt. De ember is lett belőlük legtöbbször, és ők is hasonlóan alapítottak családot, nevelték a gyerekeket!
2022. szept. 25. 18:52
 15/23 anonim ***** válasza:
94%

Ha akkora a korkülönbség, hogy a nagy már iskolás, akkor nyilván a lecke, a tanulás és a pihenés az első, nem az, hogy a kicsit szórakoztassa. De azért amíg gyors lesütöm a húst, vagy teszem fel a gázra a cuccokat, oda tud rá figyelni 10-20 percet szerintem. Ott ahol ennyit nem lehet kérni, baromira ellett ronva a nevelés.

Nem neki szültem, de mivel egy család vagyunk, a segítség elvárható, oda-vissza. Ahogy elvárom egy 10-12 éves gyerektől már, hogy segítsen a takarításban, vagy a főzésben, úgy ugyanúgy letud ülni a kicsi mellé egy fél órára is.

Nyilván nem dolgoztatom őket, nem vécét kell puculniuk, de zöldséget mondjuk lazán, ahogy a porszívót is eltudják tologatni. Nem tudom miért nagyobb erőfeszítés a kistesóra kicsit odafigyelni.

Az viszont nekem is negatív példa, hogy vannak olyan rokonok, ismerősök, ahol a felnőtt huszonéves, máshol meg a 12 éves van leültetve a gyerek mellé ÓRÁKRA, míg anyuka csinálja a háztartást, mert hogy a kettő nem megy egyszerre, a nagy meg érjen rá szépen, mert egyszer neki is lesz, így legalább tanul.

Ezt akkora faxságnak tartom, valamint egyik fő kiváltó oka annak, hogy sok mai fiatal nem akar gyereket, mert már 10 évesen is gyereket bébicsőszölt.

2022. szept. 25. 18:57
 16/23 anonim ***** válasza:
73%
AZ oké, hogy a nagy nem ingyen bébiszitter, de mondjuk, ahogy szomszédot vagy nagyszülőt is néha meg lehet kérni, hogy vigyázzon a gyerekre, úgy a nagyobb test is, ha alkalmas rá. Na nem a tanulás vagy barátkozás rovására, de ha úgyis otthon van, mér ne tanulhatna egy kis felelősséget? Amúgy meg nem jó szó az, hogy elvárás, de valahogy természetes, hogy testvéres sok időt töltenek együtt, nem? Jobb helyeken, ezt nem kell kötelezővé tenni, mert örülnek egymásnak és szeretnek együtt játszani.
2022. szept. 25. 19:25
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Nincs semmi elvárás.
2022. szept. 25. 20:51
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
12-14, aha. Anyósomat a jóval idősebb, már kamasz nővérére bízták. Kínozta, fizikailag es lelkileg, a hatéves gyerek öngyilkosságot kísérelt meg, mert már nem bírta. Elvette a cuccait, nem hagyta aludni, éheztette, félig-meddig a szülei szeme láttára. Satöbbi. Szóval nem, nem olyan idilli ez, mint hiszed, rengetegen nyomorodtak bele abba, hogy gyereknevelésre még alkalmatlan személyek nevelték őket.
2022. szept. 25. 21:21
 19/23 anonim ***** válasza:
60%
piszkálhassa? 🤣 pedig kezdett jó lenni. Az "piszkálhatja*" esetleg.
2022. szept. 25. 22:43
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Sohasem várnék el semmit, főleg, mivel nálunk elvárás volt, hogy én foglalkozzak a kicsivel.

Nem én szültem, nem én kértem, oldják meg, de mégis, suli után, szünetekben rám volt bízva, értsd nem volt életem mert mindig a tizennégy évvel fiatalabbra kellett vigyáznom :(

2022. szept. 26. 08:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!