Testvérek között lehet feltétel nélküli szeretet?
Azt gondolom, hogy igen.
Nekem 2 testvérem van, az egyikkel nagyon jó a viszony, a másikkal nem.
Nincs harag, sosem veszekedtünk, de olyannyira különbözünk, hogy egyszerűen nem tartjuk igazán a kapcsolatot.
Ellenben ha bármi baj, gond volt az életünkben, szó nélkül ott termettünk segítséget nyújtva, vica verza.
Azt hiszem, ez annak nevezhető. :)
Feltétel nélküli szeretet max anya-gyermek között van, mert ő szülte. Ezért van, hogy sorozatgyilkost is látogat az anyja a börtönben.
Testvérek között lehet szeretet szerintem, de nem feltétel nélküli. Mi két teljesen különböző személyiség vagyunk a testvéremmel, sokszor veszekszünk is, nagyon csúnyán, de soha nem szakítottuk meg a kapcsolatot.
Pedig ő, ha csak egy random barát lenne, már rég elhagytam volna a fenébe. Minket viszont összeköt a testvérség, soha nem hagynám az útszélén.
Kivétel, ami nem feltétel nélküli szeretetté teszi ezt; én nem tudnám megbocsátani, ha ölne, csalna, bántana valakit. Akkor viszont tényleg megtudnám szakítani a kapcsolatot.
Választanom kellene közte és a családom (férjem, gyerekeim) között? Utóbbiakat választanám.
Tehát létezik testvéri szeretet, de nem feltétel nélküli és nem az első a sorban, ha az embernek például már van családja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!