Miért nem etikus a testvérek közötti szerelem sokak szerint?
Köszi a válaszokat!
1. válaszadó: mi van azzal a hipotetikus párral, ahol az egyik fél önként sterilizálja magát? Pl. a férfi tag vazektómia mellett dönt. Akkor az utód nemzés valószínűsége közel 0. Ebben az esetben is helytelennek gondolod? Ha igen, akkor nem az utódnemzés kockázata miatt.
Másik felvetésed igaz lehet a barátból lett párokra is. Egy korábbi barátság is tönkre mehet egy románc miatt. Még sem ellenzi a többség az ilyesféle kapcsolatokat. A kockázat amit két felnőtt ember vállalat a kapcsolatával a maguk dolga, függetlenül a rokonság meglététől.
2. válaszadó: egyetértek, szerintem is undorító. De a saját ízlésem / ízlésünk megsértése nem elengedő ahhoz, hogy etikátlannak vagy tilosnak tartsunk egy aktust. Mi van akkor ha valaki szerint meg a szemüveges emberek az undorítóak? Talán jogos lenne kiterjeszteni rájuk is a tilalmat?
3. válaszadó: mi a komoly baj amire utalsz? Miért lenne képtelen valaki az általad említett dolgokra, csak azért mert a testvérébe szerelmes?
4. válaszadó: trollkodás vagy témába nem vágó az amit írsz.
5. válaszadó: igen!
6. válaszadó: én sem.
7. válaszadó: ez nem igazolja a vádadat.
8. válaszadó: igen, de a kérdés leírásában említett kitétel kizárja az utódnemzést. Mi a véleményed azokról az esetekről ahol nincs közös gyerek?
13. válaszadó: egyetértek.
14. válaszadó: kérlek próbáld meg a saját álláspontod megosztani. Miért etikátlan szerinted a testvérek szerelme feltéve ha nem lesz közös gyerekük?
16. válaszadó: én úgy tapasztalom, hogy az általános hozzáállás szerint helytelennek / rossznak / etikátlannak találják az ilyen kapcsolatokat. Elképzelhető, hogy tévedek. Nyilván nem praktikus (interperszonális kapcsolatok veszélybe kerülnek) és bizonyos értelemben kockázatos (a genetikai betegségek fokozott kockázata miatt), de etikai értelemben nem látom aggályosnak.
17. válaszadó: értem, hogy undorítónak találod. Én is. De ahogy fentebb írtam az, hogy valami az ízlésünknek nem megfelelő az nem teszi az adott dolgot helytelenné. Pl. képzeld el a következő hipotetikus helyzetet: a többségi társadalom undorodik a fekete hajú férfiaktól. Ebben a helyzetben ildomos lenne a fekete hajú férfiakat kerülni az ismerkedés során?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!