Kistesóim udvariatlanok, ciki helyzetbe hoznak a strandon, mit tegyek?
Sziasztok! Kistesóimmal a nagymamámnál vagyunk vidéken. Délután le szoktunk menni a vízpartra strandolni.
Anyukám nem hajlandó bemenni a vízbe, a parton napozik és olvas. Nekem kell benn lenni a vízben a 6 éves unokatesómmal és 10 éves húgommal. A probléma az, hogy sokszor ujjal mutogatnak emberekre meg hangosan kibeszélik őket. Például tőlünk pár méterre elúszott pár fiatal srác kenuban, és a 10 éves magát nagyon humorosnak hiszve rájuk köszönt, hogy ,,helló, szépfiúk", ők meg meredt szemmel rámnéznek, hogy mi volt ez, de mintha ezt én generáltam volna. Meg a parton csókolózott egy pár, ők meg hangosan fújoltak rájuk, amit észrevettek, és szemmel láthatóan mérgesek voltak. Tegnap meg láttak egy elég testes fickót, és a kicsi hangosan, szinte kiabálva mondta a nagynak, hogy ,,nézd, milyen dagadt az a bácsi!".
Szóltam anyukámnak, de ő azt mondta, még kicsik, ne foglalkozzak velük, de szerintem ez nagyon kínos!
Nagyon hangosan ott helyben le kell hordani őket. Nyugodtan mondhatod hangosan, hogy jó nagy bunkók vagytok, semmi közötök kis pisisként más dolgaihoz. Azt is elmondhatod, szintén nagy hangerővel, hogy elnézést kérsz a tapló kistestvéreid nevében, sajnos nagyon hülyék még, a múltkor is eztmegezt csinálták (valami jó kínos sztorit mesélj el).
Az a lényeg, hogy minden ilyen alkalommal ők szégyenüljenek meg. Akkor fognak leszokni róla, ha rájönnek, hogy ez szégyenteljes viselkedés.
Rengeteget vigyáztam az unokahúgaimra. Az hogy a szülei ráengedtek mindent, ahhoz semmi közöm. Ha én vigyáztam rájuk akkor én voltam a főnök. És ha valami nem tetszett nekem akkor igenis szóltam. Először magyarázd el szépen hogy ezzel megbántja a bàcsit ne mondja ki hangosan. Ha nem érti meg akkor rákell ripakodni itt helyben hogy, hogy beszélsz már Marika, vigyázz a szádra. Legyél te a főnök. És mivel még én is gyerek voltam simán elhupálhattam volna őket testvéri szeretetből de nem volt rá szükség. Kiabáld le a hajukat hogy viselkedjenek. Ne hagyd magad.
Az meg hogy ne kelljen vigyázni a nagytesónak a kicsire, olyan csak a mesében van. Szóval jobban jársz ha megmutatod hogy te vagy a főnök. És mivel még te is gyerek vagy ott a kezedben a nagytestvéri pofon lehetősège is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!