Kistesóim udvariatlanok, ciki helyzetbe hoznak a strandon, mit tegyek?
Sziasztok! Kistesóimmal a nagymamámnál vagyunk vidéken. Délután le szoktunk menni a vízpartra strandolni.
Anyukám nem hajlandó bemenni a vízbe, a parton napozik és olvas. Nekem kell benn lenni a vízben a 6 éves unokatesómmal és 10 éves húgommal. A probléma az, hogy sokszor ujjal mutogatnak emberekre meg hangosan kibeszélik őket. Például tőlünk pár méterre elúszott pár fiatal srác kenuban, és a 10 éves magát nagyon humorosnak hiszve rájuk köszönt, hogy ,,helló, szépfiúk", ők meg meredt szemmel rámnéznek, hogy mi volt ez, de mintha ezt én generáltam volna. Meg a parton csókolózott egy pár, ők meg hangosan fújoltak rájuk, amit észrevettek, és szemmel láthatóan mérgesek voltak. Tegnap meg láttak egy elég testes fickót, és a kicsi hangosan, szinte kiabálva mondta a nagynak, hogy ,,nézd, milyen dagadt az a bácsi!".
Szóltam anyukámnak, de ő azt mondta, még kicsik, ne foglalkozzak velük, de szerintem ez nagyon kínos!
Ezen jótröhögtem de teljesen megtudlak érteni.
Én is átéltem ezt csak a lányom csinálta ezt anno.
El kell magyarázni nekik hogy ezt nem illik, és bár nem a Te feladatod, de ha veled vannak akkor nem árt tisztázni néhány szabályt és ezt is elmondani nekik. Az hogy anyjuk vagy apjuk vagy más jelenlétében így viselkednek az nem a Te gondod, de ha veled vannak akkor egközelebb ilyen ne legyen. Ezt el kell nekik magyarázni. ÉPn is elmagyaráztam a kislánynak hogy mit illik és mit nem, hasonló szituk is voltak és megértette és nem volt többet ilyen.
Se a 6 se a 10 éves nem olyan kicsi, hogy ne fogja fel, hogy ilyet nem csinálunk - persze ha addig kaptak bármilyen nevelést
Legközelebb vigyél te is olvasnivalót (ha lány vagy, egy egész heti mentséget be tudsz magadnak kamuzni, miért nem mész vízbe), barnulgass kicsit. Vagy kénytelen lesz édesanyád bemenni, vagy nem lesz pancsikálás egy darabig
Nem mennék velük, mert mi történik, ha ne adj Isten valamelyik fuldokolni kezd?
Az történik, hogy anyukád majd TÉGED cssz le.
Nem kicsik. Vagy viselkednek és szót fogadnak, vagy mennek ki a vízből. Ha baj lesz, akkor sem fogadnak majd szót?
Rájuk kell szólni. Hogy ezt nem illik és csak buta gyerekek viselkednek így. Egész nyáron meg legyen anyád aki vigyáz rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!