Haragudnátok a testvéretekre ha a kölcsönkért pénzt évekig nem adná, mellette mindig csinál valamit a lakásán?
Gondold el, ha valaki lelkiismeretes akkor számon tartja és amint tudja azon van, hogy vissza adja. Te segíteni akartál, jószívű voltál, de ne hibáztasd magad. Biztos, hogy bántana a dolog, de ami még fontosabb az az, hogy megfogadnám magamban, hogy soha de soha többet nem adok neki.
Elhiszem, hogy nagyon fájó, de ha magadban örlődsz azzal magadnak ártasz. Tudom, mert én is voltam hasonló szituban, meg szerintem nagyon sok ember, hogy olyannak adott, akinek nem kellet volna.
Bár én nem ilyen nagy összeggel és végül vissza adták. Itt is ugyanúgy volt, hogy megtörtént a kölcsön adása, és utána látom, hogy ezek meg nyaralgatnak, költögetnek.... Örlődtem rendesen és megfordult a fejemben, hogy nem látom viszont a pénzt. Lényeg a lényeg, hogy közben volt időm gondolkozni és eldöntöttem, hogy nem adok. Nincs szükségem rá, hogy azon aggódjak, mikor kapom vissza. Én biztos, hogy nem tudnék úgy nyugodtan aludni, ha ennyi pénzzel tartoznék valakinek. Van is egy ilyen mondás: "Elvárni a világtól, hogy igazságosan bánjon veled, mert te becsületes vagy az pontosan olyan, mint elvárni az oroszlántól, hogy ne egyen meg, mert te se eszed meg őt, egyszerűen őrültség..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!