Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tönkretette a családot, hogy...

Tönkretette a családot, hogy a testvérem gazdag lett?

Figyelt kérdés

Régen minden olyan egyszerü volt, kb mindenki ugyanazon a szinten élt nálunk. Elmentünk egymáshoz grillezni, lement a család együtt a Balatonra, ilyesmi. Amióta a testvérem vagyonos lett, minden megváltozott. Régen ha valami munka volt otthon, átmentünk egymáshoz megcsinálni, hogy spóroljunk, pl ház kifestése. Nem is türte volna, hogy idegen munkások bármit csináljanak nála, szeretett dolgozni. Manapság már kijelenti, hogy ö biztos nem fog dolgozni, ö embereket bíz meg. A Balatonra se akarnak már jönni, ök külföldre mennek 3 hétre. Teljesen szétszéledt emiatt a család. Kicsit rosszul is esik, hogy amíg mindketten csórók voltunk szidtuk a szerelök magas árait, most meg nekem vágja, hogy minek szerelgetem a kocsimat, bízzam profira inkább. Mintha lenne pénzem rá. Teljesen elszállt. Régen örült, ha pár ezres telefonja volt, most a 8 éves fiának a legdrágább iPhone van a kezében mintha semmi értéke nem lenne. Szerintem ilyet nem adunk a gyerek kezébe ennyi idösen. Annyira dühít amikor mondják, hogy áh ök a Balatonra már nem jönnek, kinötték már, más is van a világon. Azelött örült az egész család ha lejutottunk.

Hogyan lehetne javítani, visszacsinálni a dolgokat?

2022. máj. 9. 17:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/111 anonim ***** válasza:
88%
Time is money.....
2022. máj. 9. 19:50
 42/111 anonim ***** válasza:
72%
Engem az érdekelne, hogy miből lett gazdag a tesó. :)
2022. máj. 9. 19:59
 43/111 anonim ***** válasza:
81%

"Az értékrend a probléma. A testvéremnek volt egy értékrendje, amit feladott. Pl hogy a gyerek kezebe 600 ezres telefont ad."

Szerinted ez nem pont azt bizonyítja, hogy a lehetőségek hiányát adta elő értékrendként? Pont akkor lenne az értékrendje, ha gazdagon sem adna a gyereknek drága telefont.

2022. máj. 9. 20:08
 44/111 anonim válasza:
77%

Kérdező, nem a pénz teszi tönkre a családotokat, hanem az irigységetek!

Jössz azzal, hogy milyen telefonja van a gyerekének... Miért nézed ezt? Miért számít?

Mi hetente 2-szer biztosan találkozunk a tesómmal, de azt sem tudnám megmondani, milyen márkájú a tv a nappaliban náluk, nemhogy azt, hogy az unokahúgom milyen telefonnal szaladgál.

"Nem is türte volna, hogy idegen munkások bármit csináljanak nála, szeretett dolgozni. Manapság már kijelenti, hogy ö biztos nem fog dolgozni, ö embereket bíz meg."

Ezzel mi a baj?

Gondolom megdolgozik a pénzéért, minek gürcöljön otthon a festéssel, barkácsolással, ha ő azalatt az idő alatt sokkal több pénzt keres meg? Ha meg nem dolgozik, akkor engedtessék már meg neki, hogy pihenjen, a családjával legyen...

"Annyira dühít amikor mondják, hogy áh ök a Balatonra már nem jönnek, kinötték már, más is van a világon."

Dehát igaza van! A Balaton Magyarország legnagyobb nyilvános mosdója, mellé piszok drága is.

Nekem kicsit az jön le, hogy ő neki sikerült kitörni ebből a kicsit proli szintből, nektek meg nem tetszik, hogy nem lehet már szidni vele a "burzsuj gazdagokat".

2022. máj. 9. 20:16
 45/111 anonim ***** válasza:
81%
Jól mondja 45, lecserélte azt az értékrendet, ami valójában nem is az övé volt, hanem az eredeti családjáé. Gondolkodó, teremtő emberré vált. Mint írod, mindig is szorgalmas volt, emellé csak a szemét kellett kinyitnia, befogadni az otthoni gondolatokon kívül más hatásokat is. Így alakul ki az ember saját, valódi értékrendje, világnézete.
2022. máj. 9. 20:21
 46/111 anonim ***** válasza:
75%

Nekem ebből a kérdésből csak az jött le, hogy míg a kérdező egy proli maradt, addig a tesó tett a jobbért.

“ Kicsit rosszul is esik, hogy amíg mindketten csórók voltunk szidtuk a szerelök magas árait, most meg nekem vágja, hogy minek szerelgetem a kocsimat, bízzam profira inkább. ”

Ez komoly? :D mond hogy csak viccelsz

2022. máj. 9. 20:37
 47/111 anonim ***** válasza:
82%
46-47-48. 👍👍👍
2022. máj. 9. 20:43
 48/111 anonim ***** válasza:
75%

"Kérdező, nem a pénz teszi tönkre a családotokat, hanem az irigységetek!"

Pont valami ilyent akartam írni.

2022. máj. 9. 21:05
 49/111 anonim ***** válasza:
86%
Én inkább segítséget kérnék tőle a helyedben. Neked magadtól láthatóan nem sikerül kimászni a szarból, adjon tippeket, hogyan tudnál.
2022. máj. 9. 21:19
 50/111 anonim ***** válasza:
37%

Nővérem is ilyen lett.

Ott tartunk, hogy én már nem tartom vele a kapcsolatot, húgom azt mondta, ha a szüleink egy nap eltávoznak, akkor csak velem fogja tartani a kapcsolatot.

Itt nem irigységről van szó, hanem arról, hogy amilye van, azt nem ő teremtette meg, hanem a férje gürcöl érte napi 24 órában.

A másik dolog az, hogy szégyelli a saját családját, a saját anyját, apját és testvéreit, és ezt szóvá is teszi, hogy anyukánk ciki, húgom miért néz ki úgy….

20 éve még együtt jártunk napszámba, hogy az iskolakezdésre tudjunk ruhát venni magunknak és büszkék is voltunk arra, hogy 14 évesen mi teremtettük meg a pénzt mindenre, amire szükségünk volt.

Nővérem nem a régi már évek óta.

2022. máj. 9. 21:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!