Nagyon megbántottam a nővérem azzak hogy nem szavaztam, azóta szóba se áll velem, mit tegyek?
A nővérem nagyon haragszik rám, mert nem mentem el szavazni. Én szóltam előre már nagyon régen, hogy nem szeretnék elmenni szavazni, de az utolsó pillanatig hitt abban, mégis el fogok menni. Nem tettem. Azért nem mentem el, mert nem szeretem a politikát és nem szerettem volna a nevem adni a kirekesztésekkel és lejárató kampányokkal teli, propagandáktól hemzsegő szavazáshoz.
Vasárnap óta nem beszél velem a nővérem. Azt mondta vasárnap:
"Mélységesen csalódtam benned Bianka. Nagyon nagy felelőtlenség nem élni a szavazati joggal. Téged nem érdekel a jövő. Szégyeld magad. Nem szeretnék beszélni veled többé."
Mit tegyek? A nővérem már évek óta elköltözött otthonról és vasárnap óta nem hajlandó beszélni velem. Elvesztettem őt? Nem áll velem szóba többé? Vagy időveo megnyugszik?
* sértegetsz ismeretlen embereket.
Egyébként a néni mondatával teljesen egyetértek ezért. Mert a politika embereket ugraszt össze és családokat szakít szét. Pedig a politikának kéne lennie az emberekért és nem fordítva, borzalom, hogy egy szegény kislány nem szavazásából így neki támadtok. Én együttérzek vele mert a politika káros lett a családjára nézve, mert elszakította a szerettétől.
Bianka majd rájön testvéred is hogy hiba volt ilyeneket mondani neked, ha nem akkor is egy dolog a fontos, te szereted és ez a lényeg. Mindentől függetlenül. Csak sajnos ő nem lát tisztán.
Teljesen egyetértek 30-al, én is ezt akartam írni. "Nem mellesleg nincs tudatos szavazás tudás nélkül"
Én se voltam szavazni mikor 18 lettem, a következő évben sem. Az oka az volt hogy teljesen hidegen hagyott a politika és azt se tudtam hogy kik a miniszterek, programjukrol se volt fogalmam, azt se tudtam ki a köztársasági elnök.
Úgy voltam vele hogy pont az a felelőtlenség ha úgy megyek szavazni hogy azt se tudom ki kicsoda, és csak a szüleim mondják meg hogy kire kellene szavaznom. Később már volt ilyen is, de csak mert engedtem a nyomásnak.
Igazából csak 30 után kezdtem el jobban megismerni ezeket a dolgokat, jobban belelátni. De először én is elhittem mindent amit olvastam. Ma már többfelől in formálódok ha meg akarok tudni valamit. Végülis nem bántam meg hogy ma is arra szavaztam amire régen szavaztam (akire a szüleim momdták) mert látom hogy igazuk volt. A különbség az hogy ma már úgy szavazok hogy biztos vagyok a dolgomban.
Kérdező ne aggódj, a nővéred meg fog békélni.
A politikus az politikus.
Ígyis úgyis szétlopja valaki az országot, az átlagembernek meg teljesen mindegy, hogy ki.
Én se voltam, sőt sosem voltam, és nem is fogok. Mert egyszerűen utálom a politikát, és ennek egyik legfőbb oka amit itt is olyan jól lehet látni: Az emberek esnek egymásnak, mert egyiknek az a véleménye a másiknak meg amaz a véleménye.
Amúgy meg az is vicces, hogy sokan felhozzák, hogy mert nem mentek el és egyik vagy másik oldalnak segítettek ezzel, de ahogy olvastam már más is rávilágított, hogy ez nem olyan hogy mert aki nem ment el az fixen csak egyikre vagy másikra szavazott volna, szóval ilyen tekintetben teljesen mindegy hogy 10.000 vagy 100.000 ember szavaz az arányok kb ugyanazok lesznek.
Én elmentem.
Csak oda kib. 4 órát (mert gázolásos balesete volt a vonatunknak) + vissza 1,5-et utaztam a semmiért.
Úgyhogy ezek után négy év múlva nem megyek, és nem érdekel más véleménye.
"nem szerettem volna a nevem adni"
????
Ugye tisztában vagy azzal, hogy a szavazás titkos, vagyis nem kell név a szavazólapra?? :D
Őszintén szólva én se szívesen tartom már a kapcsolatot azokkal az ismerőseimmel akik nem szavaznak. Azt el tudom fogadni ha olyanra szavaz aki nekem kicsit vagy nagyon unszimpatikus, mert az is egy vélemény... de aki olyan szinten kavicsként él hogy nincs véleménye, azzal nincs beszélnivalóm.
#38 Az a gond, hogy nincs annyi eszetek, hogy feldolgozzátok a tényt, miszerint nem szavazni is vélemény. Ráadásul pont azt fejezem ki vele, hogy a jelenlegi politikai elit teljesen alkalmatlan a feladata ellátására. Ráadásul ez oldaltól független, nincs olyan pár vagy politikus, akár jobb oldali, akár baloldali, akár középre helyezi magát, amelyiknek megadnám a hatalmat a kormányzáshoz.
Sajnos a többség túl degenerált ahhoz, hogy felfogja, nincs választása... Mindegy hány tényárba osztom szét a szarkupacot, attól még mindegyik tányér szaros marad. Ti meg ezek közül választotok. Gratulálok. De természetesen sokkal értelmesebb döntés ez, mint bojkottálni a teljes rendszert, ellehetetleníteni a politikai elitet és kitakarítani az országot. Tudod... ha senki nem szavaz egyik pártra se, akkor nem alakíthatnak kormányt. De újfent, gratulálok.
Lehet továbbra is lepontozni... egyszerűbb ez a sok funkcionális analfabétának, mintsem egy kicsit összekapni magukat, gondolkozni és feldolgozni szellemileg a tényt, miszerint a "cirkuszt és kenyeret" elve mentén történő országvezetés vége mindig az lesz, hogy a nép megszívja. Ezt se sikerült megtanulni több ezer év alatt. Szóval megintcsak, gratulálok. 4 év múlva simogassátok meg megint egymás buksiját, hogy ti bezzeg voltatok szavazni.
"nem szavazni is vélemény. Ráadásul pont azt fejezem ki vele, hogy a jelenlegi politikai elit teljesen alkalmatlan a feladata ellátására"
Hagyjuk már, aki így gondolja az szavazhat érvénytelenül pl. Nem, sok embert egyszerűen nem érdekel, nincs véleménye, lusta elballagni a szavazásra.
Vagy pl. az MKKP is erre való, rájuk lehetne szavazni - írom ezt úgy hogy nem szimpik különösebben, de az ő létezésüknek kb. ez az értelme, egy fricska és opció azoknak, akik szerint egy vicc az összes többi jelölt.
Sőt, aki ennyire finnyás de közben olyan okos, az indulhat maga is, ha ennyire jobban tudja a többi jelöltnél. :)
Persze kifogást könnyebb gyártani, könnyű magyarázni a nemtörődömséget, az idiótaságot és a lustaságot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!