Nagyon megbántottam a nővérem azzak hogy nem szavaztam, azóta szóba se áll velem, mit tegyek?
A nővérem nagyon haragszik rám, mert nem mentem el szavazni. Én szóltam előre már nagyon régen, hogy nem szeretnék elmenni szavazni, de az utolsó pillanatig hitt abban, mégis el fogok menni. Nem tettem. Azért nem mentem el, mert nem szeretem a politikát és nem szerettem volna a nevem adni a kirekesztésekkel és lejárató kampányokkal teli, propagandáktól hemzsegő szavazáshoz.
Vasárnap óta nem beszél velem a nővérem. Azt mondta vasárnap:
"Mélységesen csalódtam benned Bianka. Nagyon nagy felelőtlenség nem élni a szavazati joggal. Téged nem érdekel a jövő. Szégyeld magad. Nem szeretnék beszélni veled többé."
Mit tegyek? A nővérem már évek óta elköltözött otthonról és vasárnap óta nem hajlandó beszélni velem. Elvesztettem őt? Nem áll velem szóba többé? Vagy időveo megnyugszik?
Szerintem is gáz, hogy nem szavaztál.
Viszont! Ez nem ok arra, hogy ne álljon veled szóba. Sőt! Nem is haragudnék senkire emiatt.
Ha a nővéred nem áll veled szóba emiatt, akkor engedd el, ő baja, így járt.
Most gondold el, ha a nem szavazás helyett a fideszre szavaztál volna, mert történetesen (fikció!) velük értesz egyet: akkor kibelez a liberalizmus és tolerancia bajnoka nővéred, vagy mi?
Nálunk a családban sokan szavaztunk a fideszre és sokan az ellenzékre. Van, aki örül az eredménynek, van, aki nem. De senki nem utálja ezért a másikat, hiszen szabad ország vagyunk, teljesen legitim dolog a kormányra és az ellenzékre is szavazni. Miért kérne számon ezért bárki bárkit? Miért ne állnánk szóba egymással?
Aki egy ilyenen megsértődik, az szerintem teljes egészében egyéni szocprobléma, foglalkozz a család értelmesebbik felével.
25-ös én nem vagyok semmilyen párti, és nem is szoktam politizálni. Én sem voltam szavazni, mert nem értettem egyet azzal amit láttam.
Ti pedig kezdjetek el magatokkal foglalkozni, ahelyett, hogy emberekre aggatok címkét, csak mert nem adták sehova a szavazatukat.
Gondolom a kérdező még nagyon fiatal, a nagykorúsagának korai szakaszát tapossa. Ez esetben megértem, hogy nen érdekli a politika. Én is akkor kezdtem el tájékozódni, amikor elkezdtem önálló életet élni. A nővéred pedig egy gyökér,mindenkinek a magánügye, hogy kire szavaz vagy kire nem, vagy egyáltalán elmegy szavazni. Nem mellesleg nincs tudatos szavazás tudás nélkül, szóval ezesetben még jól is tetted, hogy nem mentél el.
Azok, akik az árak miatt panaszkodnak, üzenem nekik, hogy Európa szerte magasak az árak, sőt az áprilisi fagy miatt még magasabb lesz, tovabbá energiaválsag van, emiatt Spanyolországban és Görögországban komoly tüntetések vannak, mert a gazdák üzemanyag nélkül nem tudják megművelni a földjeiket.ENNÉL MÁR CSAK ROSSZABB LESZ, LEHET NEM LESZ MAGYARORSZÁGNAK BÚZA EXPORTJA HA EZ ÍGY FOLYTATÓDIK. A háború pedig tovább nehezít a dolgokon, mert ugye Oroszországból nem csak gáz és olaj jött, ahogy Ukrajnából is jöttek hasznos dolgok, elsősorban élelmiszerre gondolok. MINDEN DRÁGULNI FOG, szóval ha most rinyáltok, nem tudom, hogy mi lesz veletek, ha egy év múlva odáig fajulnak a dolgok, hogy a boltokban, majd beiktatják azt, hogy alapvető élelmiszerekből x mennyiségnél többet nem vehetünk. Lehet, hogy O1G, de a befolyásosabb vezetők legalább 100szor annyira G-k.
29-es ez csak a te fantazmagórád, hogy kioktatod a másikat, nem 18 éves vagyok. Ergo gyerekként tudtam mi az hogy szegénység mégsem nyafogtam.
Foglalkozz magaddal jó! És gondolj arra, hogy a sértegetsz ismeretlen embereket. Egyébként a gondolataidat meg küldöm vissza mert nem kell és a cimkéidet is. Tartsd meg magadnak nekem nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!