Mennyire szóljak / szólhatok bele a kistestvérem nevelésébe?
Találj közös programokat a kistesóddal. Vidd el fagyizni, játszótérre, sétálni, játsz vele...
Azért engedi sok szülő ezt a gyerekeknek, mert órákra leköti magát a gyerek, így a legegyszerűbb a szülőnek, mert nem kell foglalkozni a gyerekkel.
Ne legyen igazam, de ha aktívan belemászol a gyerek nevelésébe, abból nagy botrány lesz. "Nem a te dolgod/ne dumálj bele/nem a te gyereked/stb."
Én elengedném.
Csak a kiírásod felét olvastam el, de a szüleid révén éppen egy hajszál választja el attól, hogy késő legyen megnevelni a kisöcsédet. Bár nem zárom ki, hogy az az 1 hajszál sincsen már meg...
A helyedben valahogy próbálnám úgy "nevelni" az öcsédet, hogy te szabsz határokat és nem hagyod, hogy a hisztijével megtörjön. Ps-ezik már egy jó ideje? Megmondod neki, hogy ennyi volt, most kimentek a való életbe focizni. Hiszti lesz? Lesz! Szüleid próbálnak rávenni, hogy add vissza? Igen! De ne hagyd magad! Egy 4 éves gyermeknek is kellenek határok, mert anyudék fejére nő és mindent ő fog irányítani. Ha akaratos is az öcséd le kell törni a szarvát. Mindent ő sem tehet meg. Próbáld hozzászoktatni, hogy nálad vannak szabályok.
Ha szüleid ebbe belekötnek írj privátba, küldök olvasmányokat anyudéknak a gyerek nevelésről :)
Szeretettel: egy óvónő
Igazság szerint az öcséd nevelése a szülők feladata kell hogy legyen. Te csak a ráérős idődben kellene hogy foglalkozz vele,hosz neked is ott van az iskola,barátok,stb...
Annyit tehetsz,hogy a kistestvérednek te húzol határokat. Olyanokat,amik rád,és rá vonatkoznak. Nagyon sokat fog neki a későbbiekben segíteni,ha most megtanulja,hogy amit anya és apa megenged,azt máshol vagy mással nem biztos,hogy csinálhatja.
Amennyire jónak látod.
Én nem szóltam bele, mert nem gondoltam úgy, hogy 15 évesen az én dolgom lenne nevelgetni az öt éves öcsémet - mellesleg tök mindegy is lett volna, mert nevelőanyám szrrá kényeztette.
Ca. az ő 13 éves koráig a hátamon felállt tőle a szőr, de a gimis barátok leszoktatták a... fölényeskedő, elkényeztetett idiotizmusáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!