Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek, ha úgy érzem a...

Mit tegyek, ha úgy érzem a tesóm jobb nálam?

Figyelt kérdés

Úgy kb mindenben. Ő a szebb, a szorgalmasabb, a jobb tanuló, a szófogadóbb és rendesebb gyerek. Én se vagyok egy botrányos, fura rossz gyerek, de azért mégis rosszabbnak és kevesebbnek érzem magam. Régen nagyon jóban voltunk, és most se rossz a kapcsolatunk, de van úgy(rosszabb napjaimon) hogy egyszerűen képtelen vagyok mellette lenni, mert kevésnek érzem magam, és ezt így nehezen viselem el. Így lesarkítva egy irigy, féltékeny embernek tűnhetek, aki nem bírja elviselni, ha valaki jobb nála, de higyjétek el, nem erről van szó. A barátaim között is vannak olyanok, akik szebbek és jobbak, de az mégsem zavar, sőt örülök nekik. De tesóknál ez szerintem máshogy van. Ez amúgy nem újdonság nálam, már egészen kicsi koromban is kevés önbizalmam és rossz önértékelésem volt, csak akkor valahogy más volt a helyzet, Jól kijöttünk egymással és folyton együtt játszottunk a tesómmal. Folyamatosan azon vagyok, hogy normális legyen az énképem, de eddig egyik se vált be hosszú távon, és ha mellette vagyok, kevésnek és rossznak érzem magam. Mit tegyek szerintetek, hogy ne érezzem magam ilyen rosszul, hogyan növeljem az önbizalmamat? És mit gondoltok erről az egész helyzetről?

(3 év van köztünk, ő az idősebb, ha ez számít valamit)

2022. márc. 8. 13:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
57%

már egészen kicsi koromban is kevés önbizalmam és rossz önértékelésem volt - EZZEL kezdjél valamit, úgy kezdetnek.

Persze, hogy irigykedsz rá (azt teszed!), ha nem vagy rendben fejben meg önértékelés-ügyileg.

2022. márc. 9. 08:10
 12/15 A kérdező kommentje:
Kedves 11es! Igen, tudom, hogy kezdeni kell vele valamit, le is írtam, hogy folyamatosan azon vagyok. De hiába néztem különböző módszereket erre, egyik se vált be. És nem egy-két nap után vártam a csodát. Tudom, hogy ez egy hosszú és nehéz folyamat, hogy az ember feltornázza az önbizalmát. De hónapok vagy akár 1-2 év alatt se változott sok. Persze volt amikor magabiztosnak éreztem magam, de ez sose tartott 1-2 napnál tovább, utána újra a padlón voltam. Alapból egy pozitív embernek tartom magam, aki inkább a megoldást keresi a panaszkodás helyett, de ezt a problémámat nem tudtam megoldani.
2022. márc. 9. 11:22
 13/15 Senior Séf ***** válasza:
100%

Az ókori Rómában egy birkózó elment a bölcshöz, elpanaszolni, hogy kikapott az arénában. A bölcs azt kérdezte:

- Szerinted ő volt a jobb?

- Igen, úgy érzem, - mondta a birkózó.

- Akkor meg miért keseregsz? A jobbtól nem szégyen kikapni.

Ez jutott eszembe a szösszeneted kapcsán. Ha a tesód jobb, hagyd, hogy jobb legyen. Attól te még nem leszel értéktelenebb.

2022. márc. 9. 17:05
 14/15 A kérdező kommentje:
13-as! Köszönöm, érdekes gondolat, és hasznos is 😊 majd emlékeztetem magam erre
2022. ápr. 13. 13:02
 15/15 anonim válasza:

Érdekes amit írsz…lehetséges, hogy az összehasonlítvatások miatt érzel így vagy amiatt mert semmire se tartod magad.

Az én nővérem is jobb mint én…jó munkája van diplomás a jég hátán is megél , nagyon erős,extrovertált személyiség ellentétben velem…

Volt egy idő mikor zavart de rájöttem, hogy vannak dolgok amikben sokkal jobb vsgyok mint ő. És van ami en ő irigykedik rám.

Igaz minket sose hasonlítgattak össze a szüleink.

De próbald megtalálni azt amiben Te vagy jó. A szepseg meg tok relativ dolog…

Mondom ezt ugy, hogy en is hatalma inertekelesi problemakkal kuzkodok😂

2022. ápr. 26. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!