Mit tegyek, ha úgy érzem a tesóm jobb nálam?
Úgy kb mindenben. Ő a szebb, a szorgalmasabb, a jobb tanuló, a szófogadóbb és rendesebb gyerek. Én se vagyok egy botrányos, fura rossz gyerek, de azért mégis rosszabbnak és kevesebbnek érzem magam. Régen nagyon jóban voltunk, és most se rossz a kapcsolatunk, de van úgy(rosszabb napjaimon) hogy egyszerűen képtelen vagyok mellette lenni, mert kevésnek érzem magam, és ezt így nehezen viselem el. Így lesarkítva egy irigy, féltékeny embernek tűnhetek, aki nem bírja elviselni, ha valaki jobb nála, de higyjétek el, nem erről van szó. A barátaim között is vannak olyanok, akik szebbek és jobbak, de az mégsem zavar, sőt örülök nekik. De tesóknál ez szerintem máshogy van. Ez amúgy nem újdonság nálam, már egészen kicsi koromban is kevés önbizalmam és rossz önértékelésem volt, csak akkor valahogy más volt a helyzet, Jól kijöttünk egymással és folyton együtt játszottunk a tesómmal. Folyamatosan azon vagyok, hogy normális legyen az énképem, de eddig egyik se vált be hosszú távon, és ha mellette vagyok, kevésnek és rossznak érzem magam. Mit tegyek szerintetek, hogy ne érezzem magam ilyen rosszul, hogyan növeljem az önbizalmamat? És mit gondoltok erről az egész helyzetről?
(3 év van köztünk, ő az idősebb, ha ez számít valamit)
Meggyőződésem, hogy szorgalommal és kitartással kb. majdnem minden téren elérhető egy 'átlagos, közepes szint' bárki számára.
Ha ronda vagy, az pl. javítható egy előnyös sminkkel, előnyös ruházattal, és tudatos étkezéssel és rendszeres sportolással az alkat is javítható.
Ha nem vagy különösebben jó mondjuk matekból, akkor megfelelő segítséggel, energiával, motivációval ebből is legalább átlagos teljesítmény nyújtható.
Szerintem ahelyett, hogy azt nézed, a testvéred miben több, inkább próbáld ettől függetlenül látni magadat. Meglátni magadban az értékeket, és kitartóan küzd, hogy olyan éren fejlődj, amely számodra fontos. Ha szükséges, kérj segítséget. Ha úgy látod, h adott dologban testvéred jobb, akkor ismerd el és kérd meg, hogy segítsen. Tehát próbálj meg nem irigykedni, hanem elismerni őt és megkérni, hogy segítsen. Egyfajta lehetőség is ez, hogy a közeledben van olyan, aki az adott dologban jobb, kitaposta az utat, így neked már nem kell 'utat tördnöd', megkérheted, hogy mutassa meg és vezessen végig a saját kitaposott ösvényén.
Nem mindenki egyforma.
De ha valaki több nálad, az arra is "való", hogy tanuljál tőle, és téged is fölemeljen. Mi tart vissza attól, hogy te is jobb akarjál lenni?
Mindenkinek van valami, amiben nagyon jó, csak vannak, akik halálukig sem jönnek rá, hogy mi az.
A szépség relatív dolog. Van egy lány, aki nem szeretett menni, és nem is nagyon járt el a barátnőivel szórakozóhelyekre, mert (tény, hogy nem az a klasszikus szépség, szeplős, és egyébként is különleges arca van) úgy gondolta, hogy csúnyácska a többiekhez képest. Aztán egyszer mégis elment velük. Mikor megláttam nem tudtam se köpni, se nyelni, a lélegzetem elakadt...
Kedves 4-es!
Másokra nem irigykedek, elismerem a teljesítményüket, sőt örülök annak akit elértek, és tanulok is tőlük. De valahogy tesóm esetében ez nem megy. Lehet, hogy ilyen esetben nem is csak velem van a gond?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!