Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit lehet tenni egy olyan...

Girlll3 kérdése:

Mit lehet tenni egy olyan emberrel, aki össze-vissza zabál és már akkora, mint a fél ház?

Figyelt kérdés
A testvérem és szeretem, de ahogy kinéz lassan, egy rossz álom. Vacsorára is annyit eszik, hogy az egész napra elég lenne, mivel ülőmunkát végez. Ha megemlítem neki, akkor persze besértődik. Vélemény? Amúgy magas lett a cukra és visszerei vannak, pedig csak 37 lesz.

2022. márc. 7. 18:49
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
8-as itt nem a vonzóság a lényeg, főképp az egészség, ami lássuk be, magas cukor és vérnyomás mellett kizárt.
2022. márc. 7. 21:02
 12/20 anonim ***** válasza:
83%
Ahhoz képest hogy elvileg az egészségéért aggódsz, azzal indítottál hogy juj hogy néz ki. Ami az egészségét illeti: felnőtt ember,. ha akar változtat, ha nem, nem. Ez még nem jogosít fel téged arra hogy megkeserítsd az életét a beleszólásoddal.Ne akard már nevelgetni a negyven felé ballagó tesódat, főleg ne ilyen lenéző hangnemben ahogy itt írtál róla.
2022. márc. 7. 21:07
 13/20 A kérdező kommentje:
Én nem fogadom el a dohányosokat. Pl mert érszűkületet okoz és büdös lehelletet. A falak is olyan szagúak, minden. Undi egy szokás, hébe-hóba elmegy. A családomban volt láncdohányos, valószínű emiatt lett rokkant. Most meg úgy látszik egy másfajta dolgot kell néznem... De végülis ok, mindenki úgy cs... szi el az életét, ahogy neki jól esik.
2022. márc. 7. 21:18
 14/20 anonim ***** válasza:
70%
Veled nagyobb bajok vannak kérdező.. Mi az hogy elnézed? Senki sem kéri hogy nézd el, ugyanis nem kötelesek úgy ugrálni ahogy fütyülsz. Te vagy a hercegnő a családban mi? Megszoktad hogy úgy kell lenni a dolgoknak ahogy te akarod?
2022. márc. 7. 21:57
 15/20 A kérdező kommentje:
14-es én vagyok a hercegnő, így van! Csettintek és mindent tálcán megkapok.... El vagy hízva, vagy szívod a cigit, hogy nem tetszik a vélemény?
2022. márc. 7. 22:05
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Felnött ember amugy komolyan, ha nem akar változni nem akar, fogadd el.
2022. márc. 8. 03:42
 17/20 anonim ***** válasza:
37%
Közöd? Semmi... majd, ha Ő akar, változtat.
2022. márc. 8. 09:17
 18/20 anonim ***** válasza:
66%
Beszélgess vele, ne oktasd és ne utasítsd, mutass neki példát, menjetek el együtt sportolni, csomó tök jó programlehetőség van, amivel kalóriát is lehet égetni, ha étterembe mentek, olyat válassz, ahol egészséges ételek vannak, stb. Nem tudom, miért reagál mindenki ilyen agresszívan, igenis van hozzá közöd, mert a tesód, és szeretnéd, ha minél tovább élne, és azt is a lehető legjobb életminőségben, gondolom. Nekem is nagyon nehéz megbékélnem azzal, hogy a testvérem dohányzik, igazából nem is tudok, és nem sikerült egyik pillanatról a másikra meggyőznöm, de szoktunk erről beszélgetni, és le is szokta tenni, csak sajnos mindig visszaszokik. Mindenesetre a felismerés az első lépés a gyógyulás felé, bántás nélkül is lehet arról beszélni, hogy ez így nem tesz jót neki.
2022. márc. 8. 15:02
 19/20 anonim ***** válasza:
73%
Ki kell mozditani a házból, közös programot szervezni, csak ti ketten. Mindegy hogy hová, legyen az város, park vagy erdő ahol kicsit mozogna és lelkileg is lazulna, vagy bicajozni. Vegyetek egy kutyát, ami az embert ösztönzi a mozgásra, mert igy bent csak az ülő munkájára koncentrál és a kajára.
2022. márc. 8. 22:42
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket. Beszélgettem is Vele. Igyekszem kimozdítani.
2022. márc. 9. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!