Hogyan lehet beszélgetni egy olyan emberrel, aki sohasem kérdez vissza?
Bocsi, hogy ide írom, de végülis kapcsolatok, bár ez inkább baráti.
Szóval van egy magányos ismerősöm, akivel barátkoznék, de nem nagyon tudunk beszélgetni, mivel sosem kérdez vissza. Amikor beszélgetünk mindig csak állításokat ír/mond, sose kérdez vissza egy témára, igy elég hamar csönd lesz.
Hozzáteszem, mindig próbál kezdeményezni beszélgetést, de nehéz úgy hogy nem passzolja vissza a labdát...
Én is ilyen voltam, és hidd el, egyáltalán nem voltam tudatában annak, hogy miért nem tudok beszélgetni. Aztán a nagynéném a szemembe mondta őszintén, hogy velem nem lehet beszélni, mert nem érdekel, hogy mással mi van, nem kérdezek vissza. Kicsit meghökkentem és majdnem megsértődtem, de aztán végiggondoltam.
Pedig érdekel amúgy, csak van amikor nem mertem megkérdezni, nehogy megsértődjön, vagy magamban elkezdtem agyalni rajta. Persze olyan is van, hogy tényleg nem érdekel és nincs kedvem "csevegni".
De így, hogy tudatosult bennem, hogy mi a probléma, már odafigyelek erre és visszakérdezgetek.
Szerintem te is nyugodtan mondd el ezt az illetőnek, hátha felnyílik a szeme.
Az, hogy nem kérdez vissza, azt jelenti, hogy te viszont kérdezel. Ez nagyon jó, arra figyelj, hogy olyat kérdezz, amire nem mondhat csak pár szót, hanem ki kell fejtenie a választ. Akkor muszáj lesz beszélnie. Az ilyen kérdések pl. alkalmasak erre: "Mit gondolsz..?", "Mit tennél,ha..?", "Mesélj a ...-ról!", stb. De az is jó, ha viccesen megemlíted neki, hogy vele aztán nem könnyű dolog a beszélgetés, mert nem hagyja magát megpuhítani. Esetleg kérdezz rá, hogy ő miért nem érdeklődik, talán zavarban van? Biztosítsd, hogy te is kicsit izgulsz a beszélgetéseitekkor. Ez általában felnyitja a szemét az illetőnek, de közben még közelebb kerültök egymáshoz (hasonlóan éreztek).
Próbálj meg közvetlen, de nem tolakodó lenni.
Remélem, segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!