Mit mondjak a báttyámnak, hogy állítsam le?
25 éves, anyánkkal lakik, nem dolgozik, egész nap füvet szív és a haverjaival mászkál. Nem érdekelne, mert felnőtt ember, az ő élete, de az a baj hogy rendszeresen jön hozzám át kéregetni. Mindig arra kér hogy adjak neki piti munkákat 500-1000 forintért és ő megcsinál mindet. Mondtam neki már sokszor hogy nem adok, mert tudom mire kell a pénz, de nem nagyon érdekli, mindig azt mondja hogy ő már rég leszokott a marihuánáról, és hogy addig csinálja ezt amíg nem talál munkát, az a baj hogy ezt már fél éve mondogatja, és anyámtól tudom hogy nem akar dolgozni. Sokszor mikor megyek a tescoba látom őt kéregetni, meg hogy bevásárlókocsikat visszatolni, akkor mindig elszégyellem magam és próbálom úgy csinálni a dolgomat hogy ne vegyen észre, mert mikor sikerül neki mindig hangoskodva oda jön hozzám kunyerálni, és leéget egy csomó ember előtt. Múltkor 10 percen keresztül követett és mondta a hülyeségeit, egy csomó ember nézett, volt aki nevetett is. Ebből tanulva mindig adok neki ha sok ember van körülöttem, de alapjáraton nem. Nehéz lerázni, és nem tudom mit csináljak, mert eleinte nem tudott bejönni, de egy idő után a szomszédok beengedték a lépcsőházba, most meg már a kódot is tudja, és sokszor kopogtat hogy adjak neki pénzt csak úgy vagy munkáért cserébe (mosogatni akar, felmosni , ilyenek).
Mikor mondom ezeket muternak mindig ugyan azt mondja, hogy tud róla, hogy miket csinál, de ő rá se hallgat.
Barátban is szörnyű az ilyen züllött senkiházi, nemhogy családtagban...
Nekem egy haverom ugyan nem drogozott, de rendszeresen ivott, rengeteget cigizett, mindig csak 1 - 2 hónapig volt munkahelye.
Azután züllött el, hogy az anyja meghalt, mikor 13 éves volt. Az anyja nagyon szigorú volt vele! Mindig tanult vele, nem engedte el akárhova!
Az apja egy tutyi - mutyi alak, akinek nincs semmi tekintélye.. .
A fia tanulmányi eredménye jelentősen leromlott! Csak egy gyűjtőiskolába vették fel. Így a fia a 9. osztályt sem végezte el...
Gyakorlatilag, 25 éves koráig az apja tartotta el, rengeteget ivott, cigizett.
Majd tavaly kapott egy elég komoly gyomorfekélyt! 2 hétig kórházban volt! Ezt követte fél évig szigorú diéta!
Ez az esemény terítette észhez! Ahogy hazajött a kórházból, lett állása, normális barátnője, leszokott a cigiről és az alkoholról.
Lassan 1 éve tiszta és van munkahelye!
Az a baj, hogy az ilyen semmirekellő embereket csak egy hatalmas pofon téríti észhez y amit az élettől kapnak! Máshogy nem fognak leállni!
Hát mondjuk kezdetként megszakítani vele a kapcsolatot és elvágni minden köteléket. Ő abszolút 0 tekintettel van rád, direkt lejárat emberek előtt, hogy belekényszerítsen a pénzadásba, még a munkahelyeden is megalázott, te meg itt babusgatod meg pénzeled. Testvér, nem testvér, számít ez ilyen helyzetben? Mert neki nem, akkor neked sem kéne.
#7-es ez borzalmas ötlet, még csináljon is neki önéletrajzot, keressen helyet meg minden, majd tudod mi lenne? El sem menne interjúra. Meg beszélgessen el a fűről? Képzelem hányan beszélgettek már el vele erről, ez nem így működik, hogy "oké, tesó, holnaptól akkor nem csinálom" :D. Az olyan embereken nem lehet segíteni, akik nem fogadják el a segítséget.
11
Na az öcsém nem ilyen.Beiszik,pánikroham,majd beviteti magát a sürősségire,úgy hogy behazudja a szívinfarktus tüneteit,hogy kapjon Xanax-ot.
Tudja jól,hogy mit hazudjon,hogy kimenjenek a mentők hozzá.
Szopatja az egészségügyet,már felismerik és rühellik az osztályon (Tatabánya),amikor beviteti magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!