Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért engednek meg mindent és...

Miért engednek meg mindent és adnak igazat mindig a báttyámnak?

Figyelt kérdés
Rám mindig panaszkodnak a tesómnak viszont sokkal többet megengednej

2015. márc. 27. 22:37
 1/6 A kérdező kommentje:
Bocsi a helyesírási hibáért :)
2015. márc. 27. 22:38
 2/6 anonim ***** válasza:

A tesód idősebb és fiú. A lányokat jobban, pontosabban több és más dologtól féltik a szülők.

Milyen dolgok miatt panaszkodnak rád és kinek?

2015. márc. 27. 23:01
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát igazából az apukám sokáig dolgozik és szoktam hallani, hogy anya meséli neki,hogy mit csináltam. Amikor bemegyek a szobájába rögtön kiavál velem a tesóm és anya engem hibáztat pedig csak kérdezni szerettem volna valamit.És az is gyakori, hogy engem leszidnak egy 4-es ért a tesómnak pedig simán elnézik a 3-ast. :-(
2015. márc. 28. 14:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A tesód valószínűleg abban a korban van, amikor igényli a magánszférája sértetlenségét. Fiúknak lehetnek olyan dolgai, amit nem akarnak, hogy a lánytesó észrevegyen. Kopogj, mielőtt bemész hozzá, ez a legegyszerűbb.

A jegyek: gondolom, te jobb tanuló vagy, ezért többet várnak el tőled. A bátyádnak egy hármas lehet, hogy sikerélmény a kettesei között, neked meg a négyes csúfosnak látszik az ötöseid között. A lányoktól sok szülő jobban elvárja, hogy segítsen a házimunkában, mint a fiúktól (szerintem ez nem helyes, de családja válogatja.)

Egyszóval: nem szeretnek téged kevésbé, mint bátyádat. Azt megteheted, hogy elmondod nekik, hogy te mi mindenben vagy jó, és szeretnéd, ha néha megdicsérnének. Segíts otthon, amiben tudsz, tanulj rendesen (nem miattuk, hanem saját magad miatt), és soha ne méricskéld magad másokhoz!

Tudom, hogy ilyen fiatalon ezt még nehéz elhinni, de ha te tudod, mik az értékeid és tisztességesen végzed a dolgodat, az idő meg fogja oldani ezt a problémát.

2015. márc. 28. 14:19
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen <3 :-)
2015. márc. 28. 22:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Biztos szemérmes, meg nem tudja, hogy reagálnál, ha meglátnád, hogy hogy játszik a kukijával. És el kell dugnia, fel kell függesztenie miattad, és szeretné minél hamarabb folytatni.
2015. ápr. 2. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!