Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért lehet az, hogy a testvér...

Miért lehet az, hogy a testvéremnek nagyobb szava van, mint nekem?

Figyelt kérdés

Igaz ő az idősebb, de a szüleim is mindig kivétel nélkül rá hallgatnak. Sőt még a pénzbeosztásban is megfogadják az ő tanácsát. Én sokszor, mintha ott sem lennék, tesóm mindig beleszól a mondandómba.

Sőt mikor ellenem beszél is, azt mondja védjem meg magam, ne mindig a szüleink mögé bújjak. Ha meg csúnyán beszélek vele, mert ő előtte csúnyán beszél velem pl. mondta azt is már rám, hogy ribi vagyok, akkor meg azt mondja őrült vagyok, és nem értem a viccet, vagy az iróniát.

Kb. mindenbe beleokoskodik, abba is, hogy milyen ruhát vegyek fel, vagy ha meglátja milyen weboldalt nézek, már rögtön megy és elárulja anyámnak. Olyan is van, hogy 3-an összefognak ellenem, tesóm, anyám, apám.

2022. febr. 22. 22:57
1 2
 11/16 EgyCseppaTengerből ***** válasza:
89%

Ennyi erővel neked meg ahhoz nincs közöd, hogy kit miért zavar. :)

De egyébként engem nem zavar, láthattad, a 24 évesre nem írtam semmit, de azért 30-as férfiaknál ÉN azt TAPASZTALTAM eddig, hogy nem gyakori, hogy otthon élnek. A TE tapasztalatod ezek szerint más. Felénk nem megszokott, hogy meglett férfiak otthon uralkodnak a testvérükön. Ennyi az egész. Tőlem ott él, ahol akar. Nyugodj meg, addig élsz együtt te is a szüleiddel, ameddig akarsz, nem vagy elítélve érte. :)

2022. febr. 23. 06:50
 12/16 anonim ***** válasza:
93%

Én is azt hittem, hogy olyan 15 év körüli lehetsz, a tesód meg mondjuk 18-20.

Mindenki 1 helyen lakik nálatok?

2022. febr. 23. 07:29
 13/16 anonim ***** válasza:
43%
24 évesen témazáró, meg felelés?....
2022. febr. 23. 07:41
 14/16 A kérdező kommentje:
Én nem írtam témazarot, azt az egyik válaszoló írta. Ezen az oldalon komolyam nem lehet feltenni egy normális kérdést? 24 évesen szerintem vagyok ahhoz elég idős, hogy már azért senki se szóljon a dolgaimba. Nővérem van, ő 26.
2022. febr. 23. 08:43
 15/16 anonim ***** válasza:
83%

Sajnos nagyon sok családban előfordul, hogy a szülők látványosan különbséget tesznek a gyerekeik között. Ha az előtérbe helyezett testvér maga is elhiszi, hogy ő "jobb", akkor kialakul egy ilyen dinamika, ami sok hasonlóságot mutat a munkahelyi vagy iskolai mobbinggal.

Egyetlen kitörési lehetőséged van ebből: ha a magad lábára állsz, elköltözöl és megszakítod velük a kapcsolatot (első körben legalábbis huzamosabb időre, hogy ha később fel is veszitek a kapcsolatot, az már egy más tárgyalási pozícióból történjen, és ne csússzatok vissza a régi szokásokba). Amit tesznek, az egy nagyon mocskos dolog, de nem tudod őket megváltoztatni, ezért értelmetlen erre energiát fordítanod. Akkor jársz jól, ha minden erőforrásodat a saját önállósodásodba fekteted. Nem tudom, milyen végzettséged, milyen lehetőségeid vannak. Beszélj megbízható barátokkal, akik kívülről látják a helyzetet, készíts egy tervet, és lépj le.

2022. febr. 23. 10:27
 16/16 NTBS ***** válasza:
92%
Irányító típus. Költözz el a közeléből és élj szabad életet.
2022. febr. 23. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!