Miért lehet az, hogy a testvéremnek nagyobb szava van, mint nekem?
Igaz ő az idősebb, de a szüleim is mindig kivétel nélkül rá hallgatnak. Sőt még a pénzbeosztásban is megfogadják az ő tanácsát. Én sokszor, mintha ott sem lennék, tesóm mindig beleszól a mondandómba.
Sőt mikor ellenem beszél is, azt mondja védjem meg magam, ne mindig a szüleink mögé bújjak. Ha meg csúnyán beszélek vele, mert ő előtte csúnyán beszél velem pl. mondta azt is már rám, hogy ribi vagyok, akkor meg azt mondja őrült vagyok, és nem értem a viccet, vagy az iróniát.
Kb. mindenbe beleokoskodik, abba is, hogy milyen ruhát vegyek fel, vagy ha meglátja milyen weboldalt nézek, már rögtön megy és elárulja anyámnak. Olyan is van, hogy 3-an összefognak ellenem, tesóm, anyám, apám.
Ennyi erővel neked meg ahhoz nincs közöd, hogy kit miért zavar. :)
De egyébként engem nem zavar, láthattad, a 24 évesre nem írtam semmit, de azért 30-as férfiaknál ÉN azt TAPASZTALTAM eddig, hogy nem gyakori, hogy otthon élnek. A TE tapasztalatod ezek szerint más. Felénk nem megszokott, hogy meglett férfiak otthon uralkodnak a testvérükön. Ennyi az egész. Tőlem ott él, ahol akar. Nyugodj meg, addig élsz együtt te is a szüleiddel, ameddig akarsz, nem vagy elítélve érte. :)
Én is azt hittem, hogy olyan 15 év körüli lehetsz, a tesód meg mondjuk 18-20.
Mindenki 1 helyen lakik nálatok?
Sajnos nagyon sok családban előfordul, hogy a szülők látványosan különbséget tesznek a gyerekeik között. Ha az előtérbe helyezett testvér maga is elhiszi, hogy ő "jobb", akkor kialakul egy ilyen dinamika, ami sok hasonlóságot mutat a munkahelyi vagy iskolai mobbinggal.
Egyetlen kitörési lehetőséged van ebből: ha a magad lábára állsz, elköltözöl és megszakítod velük a kapcsolatot (első körben legalábbis huzamosabb időre, hogy ha később fel is veszitek a kapcsolatot, az már egy más tárgyalási pozícióból történjen, és ne csússzatok vissza a régi szokásokba). Amit tesznek, az egy nagyon mocskos dolog, de nem tudod őket megváltoztatni, ezért értelmetlen erre energiát fordítanod. Akkor jársz jól, ha minden erőforrásodat a saját önállósodásodba fekteted. Nem tudom, milyen végzettséged, milyen lehetőségeid vannak. Beszélj megbízható barátokkal, akik kívülről látják a helyzetet, készíts egy tervet, és lépj le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!