Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit kéne csinálnom ha utalom...

Mit kéne csinálnom ha utalom nővéremet?

Figyelt kérdés
18 éves fiú vagyok. Nővérem 24 éves. Viszont a nővérem nagyon buta érzelmileg, és intelligenciaja is alacsony. 24 éves nem dolgozik, nem tanul (nincs érettségije). 2x dolgozott életében azt is pár hétig, ott is anyumnak elkellet vinnie és hoznia, különben nem ment volna. Egesznap otthon van óriási elvarasai vannak, napi cigi olyan kaják, anyumnak elkell vinnie ide oda, még a barátaival se tudd elmenni busszal 1km egyedül (kocsival viszi anyum) . És ha akar valamit azt másnap már megkell kapja (nem vagyunk gazdagok) . Mindig bánt engem, néha fizikailag is megtamad, anyummal is szokott úgy beszélni, ahogy én még a legutalabb személlyel se beszélnek. Én már rengetegszer próbáltam beszélni anyummal, nővéremmel, hogy ez nem okes, és változtatni kéne egy két dolgom, de ilyenkor elkezd örjongeni és lehordani.. Így én elengedtem. Tudom az elkoltozes megoldás nalam, de szeretném ha anyum is pihenhetne már és nem kéne 5pkent csicskanak lennie 24 éves életképtelen gyereke miatt.
2022. febr. 17. 20:58
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
97%
Semmit sem tudsz tenni azon kívül, hogy nem hagyod hogy téged is kihasználjon.
2022. febr. 17. 21:01
 2/28 anonim ***** válasza:
88%
Fogadd el, mert ezen az érzésen nem fogsz tudni változtatni. Megutálni valakit aki amúgy közel áll hozzád nem egy két hétből áll, hanem több hónap és rengeteg sérelem ami kiváltja. Azt gondolom a leírtakból hogy ez egy visszafordíthatatlan folyamat. Kérdésed erre irányult, hogy a problémás nővérrel mi a teendő azt úgy sem mi válaszadók fogjuk megmondani, mivel nem ismerünk semmilyen részletet ez a ti döntéseken fog múlni. Édesanyádnak viszont nehezebb a helyzete mint neked, mert te ha kirepülsz a családi fészekből ha akarsz rá sem nézel többet a nővéredre, viszont édesanyádnak attól még a gyereke marad, és tudjuk hogy az anyai szív mindent megbocsájt(sajnos sok anyának ez a veszte.) Kitartást kívánok.
2022. febr. 17. 21:04
 3/28 anonim ***** válasza:
84%

Igy van, te anyukadert nem tehetsz semmit.

Max ne engedd, h tesod neked dirigaljon.

2022. febr. 17. 21:06
 4/28 anonim ***** válasza:
71%
Anyukád felnőtt ember, ő választotta ezt. Ha a nővéred az én szüleimnél lakna, apám a szart is kiverné belőle. Élmunkás lenne belőle 5 perc alatt. De ne aggódj, majd ha anyukád már nem él, ő is kénytelen lesz megmozdulni.
2022. febr. 17. 21:16
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Es apád mit szol hozzá?
2022. febr. 17. 21:30
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
szellemi fogyatékos a nővéred, vagy miért kell őtt hozni-vinni?
2022. febr. 17. 21:32
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
A nővéred gondozást igényel, vagy tudna önálló életet élni?
2022. febr. 17. 21:53
 8/28 A kérdező kommentje:
Nekem nem tud dirigálni, csak bántani. Igen ez igaz, elmegyek nincs több problémám. De én szeretném valahogy megoldani ezt az ügyet, persze ez már számomra is túl magas dolog. Nővérem makk egészséges, bár szellemileg elképzelhető, hogy nincs otthon. Vinni-hozni azért kell, mert kényelmes, és óriási hisztit csapna ha buszoznia kéne. Szóval ezek a "gondozások" kizárólag kényelmi pontok, nem beteg.
2022. febr. 17. 22:04
 9/28 anonim ***** válasza:
67%

Ha teljesen egészséges és csak az a baja, hogy buta, akkor egy elkényeztetett kölyök. Még mindig azt hiszi, hogy 16 éves és úgy is viselkedik. Anyukádat kell előbb meggyőzni, hogy ez nem okés és változnia kell a nővérednek, mert most jó 24 éves, de egy 40 éves, képzetlen, tanulatlan, követelőző, öreg, önző senki senkinek sem fog kelleni. Sem a munka piacon, sem a magánéletben. Nem lehet semmirekellő, az élet nehéz és a család sem tűr el mindent. A hisztiébe bele kell menned és ha hisztizik, kiabál, akkor kiabálj vissza hangosabban és mindennap mond el neki, hogy csak nyűg és kezdjen magával valamit, mert ez nem állapot. Anyuddal meg is beszélhetnéd, hogy ultimátumot kapjon, márciusra nincs munkája mehet el. Ha fizikailag bánt és a szó nem használ, akkor szorítsd meg a kezét egyszer erősen had érezze a kettőtök közötti erőkülönbséget, mégis fiú vagy, ha komolyan harcolnál vele, esélye se lenne. (Remélem érthető, hogy azt mondom bátran véd meg magad, csak úgy ne verj meg senkit.)

L22

2022. febr. 17. 22:24
 10/28 anonim ***** válasza:
100%
Már bocs de anyukád se 100-as ha asszisztál mindehhez
2022. febr. 17. 22:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!