Jogosan sértődtem meg a nővéremre?
Szóval a nővérem már régen megígérte nekem, hogyha lesz egy kislánya én leszek a keresztanyja, szóval amikor megszületett a kislánya nem is volt ez kérdés, mondta hogy én leszek. A keresztelő előtt pár nappal felhívott, hogy nem csak én, hanem egy barátnője is keresztanya lesz velem együtt. Akkor igazából hirtelen meglepődtem csak mondtam hogy oké...Utána felhívtam, hogy egyáltalán lehet-e ilyet hogy ketten leszünk keresztanyámék és hogy kicsit szarul esik hogy választott valaki mást is az utolsó pillanatban.
Ő mondta, hogy a pap azt mondta neki lehet ilyet és teljesen kiakadt hogy tönkreteszem az ünnepet és akkor nem kell eljönni ha ez nem tetszik. Kicsit úgy érezem, hogy igazából a barátnőjét akarta és nem engem csak egyszerűen már nem volt képe nekem azt mondani hogy ne én legyek. Lehet hogy én is túlreagáltam egyébként, de kíváncsi vagyok hogy kívülállóként mit gondoltok erről a szituációról.
#30 régen lehet, de ma első körben a közvetlen hozzátartozókkal veszik fel a kapcsolatot (ha van) nagyszülők, testvérek, és ha nincs család, vagy nem tudják vállalni, akkor kicsiknek próbálnak nevelőszülőket találni, nagyobbak gyermek otthonba kerülnek.
Lehet gondolkodni örökbefogadásban, de senki nem fogja rátörni az emberre az ajtót, hogy te vagy a keresztszülő, te neveled tovább...
Még vérszerinti rokonokat sem köteleznek rá, a hivatalokat meg nem fogja érdekelni a kereszt levél.
29
Nem, nem mama1 vagy mama2.
De belőlük azért van kettő, mert anyámnak is van anyja, meg apámnak. :) Ezt már egy 4 éves gyerek is megérti.
De akkor én meg azt kérdezem tőled, hogy neked két anyád van? Apád több feleséget tartott egyszerre?
Gondolom nem. Hisz Európában vagyunk.
Vagyis egy anyám, apám van és egy keresztanyám, keresztapám. :)
Az, hogy valahol engedik a 12 keresztszülőt pont olyan, mint hogy lehet keresztszülő vallástalan, nem megkeresztelkedett ember, csak fizetni kell egy gyors felszentelésért.
A 12 keresztszülőből jó ha egy betartja a funkcióját. KeresztAPÁNAK és keresztaANYÁNAK jó esetben egy embert hív az ember, a többi valszeg ezekben a családokban is csak nagynenik, nagybacsik sokasága, akik amúgyis rokonok, vagy olyan ismerősök akik 15-20 év múlva eltűnnek az ember életéből.
Divatkeresztelésnek mondanám.
Nem olvastam a kommenteket, de én így kb. leszarnám, ez a megosztott keresztanyaság nekem nem jönne be.
Akkor legyen a barátnő, Neked egy gonddal kevesebb, ennyi.
Mintha olyan rohadt fontos dolog lenne ez a keresztszuloseg. :D
Biztos rendkívül sok keresztenysegre fogod tanitani, ugye? Mert hogy elvileg ez a keresztszulo funkciója.
Gyakorlatilag viszont ez manapság arról szól hogy
1. A szülők gyujtsek a lajkokat a keresztelos képekkel.
2. A keresztszulok ha még nincs gyerekük addig elhalmozzak ajándékkal és pesztraljak a kölyköt ameg nem lesz nekik is mert addig érdekes és ő is kaphat lajkokat mikor tölti fel a keresztgyerekem kepeket, utána meg le van ejtve.
Már ahol 39.
Nem mondom, hogy seprűvel kergetem templomba, de amíg örömmel csinálta, ministrált, és első áldozott is önként és dalolva.
Viszont lájkokat sem gyűjtök vele (habár nincs saját gyerekem), mert nincs igényem a lájk gyűjtésre, meg amúgy is vannak személyiségi jogai, amiket tiszteletben tartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!